Huis huren Gouda

Wil je een huis huren Gouda? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover!

Wil je meer weten over een huis huren Gouda? Dan ben je hier op precies de goede plek! Op deze pagina kan je namelijk alles over dit onderwerp vinden. Lees dus snel verder wanneer je meer te weten wil komen over het huren van een huis in Gouda!

 

Algemene informatie over Gouda

Gouda is een stad die in Nederland ligt. Deze stad ligt namelijk in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Gouda ligt daarom ook binnen de Randstad. In deze stad wonen (op dit moment) trouwens ongeveer rond de 70.000 inwoners. Gouda is dus een redelijk grote stad voor Nederlandse begrippen. Gouda behoort echter zeker niet bij de grootste steden van Nederland. De volledige oppervlakte van de stad Gouda bedraagt trouwens iets van 18.000 vierkante kilometer. Het netnummer van Gouda is overigens 0182.

Er ligt trouwens aardig wat water in de (directe) omgeving van Gouda. De rivieren de Gouw en de Hollandse IJsel liggen namelijk dicht bij Gouda. Dit zijn allebei redelijk grote rivieren. Deze twee rivieren hebben overigens ook een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Gouda. Door deze rivieren was Gouda namelijk ook al erg lang geleden een zeer bloeiende stad. Deze stad heeft dan ook een rijke en indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Je kan verder in dit artikel overigens meer informatie vinden over de geschiedenis van Gouda.

Gouda staat trouwens (wereldwijd) bekend om zijn kaas. Deze kaas wordt ook wel Goudse kaas genoemd. Gouda is overigens al van oudsher een bekende kaasstad. In de middeleeuwen stond deze stad namelijk ook al bekend om zijn Goudse kaas. Tegenwoordig wordt er trouwens nog steeds (wekelijks) een kaasmarkt georganiseerd in Gouda. Deze kaasmarkt wordt jaarlijks overigens door rond de 70.000 mensen bezocht! Dit laat dus wel zien dat Goudse kaas zeer lekker is. Deze kaas is namelijk van zeer hoge kwaliteit! De stad Gouda staat trouwens niet alleen bekend om zijn kaas. Deze stad staat namelijk bijvoorbeeld ook bekend om de kaarsen die hier worden gemaakt.

 

De geschiedenis van Gouda

De stad Gouda heeft door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Hier heeft deze stad ook aardig wat tijd voor gekregen. Gouda is namelijk een stad die al erg lang bestaat! De geschiedenis van Gouda gaat namelijk naar alle waarschijnlijkheid helemaal terug tot rond het jaar 1100. Er was op het grondgebied waar Gouda nu ligt heel lang een moerasgebied. Rond het jaar 1100 kwamen er echter mensen die dit gebied bewoonbaar probeerde te maken. De eerste mensen vestigde zich dan ookal rond het jaar 1100 in het toenmalige Gouda. Vervolgens groeide Gouda erg snel uit tot een belangrijke stad. In het jaar 1272 kreeg Gouda daarom bijvoorbeeld al stadsrechten. Deze stadsrechten werden overigens toegekend door Graaf Floris V.

Ondanks dat Gouda snel groeide kreeg deze stad later echter toch met een aantal problemen te maken. Zo brandde Gouda bijvoorbeeld een paar keer bijna volledig af tijdens een aantal stadsbranden die tussen de 13e en de 15e eeuw plaatsvonden in deze stad. Gouda wist deze stadsbranden echter allemaal te doorstaan, en herstelde zich telkens weer van deze tegenslagen.

Verder volgende er ook nog een aantal andere zware periodes voor Gouda. Zo brak bijvoorbeeld de ziekte de pest uit in deze stad, en Gouda raakte ook in een aantal oorlogen verwikkeld. Uiteindelijk doorstond Gouda echter al deze moeilijke periodes, en kwam deze stad juist altijd sterker terug na tegenslagen.

Tijdens Tweede Wereldoorlog raakte trouwens ook grote delen van Gouda beschadigd. Tijdens deze oorlog was Gouda namelijk meerdere malen het doelwit van bombardementen. Hierdoor werden veel gebouwen in deze stad verwoest. Na de oorlog werden de stad Gouda echter weer herbouwd. Vervolgens is Gouda trouwens uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden in Gouda

Er zijn in de stad Gouda meerdere indrukwekkende en bijzondere bezienswaardigheden te vinden. In totaal zijn er namelijk wel honderden indrukwekkende bouwwerken in Gouda te vinden. Je kan hieronder overigens meer informatie vinden over een aantal van de (bekendere) bezienswaardigheden die in Gouda staan.

 

Sint-Janskerk

Een van de aller bekendste en meest iconische bouwwerken die in Gouda staan is de Sint-Janskerk. Dit is namelijk een zeer indrukwekkend bouwwerk. De Sint-Janskerk is overigens ook een zeer historisch bouwwerk. Deze kerk werd namelijk oorspronkelijk al in het jaar 1278 gebouwd. Er zijn echter vervolgens in de loop der jaren nog een hele hoop verschillende dingen aan deze kerk verbouwd en aangebouwd. Het grootste deel van deze kerk dat op de dag van vandaag nog bestaat is trouwens afkomstig uit de 15e en de 16e eeuw. Deze kerk is door de jaren heen uiteindelijk dan ook enorm groot geworden. De Sint-Janskerk is namelijk tegenwoordig maar liefst 123 meter lang, en 49 meter breed. Vandaar dat de Sint-Janskerk ook wel de Grote Kerk wordt genoemd. Binnenin deze kerk zijn dan ook in totaal maar liefst 1635 zitplaatsen.

