Huurwoningen Middelburg

Ben je opzoek naar meer informatie over huurwoningen Middelburg? Lees dan snel verder om hier meer over te weten te komen!

In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je van alles vinden over huurwoningen Middelburg. Ik wil je daarom ook zeker aanraden om dit artikel even door te lezen wanneer je geïnteresseerd bent in het huren van een woning in Middelburg!

 

Algemene informatie over Middelburg

Middelburg is een plaats die in de provincie Zeeland ligt. De plek ligt overigens op het schiereiland genaamd Walcheren dat in Zeeland ligt. In Middelburg wonen trouwens ongeveer iets van 50.000 inwoners. Hierdoor is de (qua inwonersaantal) de aller grootste plek van het hele schiereiland Walcheren. De inwoners van Middelburg worden trouwens Middelburgers genoemd. Het netnummer van Middelburg is trouwens 0118.

Aangezien Middelburg in Zeeland ligt is er trouwens er veel water in de (directe) omgeving van Middelburg te vinden. Zo loopt er bijvoorbeeld een kanaal door deze plek heen.

Kanaal van Middelburg afbeelding

Op deze afbeelding kan je het kanaal dat door Middelburg heen stroomt zien.

 

De geschiedenis van Middelburg

Middelburg is een plek met een geschiedenis die (naar alle waarschijnlijkheid) ver teruggaat. Er wordt namelijk geschat dat Middelburg ergens rond de 9e eeuw is ontstaan. Er zijn namelijk archeologische vondsten gedaan op de plek waar Middelburg ligt die er op duiden dat deze plek al in de 9e eeuw bestond. Destijds zag Middelburg er (uiteraard) echter heel erg anders uit dan op de dag van vandaag het geval is.

Het is trouwens wel zeker dat Middelburg al in het jaar 1217 bestond. Destijds was Middelburg zelfs een zeer belangrijke plek! in Het jaar 1217 kreeg Middelburg namelijk stadsrechten toegekend. Deze stadsrechten werden toegekend door graaf Willem van Holland I en de gravin Johanna van Vlaanderen. Hieruit blijkt dus wel dat Middelburg in de Middeleeuwen een erg belangrijke stad was.

In de Middeleeuwen was Middelburg trouwens een zeer bloeiende handelsstad. Deze stad heeft echter ook moeilijke periodes gekend. In de Middeleeuwen vonden namelijk meerdere stadsbranden plaats die de deze stad voor grote delen verwoestte. Middelburg doorstond al deze rampen echter, en kwam uiteindelijk juist alleen maar sterker terug!

Ook net na de Middeleeuwen was Middelburg een zeer belangrijke stad in Nederland. Rond de 16e, de 17e en de 18e eeuw behoorde Middelburg namelijk tot de vijf grootste steden van heel Nederland (qua inwonersaantal)! Uiteindelijk werd deze stad echter wel door andere steden ingehaald op het gebied van inwonersaantal.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden trouwens grote delen van Middelburg verwoest. Hierdoor zijn er in deze periode (jammer genoeg) ook ontzettend veel historische gebouwen die oorspronkelijk in Middelburg stonden vergaan. Ondanks de zware beschadigingen die Middelburg tijdens de Tweede Wereldoorlog opliep wist deze stad zich echter nog steeds te herstellen. Na de Tweede Wereldoorlog moesten grote delen van Middelburg daarom wel worden herbouwd. Uiteindelijk is Middelburg trouwens uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen!

 

Bezienswaardigheden in Middelburg

Je kan in en rondom Middelburg een aantal zeer indrukwekkende en interessante bezienswaardigheden vinden. Sterker nog, er zijn in Middelburg zelfs ontzettend veel indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Zo staan er tegenwoordig bijvoorbeeld nog ontzettend veel (historische) rijksmonumenten in Middelburg. In de gemeente Middelburg behoort trouwens zelfs tot een van de gemeentes in Nederland waar de meeste rijksmonumenten staan! Hierdoor kijk je ook je ogen uit wanneer je deze stad bezoekt. Ondanks dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal historische gebouwen verwoest zijn kan je op de dag van vandaag nog steeds vele bijzondere historische gebouwen zien.

Je kan hieronder trouwens wat meer informatie vinden over een aantal van de (bekendere) bezienswaardigheden die in en rondom Middelburg te vinden zijn. Lees dus snel verder wanneer je meer over deze bezienswaardigheden te weten wil komen!

 

Koorkerk

Een van de bekendere bouwwerken die in Middelburg staan is de Koorkerk. Deze kerk is overigens een zeer historisch bouwwerk. De Koorkerk werd namelijk oorspronkelijk al ergens in de 13e eeuw gebouwd. Vervolgens werd deze kerk echter nog een aantal keer aangepast / verbouwd nadat deze kerk oorspronkelijk werd gebouwd. Zo werd deze kerk bijvoorbeeld een keer (deels) verwoest tijdens een brand. Deze kerk werd vervolgens echter wel hersteld.

