Aalsmeer

Wil je wel meer over Aalsmeer te weten komen? Dan zou ik snel verder lezen als ik jou was!

Dit artikel die je nu leest gaat zoals je misschien ook al wel door had over Aalsmeer. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interesseert is het dus verstandig om tevens nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier kan je immers in principe op een uitstekende manier over Aalsmeer geïnformeerd raken.

 

Algemene informatie over Aalsmeer

Ik vind het verstandig om aan het echte inhoudelijke gedeelte van dit artikel die over Aalsmeer gaat te gaan beginnen door algemene informatie over dit onderwerp te verstrekken. Op deze manier zou ik namelijk bijvoorbeeld duidelijk moeten kunnen gaan maken waar dit artikel over gaat voor de mensen die dit nu aan het lezen zijn en hier nog niet van op de hoogte zijn. Zeker niet iedereen die dit leest zal immers al weten wat Aalsmeer voor iets is.

Het is trouwens zo dat Aalsmeer een plaats is die in Nederland kan worden terug gevonden. Deze plaats ligt verder in de provincie met de naam Noord-Holland. Het is verder zo dat Aalsmeer dichtbij de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is terug te vinden. Aalsmeer ligt immers een aantal kilometer ten zuiden van Amsterdam. Aalsmeer wordt in principe dan ook gerekend tot de metropoolregio Amsterdam. Er wonen in Aalsmeer trouwens zo’n 30.000 mensen. Deze mensen worden verder Aalsmeerders genoemd.

 

De geschiedenis van Aalsmeer

Aangezien het goed mogelijk is dat Aalsmeer een plek is die je wel interesseert wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over deze desbetreffende plaats gaat terecht bent gekomen is het zo dat ik nu meer over de geschiedenis van Aalsmeer wil gaan vertellen. Wanneer je Aalsmeer inderdaad een interessante plek vindt kan het immers zeker leuk zijn om meer over de geschiedenis van deze desbetreffende plek te weten te komen! Zo kan je Aalsmeer immers als maar beter leren kennen. Deze geschiedenis vormt namelijk een belangrijk onderdeel van de plek Aalsmeer. Door deze geschiedenis is Aalsmeer bijvoorbeeld uiteindelijk uitgegroeid tot zijn huidige staat.

Het is trouwens zo dat de geschiedenis van Aalsmeer al ver terug gaat. Zo is het namelijk bijvoorbeeld bekend dat Aalsmeer in het jaar 1133 in een geschrift genoemd werd. Hiervoor bestond deze plek echter dus waarschijnlijk al wel een tijdje. Destijds stond deze plek overigens nog bekend als Alsmar in plaats van Aalsmeer. Er was destijds verder waarschijnlijk niet al te veel bebouwing op deze plek. De eerste bewoners van Aalsmeer hielden zich trouwens met name bezig met turfwinning en landbouw. Mede door deze turfwinning ontstonden er op deze plek in de loop der jaren trouwens meer en grotere waterplassen waardoor de visserij hier ook steeds belangrijker werd.

Er begon uiteindelijk echter grondgebrek te ontstaan in Nederland waardoor er besloten werd om deze plassen die waren terug te vinden in het gebied waar Aalsmeer ligt leeg te gaan pompen. Hierdoor nam het belang van de visserij hier juist weer af. In deze periode werd overigens met name de aardbeienteelt erg belangrijk voor Aalsmeer. Deze ontwikkeling vond verder tijdens de 17e en de 18e eeuw plaats. Er werden ook steeds meer bloemen en bomen gekweekt in dit gebied. Ook de handel in deze desbetreffende goederen werd verder steeds grootschaliger. Tegenwoordig is de (bloemen)veiling die in Aalsmeer wordt georganiseerd trouwens al lange tijd de aller grootste van de wereld. Hier staat Aalsmeer dan ook bekend om. Op deze manier is Aalsmeer vervolgens trouwens uitgegroeid tot zijn huidige vorm.

 

In Aalsmeer gaan wonen

Ook is het zo dat ik door middel van dit artikel aandacht wil gaan besteden aan hoe er in Aalsmeer gewoond kan worden. Het zou namelijk erg goed zo kunnen zijn dat het wonen in Aalsmeer iets is waar je interesse in hebt wanneer je tot op dit punt van dit artikel die in het teken van de (woon)plaats genaamd Aalsmeer staat terecht bent gekomen.

Een van de manieren waarop je in Aalsmeer kan wonen is trouwens door hier een woning te gaan kopen. Je bent immers de eigenaar van een woning die je gekocht hebt, waardoor je dus in zo’n woning zou kunnen gaan wonen wanneer je dit wel zou willen.

