Huurwoningen Dronten

Informatie over huurwoningen Dronten

Wil je meer weten over huurwoningen Dronten? In dat geval ben je hier helemaal op de goede plek! Je kan in het artikel dat op deze pagina is te vinden namelijk alles lezen over het huren van een woning in Dronten. Daarom wil ik je ook zeker aanraden om snel verder te lezen wanneer je hier meer over te weten wil komen!

 

Algemene informatie over Dronten

Dronten is een plek die in Nederland ligt. Deze plek ligt namelijk in de Nederlandse provincie Flevoland. Om nog iets specifieker te zijn ligt Dronten in het oosten van Flevoland. In Dronten wonen trouwens ongeveer rond de 40.000 mensen. Deze plaats heeft verder een totale oppervlakte van 425 vierkante kilometer. Van deze 425 vierkante meter bestaat trouwens iets van 335 vierkante meter uit land, terwijl hiervan de overige 90 vierkante kilometer van het oppervlakte van Dronten uit water bestaat. Er is dus best veel water in en rondom Dronten. Dit uiteraard vrij logisch aangezien Flevoland een polder is. Dronten ligt dan ook in het IJsselmeer. Dronten ligt overigens ook aan het Ketelmeer en het Veluwemeer. Vandaar dat Dronten ook volledig is omringd door water. Daarom is er dus redelijk veel water in en rondom Dronten te vinden.

Het netnummer van Dronten is trouwens 0321. Mensen die in Dronten wonen hebben overigens een eigen benaming. Deze mensen worden namelijk een Drontenaar genoemd.

Heel Dronten heeft trouwens een erg lage ligging. Het hele gebied waarin Dronten ligt bevindt zich namelijk iets van 2 meter onder de zeespiegel. Gelukkig wordt Dronten echter beschermd door de Afsluitdijk. Wanneer dit niet het geval zou zijn zou Dronten namelijk waarschijnlijk zeer makkelijk en regelmatig overstromen.

 

De geschiedenis van Dronten

Dronten is een plek die eigenlijk een zeer korte maar toch een ontzettend interessante geschiedenis heeft. De plek Dronten bestaat namelijk officieel pas sinds 1 januari van 1972. Op de plek waar Dronten ligt lag namelijk eerst water. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Dronten dan ook een ingepolderd gebied. Dit houdt in dat de plek waar Dronten ligt is drooggelegd om hier land te creëren. Het grondgebied waarop Dronten ligt is dus door de mens gemaakt. De hele provincie Flevoland is namelijk een polder. Vandaar dat Dronten ook nog niet heel erg lang bestaat.

De plannen om het gebied waar Dronten nu ligt droogte leggen en in te polderen begonnen trouwens al rond de jaren 50 van de vorige eeuw. Uiteindelijk begonnen deze plannen pas echt concreet te worden aan het einde van deze jaren 50. Vervolgens starte het project om dit gebied droog te leggen in het jaar 1960. In 1963 was dit project uiteindelijk volledig afgerond. De eerste bewoners gingen echter al op 26 april in het jaar 1962 in Dronten wonen. Dronten werd overigens pas officieel uitgeroepen tot een erkende gemeente door de regering op 1 januari van 1972.

Dronten is trouwens vervolgens door de jaren heen uitgeroeid tot de plek zoals we die op de dag van vandaag kennen. Dit gebeurde overigens vrij snel. Dronten bestaat namelijk nog niet eens 60 jaar. In deze tijd is deze plek echter wel van 0 inwoners naar rond de 40.000 inwoners gegroeid.

 

Bezienswaardigheden en attractieparken in en rondom Dronten

Er zijn in en rondom Dronten een aantal bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Er zijn ook een aantal leuke attractieparken in en rondom Dronten te vinden. Je kan hieronder meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden en attractieparken.