De Koorkerk werd overigens ook tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd tijdens een bombardement. Toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen werd deze kerk echter ook gewoon weer herstelt. Op de dag van vandaag bevindt de Koorkerk zich dus niet meer in de originele staat waarin dit gebouw in verkeerde toen deze kerk in de 13e eeuw werd gebouwd. De Koorkerk is trouwens een rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat dit een bouwwerk is dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse historie, en dat de Koorkerk onderdeel is van de Nederlandse cultuur.

 

Kloveniersdoelen

Een ander bekend en interessant bouwwerk dat in Middelburg staat is de Kloveniersdoelen. De Kloveniersdoelen werd oorspronkelijk gebouwd in het kaar 1607.

Dit pand heeft door de jaren heen overigens een aantal verschillende functies gehad. Toen dit gebouw aan het begin van de 17e werd gebouwd werd dit gebouw namelijk bijvoorbeeld voornamelijk voor militaire doeleinden gebruikt. Tegenwoordig zit er echter onder andere een café in dit gebouw. Het is dus mogelijk om een drankje te drinken in dit historische bouwwerk! Op de dag van vandaag zitten er ook een aantal culturele instellingen gevestigd in de Kloveniersdoelen. Dit pand wordt tegenwoordig dus voor meerdere doeleinden gebruikt.

 

De Seismolen

In Middelburg heb je ook de Seismolen. Dit is een zeer historische molen. De Seismolen werd namelijk al gebouwd in het jaar 1728! Tegenwoordig staat deze molen nog steeds overeind. Hierdoor is dit dan ook (veruit) de aller oudste molen die op de dag van vandaag nog in Middelburg te vinden is. De Seismolen is op de dag van vandaag trouwens nog steeds in zeer goede staat. Dit komt onder andere omdat deze molen in het jaar 2000 / 2001 nog werd gerestaureerd. Omdat deze molen nog redelijk recent werd gerestaureerd is de Seismolen trouwens gewoon nog steeds instaat om (graan) te malen. Deze molen werkt in principe dus nog gewoon na honderden jaren nog steeds naar behoren!

 

Nieuwe kerk

Je hebt in Middelburg ook de Nieuwe kerk. De Nieuwe kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw. De Nieuwe kerk werd echter net als de Koorkerk (deels) verwoest tijdens een brand. Dit gebeurde in het jaar 1568. Hierna werd de Nieuwe kerk daarom ook deels hersteld. Door de jaren heen werden er overigens ook nog een aantal dingen aangepast aan de Nieuwe kerk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de Nieuwe kerk trouwens weer verwoest. Toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen moest een groot deel van deze kerk daarom ook hersteld worden. Deze kerk heeft dus een beetje dezelfde geschiedenis als de Koorkerk, die ook in Middelburg staat! De Nieuwe kerk is overigens een rijksmonument.

Koepoort

Een ander historisch bouwwerk dat op de dag van vandaag nog steeds in Middelburg te bewonderen is is de Koepoort. De Koepoort is namelijk (een van de weinige) overblijfselen van oude stadspoort / stadsmuur die vroeger om Middelburg heen stond. De bouw van de Koepoort was overigens oorspronkelijk gereed in het jaar 1735. Deze poort is dan ook al iets van 300 jaar oud! Destijds werd deze poort trouwens gebouwd onder het toezicht van Jan de Munck en Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge.

 

Abdij van Middelburg

Een van de aller bekendste, oudste en meest iconische bouwwerken die in Middelburg te vinden zijn is ongetwijfeld de Abdij van Middelburg. Deze abdij ligt overigens ook zeer centraal in Middelburg. De Abdij van Middelburg ligt namelijk in het (historische) centrum van Middelburg. De Abdij van Middelburg is trouwens dan ook omringd met allerlei andere historische gebouwen. Zo liggen bijvoorbeeld de Nieuwe kerk, de Koor kerk en de Abdij toren in de directe omgeving van de Abdij van Middelburg.

De Abdij van Middelburg werd trouwens oorspronkelijk in het jaar 1127 gebouwd. Op de dag van vandaag is dit gebouw echter nog steeds in een goede staat. Dit komt omdat deze abdij meerdere malen is gerestaureerd. Zo werd deze abdij bijvoorbeeld gerestaureerd na het hevige bombardement dat op 17 mei in het jaar 1940 grote delen van Middelburg verwoestte. Hierdoor staat dit bouwwerk op de dag van vandaag nog steeds overeind en kan je de Abdij van Middelburg tegenwoordig dus nog steeds bewonderen wanneer je in Middelburg bent!

 

Stadhuis van Middelburg

Een van de aller bekendste en meest indrukwekkende bouwwerken die in Middelburg staat is het stadhuis van Middelburg. Het stadhuis van Middelburg is namelijk een zeer apart en bijzonder bouwwerk. De bouw van dit gebouw duurde dan ook best lang. De bouw van het stadhuis van Middelburg begon namelijk al in het jaar 1452. Vervolgens werd de bouw van dit stadhuis pas in het jaar 1520 afgerond.