Verder is het tevens nog mogelijk om in Aalsmeer te wonen door hier een woning te gaan huren. Dit kan in tal van opzichten een goede manier zijn om op deze desbetreffende plek te wonen, waardoor er dus ook tal van mensen zijn die hier daadwerkelijk op deze manier wonen.

Er zijn buiten het kopen en het huren van een woning in Aalsmeer om ook nog wel andere manieren waarop er in deze desbetreffende plek gewoond kan worden. Dit zijn echter alleen wel manieren van het wonen in Aalsmeer die vrijwel nooit voorkomen. Je kan dan ook totaal niet uitgaan van deze opties. Vandaar dat ik het dus tijdsverspilling vind om je hier nog meer over te gaan vertellen door middel van dit artikel.

 

Een huis huren in Aalsmeer

Je hebt in dit artikel al het een en ander kunnen lezen over het huren van een woning in Aalsmeer. Dit is echter een onderwerp dat ik nu toch nog uitgebreider wil gaan bespreken. Wanneer je inderdaad in Aalsmeer zou willen gaan wonen is het immers erg waarschijnlijk dat het huren van een woning in deze plek je beste optie gaat blijken te zijn om dit ook echt daadwerkelijk te kunnen gaan realiseren. Daarom hoop ik je hier dus op een goede manier over te kunnen informeren door middel van dit artikel!

Er zijn verder trouwens meerdere verschillende plaatsen waar je woningen kan huren die zich in Aalsmeer bevinden. Hierdoor is het het zo dat het lastig kan zijn om helemaal zelf te achterhalen waar je op een voordelige manier een woning kan vinden die zich in Aalsmeer bevindt. Vandaar dat ik door middel van dit artikel dus ook te kunnen helpen bij het vinden van een plek waar je voordelig een woning kan huren die zich in Aalsmeer bevindt. Wanneer je inderdaad in Aalsmeer wil gaan wonen door hier een woning te gaan huren kan je zo’n soort woning dan natuurlijk wel maar beter gaan huren op een plek waar dit onder voordelige omstandigheden kan.

Ik ben zelf overigens van mening dat het mogelijk is om een woning in Aalsmeer op een voordelige manier door middel van www.kamernet.nl te kunnen huren. Het kan immers voor zover ik kan beoordelen in meerdere opzichten een goed idee zijn om inderdaad een woning in Aalsmeer te gaan huren via deze desbetreffende website wanneer je inderdaad wel in Aalsmeer zou willen gaan wonen door hier een woning te gaan huren. Kortom, het is dus helemaal geen gek idee om eens naar www.kamernet.nl toe te gaan wanneer je wel in Aalsmeer zou willen gaan wonen.

 

De bezienswaardigheden van Aalsmeer

Verder zijn tevens de bezienswaardigheden die je terug kan vinden in Aalsmeer nog een onderwerp waar ik door middel van dit artikel het een en ander over wil gaan vertellen. Wanneer je Aalsmeer interessant vindt kan je de bezienswaardigheden van deze plek namelijk waarschijnlijk ook wel waarderen. Het kan dan dus leuk zijn om nog meer over deze desbetreffende bezienswaardigheden te weten te komen wanneer je tot op dit punt van dit artikel bent aanbeland.

 

De dorpskerk

Het is zo dat de eerste bezienswaardigheid van Aalsmeer maar ik je meer over wil gaan vertellen de dorpskerk is die hier op deze plek is terug te vinden. Dit is namelijk zeker weten een bijzonder bouwwerk. Dit is verder uiteraard een kerkgebouw zoals de naam van de dorpskerk al impliceert.

Iets dat de dorpskerk die in Aalsmeer is terug te vinden bijzonder maakt is trouwens dat deze desbetreffende kerke al heel lang bestaat. Zo wordt er namelijk vanuit gegaan dat deze desbetreffende kerk ooit in de 15e eeuw in gebruik is genomen. Er zijn vervolgens door de jaren heen wel nog enige dingen veranderd aan deze kerk. De dorpskerk die op de dag van vandaag in Aalsmeer staat dateert dus niet volledig uit de 16e eeuw. Toch is deze kerk algeheel gezien echter wel al zeer oud.

Deze desbetreffende kerk heeft verder een imposant uiterlijk. Zo is deze kerk bijvoorbeeld voorzien van een hoge kerktoren. Alles bij elkaar opgeteld is het dus zeker niet vreemd dat de dorpskerk van Aalsmeer op 23 mei van het jaar 1973 de status van een rijksmonument heeft gekregen.

