IJmuiden

Wil je meer over IJmuiden te weten komen? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het lezen bent gaat over IJmuiden. Wanneer dit een plek is die je wel interessant vindt is het dus een goed idee om tevens nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier kan je immers allerlei informatie over IJmuiden te zien krijgen. Je zou na dit artikel te hebben doorgenomen dan ook goed over het onderwerp IJmuiden geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over IJmuiden

Het is zo dat ik het een goed idee vind om je nu nog redelijk aan het begin van dit artikel algemene dingen over IJmuiden te gaan vertellen. Zo hoop ik namelijk bijvoorbeeld duidelijk te kunnen gaan maken waar dit artikel over gaat voor de mensen die dit lezen en hier nog niet van op de hoogte zijn. Het is immers mogelijk dat je bij dit artikel die over IJmuiden gaat terecht bent gekomen zonder al echt veel over dit onderwerp af te weten. In zo’n geval kan het overigens erg handig en fijn zijn om algemene informatie over IJmuiden te zien te krijgen.

IJmuiden is trouwens een plek die in Nederland kan worden terug gevonden. Deze plek ligt verder aan de Noordzee en is terug te vinden in de provincie Noord-Holland. IJmuiden ligt tevens aan het Noordzeekanaal. Kortom, er is in en rondom IJmuiden dus veel water terug te vinden. Dit zie je dan ook terug in het karakter van deze plek. Zo zijn er namelijk bijvoorbeeld tal van havens in IJmuiden, en is vissen een belangrijke vorm van inkomen voor vele mensen die in deze plek wonen. Er wonen verder in totaal overigens ruim 32.000 mensen in deze desbetreffende plaats.

 

De geschiedenis van IJmuiden

Op dit punt van dit artikel wil ik je verder nog meer over de geschiedenis van IJmuiden gaan vertellen. Wanneer je wel geïnteresseerd bent in de stad die de naam IJmuiden draagt kan het immers zeer leuk zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis hiervan! Dit kan tevens ook erg leerzaam zijn.

Het is overigens zo dat de plek waar IJmuiden ligt al erg lang door mensen wordt bewoond. Er zijn namelijk vondsten gedaan die er op duiden dat er hier ver voor het jaar 0 mensen geleefd hebben. Vervolgens is IJmuiden zelf pas echt ontstaan in het jaar 1876 nadat het Noordzeekanaal was afgemaakt. Dit gebied werd hierna echter wel nog meerdere malen ontwikkeld in de jaren die volgden. Zo was het namelijk bijvoorbeeld zo dat IJmuiden eigenlijk al snel te succesvol werd. Er kwamen immers onder andere een hele hoop vissers in dit gebied, waardoor de boten die hier moesten varen om vracht te vervoeren en deze desbetreffende vissers elkaar een beetje in de weg kwamen te zitten. Vandaar dat IJmuiden in eigenlijk de gehele 20ste eeuw en tevens ook nog enigszins in de 21ste eeuw steeds verder werd uitgebreid en ontwikkeld. Zo is IJmuiden dus uiteindelijk uitgegroeid tot de plek zoals deze er op de dag van vandaag bij ligt.

 

In IJmuiden gaan wonen

Er bestaat een aanzienlijke kans dat je wel in IJmuiden zou willen gaan wonen wanneer je dit nu leest. Vandaar dat ik nu dus gaan bespreken wat voor soort mogelijkheden er eventueel kunnen zijn wanneer het aankomt op het wonen in een woning die zich in IJmuiden bevindt.

Je kan overigens ten eerste in IJmuiden gaan wonen door een woning te kopen die in deze stad ligt. Het is verder zo dat het wonen in IJmuiden door hier een woning te kopen in tal van opzichten een uitstekende manier kan zijn om inderdaad in deze desbetreffende plek te kunnen gaan wonen. Hiervoor dien je echter wel financieel gezien in een erg goede situatie te zitten. Het kopen van een huis in immers eigenlijk nooit goedkoop. Vandaar dat het gaan wonen in IJmuiden door hier een huis te gaan kopen dus geen manier is van het wonen op deze plek die voor iedereen is weggelegd.

