Huis huren Helmond

Wil je meer weten over een huis huren in Helmond? Lees dan snel verder! Je kan op deze pagina namelijk alles over dit onderwerp vinden

Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is van alles vinden over een huis huren Helmond. Hopelijk heb je wat aan deze informatie. Helmond is namelijk een zeer leuke plek om in te wonen. Ik wil je daarom ook zeker aanraden om snel verder te lezen!

 

Algemene informatie over Helmond

Helmond is een stad die in het zuiden van Nederland ligt. De stad Helmond ligt namelijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. In deze stad wonen trouwens ongeveer rond de 90.000 inwoners. Helmond heeft overigens een oppervlak van rond de 50 vierkante kilometer. Het overgrote deel van dit oppervlakte bestaat uit land. Er is dus niet heel erg veel water in de (directe) omgeving van Helmond te vinden.

Een inwoner van Helmond wordt overigens vaak een Helmonder genoemd. Het netnummer van Helmond is trouwens 0492.

 

De geschiedenis van Helmond

Door de jaren heen heeft Helmond een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Helmond is namelijk ontstaan uit een nederzetting die naar alle waarschijnlijkheid al zeer lang geleden bestond. De nederzetting waaruit Helmond is ontstaan bestond naar alle waarschijnlijkheid namelijk al voor het jaar 1000 na Christus. Helmond bestaat dus waarschijnlijk al langer dan 100o jaar!

De stad Helmond werd echter pas officieel gesticht in het jaar 1225. Destijds werd deze stad namelijk gesticht door een meneer genaamd Hendrik I van Brabant. Dit was destijds de Hertog van dit gebied. Ergens rond deze periode heeft Helmond daarom ook waarschijnlijk stadsrechten verkregen. Helmond heeft namelijk hoogstwaarschijnlijk in het jaar 1232 stadsrechten verkregen.

Tijdens de middeleeuwen raakte Helmond trouwens (net zoals vrijwel elke Nederlandse stad) meerdere malen in oorlogen verwikkeld. Hierdoor werden ook een aantal redelijk grote delen van Helmond vernietigd. Geen enkele oorlog is Helmond echter gelukkig fataal geworden. Ondanks dat deze stad meerdere keren grotendeels in puin werd achtergelaten na een oorlog doorstond Helmond al deze tegenslagen echter goed. Uiteindelijk kwam Helmond namelijk altijd sterker terug!

De 19e eeuw was trouwens ook een zeer belangrijke periode in de geschiedenis van Helmond. In deze periode begon namelijk de industriële revolutie opgang te komen in Nederland. Hierdoor ontwikkelde Helmond zich relatief snel. Er ontstond in deze periode namelijk bijvoorbeeld een grote textielindustrie in Helmond. Hier heeft de stad Helmond veel van geprofiteerd. In deze periode groeide deze stad daarom ook erg snel.

Uiteindelijk is Helmond overigens door de jaren heen uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden in en rondom Helmond

In en rondom de stad Helmond zijn een aantal indrukwekkende (en historische) bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder meer informatie over een aantal van deze bezienswaardigheden vinden.

 

Kasteel Helmond

Een zeer bekend en indrukwekkend bouwwerk dat in Helmond staat is het kasteel Helmond. Dit is namelijk ook een zeer historisch bouwwerk. Er werd overigens rond het jaar 1325 met de bouw van dit kasteel begonnen. Vervolgens was deze bouw later in de 14e eeuw klaar. Dit bouwwerk staat trouwens in het (oude) centrum van Helmond.

Het kasteel Helmond is trouwens het beste te omschrijven als een waterburcht. Dit houdt in dat dit kasteel als het ware op een soort eiland staat, en dat er grachten die gevuld zijn met water rondom dit kasteel te vinden zijn. Deze grachten met water werden vroeger aangelegd om een kasteel beter te beschermen. Vroeger was het kasteel Helmond overigens voorzien van twee grachten. Tegenwoordig is hier echter nog maar een van overgebleven.

Het kasteel Helmonds is overigens een rijksmonument. Dit toont dus ook wel aan dat het kasteel Helmond een zeer belangrijk bouwwerk is in de geschiedenis van Nederland. Het kasteel Helmond behoort daarom ook gewoon bij de Nederlandse cultuur.

 

Kubuswoningen van Helmond

In een ander indrukwekkend bouwwerk dat in Helmond staat zijn de kubuswoningen van Helmond. Dit zijn gebouwen die in de vorm van een kubus zijn gebouwd. Hierdoor hebben deze woningen een zeer apart uiterlijk. Deze kubuswoningen zijn trouwens ontworpen door een architect genaamd Piet Blom.