 

De Meerpaal

Een van de bekendste bezienswaardigheden die in Dronten te vinden is de Meerpaal. De Meerpaal is namelijk een mooi gebouw. Dit gebouw werd oorspronkelijk trouwens ontworpen door een architect genaamd Frank van Klingeren (1919 – 1999). Tijdens het ontwerpen van de Meerpaal werkte Frank van Klingeren trouwens intensief samen met de Nederlandse kunstenaar die Pierre van Soest (1930 – 2001) heette. Frank van Klingeren was dus niet helemaal zelfstandig verantwoordelijk voor het ontwerp van de oorspronkelijke Meerpaal.

De oorspronkelijke Meerpaal werd trouwens op 8 november in het jaar 1967 officieel geopend door Koningin Juliana, die destijds de koningin van Nederland was. In het jaar 1987 werd de Meerpaal trouwens verbouwd. Hier bleef het echter niet bij. In 2003 werd de oorspronkelijke Meerpaal namelijk bijna volledig gesloopt. Er werd hiervoor echter wel een nieuwe Meerpaal gebouwd. De nieuwe Meerpaal werd trouwens officieel geopend op 8 oktober in 2005. Deze nieuwe Meerpaal staat op de dag van vandaag nog steeds in Dronten.

De Meerpaal wordt trouwens tegenwoordig onder andere gebruikt als een evenementencentrum. De nieuwe versie van de Meerpaal werd overigens ontworpen door de architecten Hans van Beek en Gerard Smit

 

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is het aller grootste museum in Nederland dat te maken heeft met luchtvaart (en ook tot op zekere hoogte met ruimtevaart). Dit museum bevindt zich trouwens bij het vliegveld dat in de buurt van Lelystad is te vinden. Dit vliegveld heet overigens Lelystad Airport. Wanneer je geïnteresseerd bent in vliegtuigen wil ik je trouwens zeker aanraden om Luchtvaart-Themapark Aviodrome te bezoeken! In dit museum worden namelijk ontzettend veel (bijzonder) vliegtuigen tentoongesteld. Daarom is het ook zeker de moeite waard om het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te bezoeken wanneer je enige affiniteit met vliegtuigen en luchtvaart hebt.

 

Walibi Holland

Walibi Holland is een van de aller bekendste en populairste attractieparken van heel Nederland! Dit pretpark ligt trouwens in de gemeente Dronten. Walibi is daarom ook een zeer populaire locatie in Dronten. Dit pretpark heeft overigens een geschiedenis die ver terug gaat. Dit pretpark werd namelijk oorspronkelijk al geopend in het jaar 1972. Destijds heette dit pretpark echter nog niet Walibi. Het pretpark dat destijds op deze plek zat heette namelijk eerst Flevohof. Flevohof leek overigens echter in vrijwel geen enkel opzicht op het pretpark dat Walibi Holland op de dag van vandaag is. Dit attractiepark is namelijk vaak aangepast en vernieuwd. Door de jaren heen is het pretpark dat hier ligt dan ook ontzettend veel veranderd. Er zijn door de jaren heen overigens ook veel verschillende eigenaren van dit pretpark geweest. Vandaar dat het pretpark dat op deze locatie ligt ook veel verschillende namen heeft gehad. Sinds 2011 heet dit pretpark echter Walibi Holland.

Walibi Holland is trouwens een pretpark dat per jaar maar liefst iets van 1.000.000 bezoekers aantrekt. Dit is eigenlijk ook niet zo vreemd, aangezien er veel ontzettend leuke attracties in Walibi zijn te vinden! Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal zeer snelle achtbanen te vinden in Walibi. Er zijn echter ook nog een hele hoop andere leuke andere soorten attracties in Walibi. Hierdoor zijn er eigenlijk voor iedereen wel een leuke attracties de vinden in Walibi! Vandaar dat dit pretpark ook een perfecte locatie is voor een uitje met de hele familie. Walibi is overigens ook een erg groot pretpark. Dit pretpark heeft namelijk een oppervlakte dat in totaal maar liefst iets van 40 hectare groot is.