 

De Stommeermolen

Nog een ander monument van Aalsmeer waar ik je meer over wil gaan vertellen is de Stommeermolen. Ook dit is immers een bijzonder bouwwerk. De Stommeermolen is immers uiteraard een molen. Het is verder zo dat deze molen erg belangrijk is (geweest) voor het gebied waarin deze molen staat. De Stommeermolen is namelijk een poldermolen, en zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen waren er in het verleden vele plassen water terug te vinden in de regio waar Aalsmeer nu ligt. Een gedeelte van al dit water is het verder weggepompt door middel van de molen in kwestie. Het is dus niet opmerkelijk dat de Stommeermolen sinds 2 december van 1975 een rijksmonument is.

 

Molen de Leeuw

Ook molen de Leeuw is nog een voorbeeld van een bezienswaardigheid die is terug te vinden in Aalsmeer. Vandaar dat ik je nu meer over deze molen wil gaan vertellen. Deze molen is verder in ieder geval bij wijze van spreken midden in Aalsmeer terug te vinden en heeft een lengte van maar liefst ruim 20 meter. Mede hierdoor is deze molen dus een bezienswaardigheid geworden. Deze molen valt namelijk ontzettend op. De Leeuw is verder een koren molen. In deze molen worden op de dag van vandaag dan ook nog steeds gemalen graanproducten verkocht die tevens in deze molen kunnen worden aangeschaft. In 1973 is de molen genaamd de Leeuw die in Aalsmeer is terug te vinden trouwens een rijksmonument geworden.

 

De watertoren van Aalsmeer

Verder is de watertoren van Aalsmeer nog een andere bezienswaardigheid van deze desbetreffende plek. Hier wil ik nu dus meer over gaan vertellen. Het is immers bijvoorbeeld zo dat de watertoren van Aalsmeer een opvallend en hierdoor ook een bekend bouwwerk is in Aalsmeer en omgeving. Zo is het namelijk onder andere zo dat deze watertoren een hoogte van maar liefst 50 meter heeft! Hierdoor is dit bouwwerk dus vanuit de wijde omgeving te zien. Deze desbetreffende watertoren is verder ontworpen door een architect genaamd Hendrik Sangster. Verder is het zo dat deze watertoren tot in het jaar 1994 is gebruikt voor de opslag van drinkwater voor onder andere de inwoners van Aalsmeer nadat de bouw van deze toren in 1928 was afgerond. Sinds dien is deze watertoren voor meerdere andere doeleinden gebruikt. Zo wordt deze watertoren tegenwoordig namelijk bijvoorbeeld gebruikt als trouw locatie en is deze watertoren op bepaalde dagen van het jaar open voor publiek. Deze watertoren in kwestie is overigens sinds 1988 een rijksmonument. Aan de onderkant van dit artikel is verder overigens een afbeelding terug te vinden waarop de watertoren van Aalsmeer staat.

 

Molen de Zwarte ruiter

De laatste bezienswaardigheid van Aalsmeer die ik ga bespreken door middel van dit artikel is de molen met de naam de Zwarte ruiter. Deze desbetreffende molen werd oorspronkelijk gebruikt als poldermolen en is dus gebruikt om het gebied waarin Aalsmeer ligt droger te maken. Op de dag van vandaag dient deze molen echter als woonruimte, nadat deze molen ook nog een periode gebruikt is als korenmolen. De Zwarte ruiter is verder afkomstig uit het jaar 1778. Verder is het zo dat deze desbetreffende molen sinds het jaar 2000 een rijksmonument is.

 

Tot slot

Er is inmiddels zoals je als het goed is al hebt gezien veel over Aalsmeer verteld. Er is dan ook inmiddels een punt aangebroken waarop er voor zover ik weet niets meer over de plek genaamd Aalsmeer valt te vertellen dat echt nog dingen aan dit artikel kan toevoegen. Vandaar dat ik er ook toe heb besloten om dit artikel af te gaan ronden.

Voordat ik dit artikel helemaal tot zijn einde laat komen wil ik je trouwens wel graag eerst nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die je hier op www.huis-te-huur.com kan terug vinden. Het is immers erg goed mogelijk dat er hier op deze website ook nog wel andere artikelen staan die je interesseren. Daarom kan het dus leuk zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo vind je namelijk bijvoorbeeld het artikel die over Oostzaan gaat en hier op deze website staat misschien wel interessant. Oostzaan is namelijk net zoals Aalsmeer een plek die kan worden teruggevonden onder de rook van Amsterdam. In ieder geval in dit opzicht zijn deze beide plaatsen dus vergelijkbaar aan elkaar.

Ook Halfweg is trouwens nog een voorbeeld van een plek die erg dichtbij Amsterdam ligt. Vandaar dat ik je nu dus nog even wilde laten weten dat er hier op deze website een artikel staat die over Halfweg gaat. Het is namelijk zeker mogelijk dat je dit artikel interessant blijkt te vinden wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel bent aanbeland.

Watertoren Aalsmeer afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je de watertoren van Aalsmeer zien. Vandaar dat ik het ook toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Aalsmeer gaat.