Kamer Dordrecht

Kamer Dordrecht huren? Lees snel verder voor meer informatie hierover!

Wil je een kamer Dordrecht huren? In dat geval ben je hier precies op de goede plek! In het artikel dat op deze pagina is te vinden kan namelijk alles lezen over hoe je het beste een kamer in Dordrecht kan huren. Je vindt hier overigens ook allerlei algemene informatie over Dordrecht.

Algemene informatie over Dordrecht

Dordrecht is een gemeente die in de provincie Zuid-Holland ligt. Deze gemeente heeft rond de 120.000 inwoners. Hierdoor is Dordrecht een van de grootste gemeentes van Zuid-Holland. Dordrecht wordt in de volksmond ook wel Dordt genoemd. De rivier de Oude Maas stroomt trouwens langs Dordrecht.

Er is in de omgeving van Dordrecht ook veel natuur te vinden. Zo vind je hier een aantal bossen. Er zijn ook een hele hoop parken in Dordrecht.

Dordrecht is trouwens opgebouwd uit 9 verschillende wijken. In het overzicht hieronder kan je zien welke 9 wijken dit zijn.

  • Sterrenburg
  • Crabbehof- Zuidhoven
  • Stadspolders
  • de Staart
  • Binnenstad
  • Dubbeldam
  • Wielwijk
  • Oud-Krispijn
  • Nieuw-Krispijn

In Dordrecht zijn ook een hele hoop monumenten en bezienswaardigheden te vinden. Wanneer je in Dordrecht bent kijk je dus je ogen uit! Dit komt onder andere omdat Dordrecht een hele rijke historie heeft. Ik ga het later in dit artikel nog uitgebreid over de geschiedenis van Dordrecht hebben.

Je hebt in Dordrecht ook een hele hoop musea’s. Een voorbeeld hiervan is het Dordrechts museum. Dit museum werd al in het jaar 1842 opgericht, waardoor dit een van de oudste musea’s in Nederland is. De tentoonstelling die hier is te zien bestaat vooral uit Nederlandse schilderkunst.

Dordrecht is ook de thuishaven van de professionele voetbalclub FC Dordrecht. FC Dordrecht speelt zijn thuiswedstrijden in het Riwal Hoogwerkers Stadion, en is opgericht in 1883.

In Dordrecht kan je trouwens ontzettend goed uitgaan. Er zijn bijvoorbeeld meerdere cafés, restaurants en barretjes. Er is in Dordrecht ook een bioscoop. In en rondom Dordrecht worden ook (jaarlijks) een aantal evenementen en festivals georganiseerd.

De geschiedenis van Dordrecht

Dordrecht heeft een ontzettend lange geschiedenis. Het is echter niet helemaal precies bekend wanneer Dordrecht nou eigenlijk is ontstaan. Het is wel bekend dat de oudste schriftelijke vermelding van Dordrecht die bewaard is gebleven dateert uit 1120.

In het 1220 kreeg Dordrecht stadsrechten van Willem I. Hierna groeide de stad Dordrecht steeds verder. Rond 1400 was Dordrecht zelfs de allergrootste stad van Nederland met ongeveer 8 duizend inwoners.

Hoe kan je het beste een kamer huren in Dordrecht?

Als je een kamer in Dordrecht wil huren raad ik je aan om een kijkje te nemen op www.kamernet.nl. Via deze website kan je namelijk ontzettend makkelijk kamers en woningen huren in heel Nederland. Dit is dus ook in Dordrecht het geval.

Je kan op Kamernet trouwens aangeven hoeveel je per maand maximaal wil / kan betalen aan huur, en naar hoeveel vierkante meter je opzoek bent. Zo vind je dus alleen maar woningen die ook daadwerkelijk relevant voor jou zijn.

Ga dus snel naar www.kamernet.nl om te kijken of hier een leuke huurwoning in Dordrecht voor jou opstaat!

 

 

Kamer Dordrecht

Op deze afbeelding is de Watertoren in Dordrecht te zien. Deze watertoren is hier gebouwd in het jaar 1882, en 33 meter hoog. Deze watertoren kan 500 kubieke liter water opslaan.