Deze kubuswoningen werden trouwens gebouwd tussen 1974 en 1977. De bouw van deze bouwwerken duurden dus iets van drie jaar. Een aantal jaar later werden er overigens ook in Rotterdam een aantal kubuswoningen gebouwd door Piet Blom. Deze werden namelijk aan het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw in Rotterdam gebouwd. De kubuswoningen die in Helmond staan zijn daarom ook de originele kubuswoningen.

Je kan deze kubuswoningen trouwens vinden op het Speelhuisplein dat zich in Helmond bevindt. Een aantal van deze kubuswoningen worden overigens ook daadwerkelijk als woonruimte gebruikt, terwijl er ook een kubuswoning was waarin heel lang een theater in zat gehuisvest. In 2011 vond er echter een grote brand plaats in dit theater waardoor dit vrijwel gebouw vrijwel volledig werd verwoest. Dit theater bestaat daarom op de dag van vandaag ook helaas niet meer.

 

Kasteel Croy

In de buurt van Helmond heb je ook het kasteel Croy. Dit kasteel ligt namelijk in een gemeente die aan de gemeente Helmond grenst. Dit kasteel werd trouwens hoogstwaarschijnlijk ergens in de 15e eeuw gebouwd. Het kasteel Croy is dus al vrij oud.

Door de jaren heen is dit kasteel trouwens door veel verschillende (belangrijke en rijke) mensen gebruikt als woning. Tegenwoordig is wordt het kasteel Croy echter al een tijdje niet meer bewoond.

Dit kasteel wordt overigens inmiddels al wel meer dan 3 eeuwen gebruikt om bier te brouwen. In dit kasteel wordt namelijk al sinds het jaar 1671 bier gebrouwen. Er zijn daarom ook een aantal verschillende soorten biertjes die de naam Croy dragen. Het is trouwens mogelijk om de bierbrouwerij van dit bier te bezoeken. Wanneer je een liefhebber bent van bier is dit dan ook zeker de moeite waard!

 

Huis met de Luts

Een ander bijzonder bouwwerk dat in Helmond staat is het huis met de Luts. Dit is namelijk waarschijnlijk het oudste “normale” huis van heel Helmond. Deze woning was namelijk al af in het jaar 1594. Destijds werd dit gebouw trouwens gebruikt als herberg. Deze herberg heette waarschijnlijk herberg De Swaen. Tegenwoordig zit er trouwens een restaurant in het huis met de Luts. Het is dus mogelijk om een hapje te eten in dit historische gebouw. Het huis met de Luts is trouwens een rijksmonument.

 

De beste manier om een huis te huren in Helmond

Helmond is een redelijk populaire stad. Er zijn namelijk aardig wat mensen die graag in Helmond en omstreken zouden willen wonen. Daarom kan het soms lastig zijn om betaalbare en leuke woonruimte te vinden in Helmond. In principe hoort het echter niet al te ingewikkeld te zijn om een leuk en betaalbaar huis te huren in Helmond. Je moet alleen weten waar je het beste naar een leuk en betaalbaar huis in Helmond kan zoeken. Daarom wil ik je doormiddel van dit artikel ook hierbij helpen.

Ik zou je daarom ook graag willen aanraden om eens een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Via Kamernet worden namelijk eigenlijk altijd wel leuke en betaalbare woningen in Helmond verhuurd. Daarom is het dus zeer verstandig om eens een bezoekje aan www.kamernet.nl te brengen wanneer je opzoek bent naar woonruimte in Helmond! De kans is namelijk zeer groot dat je via deze website een leuke en betaalbare huurwoning in Helmond kan bemachtigen.

 

Tot slot

In dit artikel heb je van alles kunnen lezen over (het huren van een huis is) Helmond. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad. Helmond is namelijk een zeer leuke stad om in te wonen! Er zijn dan ook veel mensen die van het leven in Helmond genieten. Vandaar dat er ook veel mensen zijn die graag een huis zouden willen huren in Helmond. Daarom hoop ik dat ik je doormiddel van dit artikel heb kunnen helpen bij het vinden van je ideale huurwoning in Helmond!

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over het huren van een woning in Eindhoven, en het huren van een woning in Maastricht!

 

Huis huren Helmond afbeelding

Op deze afbeelding kan je (een deel) van het kasteel Helmond zien. Dit is een kasteel dat in Helmond staat zoals je misschien al uit de naam van dit bouwwerk kon opmaken. Dit kasteel is tevens een van de aller oudste bouwwerken die op de dag van vandaag nog in Helmond staan!