Er is in Walibi dus veel te doen en te beleven. Ik wil je daarom ook zeker aanraden om Walibi eens te bezoeken! Veel mensen ervaren dit namelijk als het perfecte uitje, en genieten erg veel van een bezoekje aan dit pretpark.

 

Vischpoort

De Vischpoort is een bouwwerk dat erg dichtbij Dronten ligt. Deze poort staat namelijk in de stad Elburg die in het noorden van Gelderland ligt. Hierdoor is dit bouwwerk maar net iets meer dan 10 kilometer verwijderd van Dronten. De Vischpoort is trouwens een stadspoort die al ergens aan het begin van de 15e eeuw werd gebouwd. Dit bouwwerk is dan ook erg historisch. De Vischpoort diende trouwens oorspronkelijk als een verdedigingstoren voor de stad Elburg. D00r de jaren heen werd deze toren echter meerdere malen aangepast, waarna deze toren in een stadstoren veranderde. Er bevindt zich trouwens een klok op de Vischpoort.

 

Natuurpark Lelystad

Een ander leuke bezienswaardig dat in de buurt van Dronten ligt is het Natuurpark Lelystad. Het natuurpark Lelystad is namelijk een groot terrein waarop allerlei dieren leven die normaal nauwelijks (in Nederland) voorkomen. Dit natuurpark is trouwens ontstaan in het jaar 1970. Het natuurpark Lelystad is trouwens maar liefst 400 hectare groot!

Er komen overigens een hele hoop verschillende soorten dieren voor in dit natuurpark. Zo komen er bijvoorbeeld onder andere bevers, elanden, wilde zwijnen, verschillende soorten otters, verschillende soorten herten en allemaal verschillende soorten (zeldzame) vogels voor in dit natuurpark. Daarom is het Natuurpark Lelystad ook een zeer bijzonder gebied! Er zijn verder ook een hele hoop verschillende soorten bomen en planten in dit natuurpark te vinden.

 

Beste manier om een huurwoning in Dronten te bemachtigen

Er zijn verschillende manieren om een huurwoning in Dronten te bemachtigen. Al deze methodes zijn echter niet allemaal even effectief. Het kan soms dus nog redelijk ingewikkeld en lastig zijn om een huurwoning in Dronten te bemachtigen. Ik wil je daarom ook aanraden om snel een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Het is namelijk ontzettend simpel om via Kamernet een woning (in Dronten) te huren. Dit komt omdat het via Kamernet mogelijk is om direct in contact te komen met eventuele verhuurders van woningen in Dronten. Hierdoor kan je vaak erg snel tot een huurovereenkomst komen met deze verhuurders, aangezien er geen derde partij komt kijken bij het huren van deze woning. Vandaar dat je vaak ook veel sneller en effectiever een huurwoning in Dronten kan bemachtigen via www.kamernet.nl wanneer je dit vergelijkt met alle andere manieren om een woning in Dronten te huren! Kamernet is dan ook een zeer effectieve manier om een woning in Dronten te huren.

 

Tot slot

Je hebt in dit artikel van alles kunnen lezen over huurwoningen in Dronten. Ik hoop heel erg dat je wat aan deze informatie hebt gehad! Het is namelijk ontzettend leuk om in Dronten te wonen. Ik kan het daarom ook zeker aanraden om een woning in Dronten te gaan huren. Vandaar dat ik ook hoop dat je door dit artikel te weten bent gekomen hoe je het beste een woning in Dronten kan huren!

Vond je dit artikel trouwens interessant en zou je wel meer van dit soort artikelen willen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over het huren van een woning in Hengelo, en / of mijn artikel over het huren van een woning in Leeuwarden! Deze twee artikelen lijken namelijk erg op het artikel dat op deze pagina is te vinden.

 

 

Huurwoningen Dronten

Op deze afbeelding kan je zien hoe de omgeving van Dronten er uitziet. Deze foto is namelijk genomen in Flevoland.