Ook is het nog mogelijk om in IJmuiden te wonen door een woning te huren die in deze stad is terug te vinden. Dit kan in meerdere opzichten een goede manier zijn om inderdaad in IJmuiden te gaan wonen. Het is dan ook zo dat dit een populaire manier van het wonen in IJmuiden is. Veel mensen die in IJmuiden wonen doen dit dus door hier een woning te huren.

Verder heb je tevens nog alternatieve manieren waarop er in ieder geval eventueel in IJmuiden gewoond kan worden. Aangezien dit in de praktijk eigenlijk nooit manieren zijn om in IJmuiden te kunnen gaan wonen waar je echt vanuit kan gaan wil ik deze echter niet nog verder gaan bespreken door middel van dit artikel.

 

In woning in IJmuiden huren

Ik wil je nu graag nog meer gaan vertellen over het huren van een woning die zich in IJmuiden bevindt nadat je hierboven al het een en ander hierover hebt kunnen lezen. In principe is het huren van een woning in IJmuiden namelijk voor de meeste mensen die echt op desbetreffende plek willen gaan wonen de beste optie om dit te kunnen gaan realiseren.

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden wanneer je inderdaad in IJmuiden wil gaan wonen door hier een woning te gaan huren is trouwens dat er meerdere verschillende manieren zijn waarop woningen in IJmuiden gehuurd kunnen worden. Hierdoor is het namelijk zo dat dit soort woningen onder tal van verschillende omstandigheden gehuurd kunnen worden, waardoor niet elke manier van het huren van een woning in IJmuiden even voordelig is.

Zelf ben ik verder trouwens van mening dat het mogelijk is om een woning in IJmuiden op een erg voordelige manier door middel van www.kamernet.nl te gaan huren. Ik ben verder waarschijnlijk niet de enige die dit vind, aangezien er dagelijks vele mensen zijn die een woonruimte bemachtigen door deze door middel van de website in kwestie te gaan huren. Vandaar dat ik je dus ook zeker kan aanbevelen om eens een kijkje te gaan nemen op www.kamernet.nl wanneer je inderdaad wel in IJmuiden zou willen gaan wonen door hier een woning te gaan huren! Dit kan dan immers mogelijk wel de moeite waard zijn.

 

De bezienswaardigheden van IJmuiden

Verder wil ik je door middel van dit artikel tevens nog meer gaan vertellen over de bezienswaardigheden die in IJmuiden zijn terug te vinden. Wanneer IJmuiden een plek is die je interessant vindt kan deze desbetreffende bezienswaardigheden namelijk waarschijnlijk ook wel waarderen.

 

De watertoren van Velsen

De eerste bezienswaardigheid van IJmuiden waar ik je meer over wil gaan vertellen door middel van dit artikel is de watertoren van Velsen. Dit is immers zeker een bijzonder en tevens opvallend bouwwerk. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat deze desbetreffende watertoren een hoogte van bijna 43 meter heeft! Hierdoor kan je dit bouwwerk dus van ver nog zien liggen. Zoals de naam van de watertoren van Velsen al doet vermoeden werd dit bouwwerk trouwens aanvankelijk gebruikt om schoon water te leveren aan mensen die in IJmuiden woonden nadat deze watertoren in het jaar 1915 gebouwd was. Tegenwoordig wordt de  watertoren van Velsen hier echter niet meer voor gebruikt. Op de dag van vandaag zitten er namelijk appartementen gevestigd in dit bouwwerk. De watertoren van Velsen is verder trouwens sinds 10 augustus van het jaar 2001 een rijksmonument.

 

De watertoren aan de Dokweg

Ook de watertoren aan de Dokweg is nog een bezienswaardigheid van IJmuiden waar ik je meer over wil vertellen door middel van dit artikel. Deze desbetreffende watertoren is verder net zoals de watertoren van Velsen waar je net al het een en ander over hebt kunnen lezen in het jaar 1915 gebouwd. De watertoren die aan de Dokweg is terug te vinden is echter wel een stuk kleiner dan de watertoren van Velsen. Het is namelijk zo dat de watertoren die is terug te vinden aan de Dokweg in IJmuiden een hoogte van ruim 24 meter heeft. Deze desbetreffende watertoren is verder trouwens net zoals de watertoren van Velsen sinds 10 augustus van 2001 een rijksmonument.