Het stadhuis van Middelburg werd trouwens net als veel historische bouwwerken in Middelburg vrijwel volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk is dit stadhuis overigens wel weer hersteld / herbouwd. Vandaar dat dit stadhuis op de dag van vandaag nog steeds is te bewonderen in Middelburg.

Tegenwoordig wordt het stadhuis van Middelburg overigens niet meer gebruikt door de gemeente. In 2004 verhuisde de gemeentebestuur namelijk naar een nieuwe locatie. Op de dag van vandaag wordt het stadhuis van Middelburg echter gebruikt als onderwijsruimte door de universiteit.

Je kan aan het einde van dit artikel trouwens een afbeelding vinden waar het stadhuis van Middelburg op staat afgebeeld. Wanneer je wil weten hoe dit stadhuis eruit ziet kan je dus even naar de onderkant van dit artikel scrollen.

 

Abdij toren

Je hebt hier boven meer informatie kunnen vinden over de Abdij van Middelburg. Een ander (apart) onderdeel van de Abdij van Middelburg is de Abdij toren. Deze toren is zeer indrukwekkend. De Abdij toren is namelijk bijvoorbeeld maar liefst 90,5 meter hoog! Hierdoor is de Abdij toren de 11e hoogste toren van heel Nederland.

Naar alle waarschijnlijkheid is de Abdij toren trouwens gebouwd in de 14e eeuw. Er zijn vervolgens door de jaren heen echter nog wel meerdere dingen aan deze toren aangepast. Zo is deze toren bijvoorbeeld een aantal keer beschadigd geraakt. De Abdij toren raakte namelijk bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd. Uiteindelijk werd deze toren echter ook gewoon weer hersteld.

De Abdij toren wordt trouwens door veel mensen ook Lange Jan genoemd. Dit gebeurd zeker door de lokale bevolking van Middelburg. Deze toren staat dus ook bekend als Lange Jan. Het is overigens mogelijk om de Abdij toren (voor een deel) te beklimmen. Aangezien deze toren zo hoog is heb je een mooi uitzicht over de stad Middelburg wanneer je deze toren beklimt.

 

Abdij toren artikel afbeelding

Op deze afbeelding kan je de Abdij toren in Middelburg zien. Zoals je kan zien is dit een zeer bijzondere en hoge toren. 

 

Hoe kan je het beste een huurwoning in Middelburg bemachtigen?

Er zijn een aantal manieren om aan een huurwoning in Middelburg te komen. Toch kan het soms nog best lastig zijn om een betaalbare huurwoning te bemachtigen in Middelburg. Daarom wil ik je ook aanraden om eens een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Kamernet is namelijk (naar mijn mening) de aller beste manier om een leuke en betaalbare huurwoning te bemachtigen in Middelburg. Op www.kamernet.nl worden namelijk eigenlijk altijd wel meerdere leuke en betaalbare huurwoningen aangeboden in Middelburg.

Een ander zeer groot voordeel van Kamernet is dat je via dit platform direct in contact kan komen met de verhuurders van desbetreffende huurwoningen in Middelburg. Hierdoor is er dus geen “middelman” nodig. Vandaar dat je over het algemeen ook zeer snel tot een huurovereenkomst kan komen wanneer je via www.kamernet.nl een woningen probeert te huren. Vandaar dat je ook meestal erg snel een huurwoning kan vinden bij Kamernet.

Kortom, het gebruik van Kamernet om een huurwoning in Middelburg te bemachtigen heeft erg veel voordelen. Ik wil je daarom ook nogmaals aanraden om eens een kijkje te nemen op www.kamernet! Waarschijnlijk kan je op deze website namelijk zeer gemakkelijk je ideale (huur)woning in Middelburg vinden.

 

Tot slot

Je hebt in dit artikel allerlei informatie kunnen vinden over Middelburg. Zo heb je in dit artikel onder andere meer informatie kunnen vinden over het bemachtigen van een huurwoning in Middelburg. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad, en heb je deze informatie als nuttig ervaren! Middelburg is namelijk een ontzettend leuke plek om te wonen. Er zijn dan ook erg veel mensen die graag een huis in Middelburg zouden willen huren. Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel hoe je het beste een huurwoning in Middelburg kan bemachtigen. Wanneer je daadwerkelijk een huurwoning in Middelburg wil bemachtigen wil ik je daarom ook  zeker aanraden om de informatie uit dit artikel in de praktijk toe te passen. Hierdoor kan je namelijk in principe altijd en zeer gemakkelijk een goede en betaalbare huurwoning in de Nederlandse stad Middelburg vinden.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over Vlissingen, en mijn artikel over Zoetermeer! Wanneer je dit artikel interessant vond vind je deze twee artikelen waarschijnlijk ook wel de moeite waard. Vlissingen en Zoetermeer zijn namelijk redelijk vergelijkbare steden wanneer je deze steden met Middelburg vergelijkt.

 

Huurwoningen Middelburg afbeelding

Je kan op deze afbeelding het stadhuis van Middelburg bewonderen. Zoals je kan zien heeft dit gebouw een zeer unieke uitstraling en een bijzonder uiterlijk.