De Sint-Janskerk is overigens gewijd aan Johannes de Doper (Johannes de Doper wordt trouwens ook Sint-Jan genoemd). Voor de bouw van de Sint-Janskerk is overigens voornamelijk gebruik gemaakt van bakstenen.

 

Gouwe kerk

Een ander indrukwekkend bouwwerk dat in Gouda te vinden is heet de Gouwe kerk. Dit is een kerk die aan het begin van de 20e eeuw hier werd gebouwd. Deze kerk werd namelijk gebouwd tussen het jaar 1902 en 1904. De architect die verantwoordelijk was voor de bouw van de Gouwe kerk heette voluit Christianus Petrus Wilhelmus Dessing. Dit wordt echter vaak afgekort naar C.P.W Dressing, aangezien deze naam anders zo lang is.

De kerktoren van de Gouwe kerk is trouwens maar liefst 80 meter hoog. Hierdoor is dit het aller hoogste punt van de hele stad Gouda. Daarom kan je de Gouwe kerk ook vanuit vrijwel heel de stad wel zien. De Gouwe Kerk is daarom ook een goed herkenningspunt binnen de stad Gouda. De Gouwe kerk is trouwens voornamelijk van rode bakstenen gemaakt.

 

De Roode Leeuw

In Gouda heb je ook de Roode Leeuw. Dit is ook een apart en een historisch bouwwerk. De Roode Leeuw is namelijk een molen die in het jaar 1727 werd gebouwd. Deze molen is dus al zeer oud! Door de jaren heen is de Rode Leeuw trouwens meerdere malen gerestaureerd. Daardoor is deze molen op de dag van vandaag nog steeds in een goede staat. De Rode Leeuw is overigens een monument.

 

Watertoren van Gouda

De watertoren van Gouda is ook een bijzonder bouwwerk dat in de stad Gouda te vinden is. Deze watertoren is overigens redelijk oud. Het bouwjaar van deze watertoren is namelijk 1883. Destijds werd deze watertoren ontworpen door een architect die Jan Schotel heet.

In totaal is de watertoren van Gouda trouwens 33,15 meter hoog. Deze watertoren heeft verder een inhoudt van 300 kubieke liter. Tegenwoordig wordt deze watertoren overigens niet meer als watertoren gebruikt. Deze watertoren wordt tegenwoordig namelijk als bedrijfsruimte gebruikt.

 

Stadhuis van Gouda

Een ander zeer bekend historisch bouwwerk dat in Gouda staat is het stadhuis van Gouda. De bouw van dit gebouw begon overigens al in het jaar 1448. Vervolgens was deze bouw klaar in het jaar 1459. Dit stadhuis werd dus ongeveer op de helft van de 15e eeuw gebouwd. Het is overigens tegenwoordig mogelijk om dit stadhuis als trouwlocatie te gebruiken. Dit stadhuis wordt verder ook gebruikt als locatie voor evenementen en feesten.

Het stadhuis van Gouda is overigens een rijksmonument. Dit is eigenlijk ook niet heel raar, aangezien het stadhuis van Gouda een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

 

Beste manier om een huis te huren in Gouda

Er zijn een aantal verschillende manieren om een huis te huren in Gouda. De beste manier ok een huis in Gouda te huren is (naar mijn mening) via www.kamernet.nl! Op deze website kan je namelijk zeer gemakkelijk een huis huren. Er worden via Kamernet trouwens ook erg veel verschillende huizen in Gouda verhuurd. Deze huizen zijn (over het algemeen) erg leuk, en worden aangeboden tegen voordelige prijzen. Daarom is het ook zeer prettig om via www.kamernet.nl een huis in Gouda te huren.

Wanneer je via Kamernet een huis huurt kan je trouwens ook direct in contact komen met de verhuurder van deze woning. Er is dus geen tussenpersoon nodig. Vandaar dat je via Kamernet ook vaak snel tot een huurovereenkomst kan komen met de verhuurder van deze woning.

Wil je overigens meer weten over het huren van een woning in Gouda via Kamernet? Ga dan snel naar www.kamernet.nl! Op deze website kan je namelijk alles lezen over het huren van een woning in Gouda doormiddel van Kamernet.

 

Tot slot

In dit artikel heb je allerlei informatie kunnen vinden over het huren van een huis in de Zuid-Hollandse stad Gouda. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een huis kan huren in Gouda. Hopelijk heb je iets aan deze informatie gehad! Gouda is namelijk een ontzettend leuke en gezellige stad om in te wonen. Ik kan je daarom ook zeker aanraden om een huis in Gouda te huren.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over Utrecht en Alkmaar! Deze artikelen zijn namelijk zeer vergelijkbaar met het artikel dat op deze pagina te vinden is.

 

Huis huren Gouda

Op deze afbeelding is het stadhuis van Gouda te zien. Dit bouwwerk staat op de Markt in Gouda. Dit is een plein dat erg centraal ligt. De Markt in Gouda ligt namelijk in het oude Centrum van de stad. Zoals je kan zien heeft het stadhuis van Gouda trouwens een zeer bijzonder en indrukwekkend uiterlijk. Dit gebouw is dan ook al zeer oud! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is overigens meer informatie over het stadhuis van Gouda vinden.