 

De lage vuurtoren

Verder is de lage vuurtoren die kan worden terug gevonden in IJmuiden tevens een bezienswaardigheid van deze plek waar ik je meer over wil vertellen door middel van dit artikel. Het is verder trouwens zo dat de lage vuurtoren in IJmuiden een hoogte heeft van 24 meter. Op zich is dit niet per se heel laag, maar er is ook nog een andere vuurtoren terug te vinden in IJmuiden die een stuk hoger is waardoor de vuurtoren in kwestie dus de lage vuurtoren wordt genoemd en deze andere vuurtoren de hoge vuur toren. Ik ga later verder trouwens ook nog meer over de hoge vuurtoren vertellen. Ik wil nu echter eerst nog even meer over de lage vuurtoren van IJmuiden vertellen.

De lage vuurtoren van IJmuiden is trouwens gebouwd tussen de jaren 1877 en 1878. Inmiddels is deze toren dus al best oud. Het is verder overigens wel ook zo dat er door de jaren heen wel het een en ander veranderd is aan deze desbetreffende vuurtoren. De lage vuurtoren van IJmuiden verkeert dus niet meer geheel in zijn originele staat. De lage vuurtoren van IJmuiden is verder ontworpen door een architect genaamd Quirinus Harder.

 

De hoge vuurtoren

Je hebt hierboven al kunnen lezen over het bestaan van de hoge vuurtoren van IJmuiden. Ik wil je nu echter toch graag nog meer gaan vertellen over dit desbetreffende bouwwerk! Zo wil ik je namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat dit bouwwerk een hoogte heeft van ruim 43 meter. Hierdoor is het verder zo dat deze vuurtoren maar liefst 10 verdiepingen en 159 treden heeft. Deze watertoren vertoont trouwens veel overeenkomsten met de lage watertoren waar je net al het een en ander over hebt kunnen lezen. Zo is de hoge vuurtoren namelijk bijvoorbeeld tevens door Quirinus Harder ontworpen. Qua uiterlijk hebben deze beide vuurtorens dan ook veel overeenkomsten, althans op hun hoogte na. Deze beide vuurtorens zijn verder in dezelfde periode gebouwd. De hoge vuurtoren werd namelijk ook tussen 1877 en 1878 gebouwd. Sinds 12 februari 1981 is de hoge vuurtoren in IJmuiden trouwens een rijksmonument. Aan de onderkant van dit artikel is verder overigens een afbeelding terug te vinden waarop de hoge vuurtoren van IJmuiden te zien is.

 

Tot slot

Op dit punt is dit artikel die over IJmuiden gaat richting zijn einde aan het gaan. Er is namelijk al zoveel omtrent IJmuiden verteld in dit artikel dat er op dit punt in ieder geval voor zover ik weet niets meer hierover valt te vertellen dat echt nog iets aan dit artikel zou kunnen toevoegen. Ik zie er daarom ook geen reden toe om dit artikel veel langer te gaan maken.

Het is alleen wel zo dat ik je graag nog even het een en ander wil gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com zijn terug te vinden voordat ik dit artikel helemaal tot zijn einde laat komen. Er bestaat immers een erg goede kans dat er hier op deze website nog andere artikelen staan die je wel interesseren. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen!

Zo is het namelijk bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat je het artikel die over Castricum gaat en hier op deze website staat wel kan waarderen. Castricum is immers net zoals IJmuiden een plek die in Noord-Holland is terug te vinden en dichtbij de kust ligt. Deze beide plaatsen zijn dus goed met elkaar te vergelijken. Vandaar dat het ook goed mogelijk is dat je Castricum wel een interessante plek vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel bent aanbeland.

Ook het artikel die op deze website staat en over de Nederlandse hoofdstad Amsterdam gaat zou misschien nog een ander artikel van deze website kunnen zijn die je op prijs kan stellen. Amsterdam is immers zonder twijfel een van de aller belangrijkste plaatsen van de gehele provincie Noord-Holland.

IJmuiden hoge vuurtoren

Op de bovenstaande afbeelding kan je de hoge vuurtoren van IJmuiden zien. Vandaar dat ik het dus ook gepast vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over IJmuiden gaat!