Diemen

Ben je opzoek naar informatie die over Diemen gaat? Lees dan snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat over Diemen. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interesseert is het dus een goed idee om tevens nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier kan je immers allerlei informatie te zien krijgen die met Diemen te maken heeft.

 

Algemene informatie over Diemen

Het is zo dat ik het verstandig vind om je nu nog redelijk aan het begin van dit artikel algemene dingen over Diemen te gaan vertellen. Er bestaat namelijk bijvoorbeeld een mogelijkheid dat je dit nu aan het lezen bent zonder echt al goed over Diemen geïnformeerd te zijn. In zo’n geval kan algemene informatie over Diemen zeker van pas komen.

Diemen is verder overigens een plek die in Nederland is terug te vinden. Deze plaats ligt namelijk aan de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Hierdoor kan je dus stellen dat Diemen eigenlijk een beetje bij deze stad hoort aangezien deze plek in feite door Amsterdam wordt opgeslokt. Je kan Diemen echter ook zeker wel als een opzichzelfstaande plek zien. Vanuit dit kijkpunt ga ik dit artikel verder benaderen.

Er wonen in Diemen trouwens rond de 30.000 mensen. Het is dus zo dat er vrij veel mensen op deze plaats wonen. Dit zegt natuurlijk een hoop. Wanneer Diemen helemaal niets te bieden zou hebben kan je er immers vanuit gaan dat dit niet het geval is. Vandaar dat ik er ook toe heb besloten om dit artikel aan de plek genaamd Diemen toe te gaan wijden.

 

De geschiedenis van Diemen

Op dit punt van dit artikel wil ik je verder nog meer over de geschiedenis van Diemen gaan vertellen. Het kan immers leuk zijn om hier meer over te weten te komen wanneer Diemen een plek is die je wel interesseert. Op deze manier leer je de plaats genaamd Diemen immers in principe beter kennen. Zo kan je op deze manier namelijk bijvoorbeeld gaan snappen hoe Diemen uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot de plek zoals deze er op de dag van vandaag bijligt.

Het is verder zo dat het niet helemaal zeker is wanneer Diemen ontstaan is. Dit is echter naar alle waarschijnlijkheid rond de 11e eeuw gebeurd. Er zijn namelijk opgravingen gedaan op deze plek die dit lijken aan te tonen. Verder is het overigens zo dat Diemen destijds is ontstaan is omdat er mensen gingen wonen aan het riviertje genaamd de Diem. Zo komt deze plek dan ook aan de naam Diemen. Doordat Diemen waarschijnlijk al tot op zekere hoogte in de 11e eeuw bestond is het trouwens verder goed mogelijk is dat deze plek ouder is dan zijn ‘grote broer’ Amsterdam.

Vervolgens ontwikkelde de nederzetting die op deze desbetreffende plaats was ontstaan zichzelf overigens rustig verder. Zo kwam er bijvoorbeeld steeds meer bebouwing op deze plek. Aanvankelijk stonden hier verder waarschijnlijk met name houten bouwwerken, die naarmate de tijd verstreek vervangen werden door stenen gebouwen. Op deze manier werd Diemen dus langzaam maar zeker echt een permanente plaats.

In de 17e eeuw was Diemen verder uitgegroeid tot echt een bloeiend dorpje. Destijds leefde de meeste mensen hier trouwens met name van de landbouw, en in het specifiek de veeteelt. In de eeuwen die volgenden werd Diemen vervolgens steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd. Zo begonnen er met name in de vorige eeuw ook steeds meer nieuwbouwwijken in Diemen te ontstaan. Het inwonersaantal van Diemen nam in deze periode dan ook fors toe. Zo is Diemen vervolgens in de meest recente jaren uitgegroeid tot de plek zoals deze op de dag van vandaag te bewonderen is.

 

In Diemen gaan wonen

Ik wil je nu verder graag nog meer gaan vertellen over hoe er in Diemen gewoond kan worden. Er zijn immers tal van mensen die hier wel oren naar hebben. Het wonen op deze plek kan namelijk zeker als prettig worden ervaren. Vandaar dat er zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen tientallen duizenden mensen zijn die op dit moment al in Diemen wonen.

Een van de manieren waarop je in Diemen kan gaan wonen is overigens door een huis te gaan kopen dat zich in Diemen bevindt. Nadat je inderdaad een huis in Diemen gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar van, waardoor je dus in zo’n desbetreffend huis zou kunnen gaan wonen wanneer je dit wel zou willen.

Verder is het tevens nog mogelijk om in Diemen te gaan wonen door hier een huis te gaan huren. Ook dit kan in meerdere opzichten een prima manier zijn om inderdaad in Diemen te gaan wonen. Er zijn daarom tal van mensen die daadwerkelijk in Diemen wonen door hier een woning te huren.

Je hebt verder ook nog wel alternatieve manieren waarop er in Diemen gewoond kan worden, maar dit zijn over het algemeen geen manieren om in deze desbetreffende plek te kunnen gaan wonen waar echt vanuit gegaan kan worden. Vandaar dat ik dus verder geen aandacht meer ga besteden aan deze manieren van het wonen in Diemen.

 

Een woning in Diemen gaan huren

Je hebt zoals je als het goed is al hebt kunnen zien al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over het huren van een woning in Diemen. Zoals je mogelijk tevens gezien hebt is het echter zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over deze desbetreffende manier van het wonen in Diemen. Voor de meeste mensen die daadwerkelijk wel in Diemen zouden willen gaan wonen gaat het huren van een woning in deze plaats namelijk hun beste mogelijkheid zijn. Ik vind het daarom dus logisch om deze manier van het wonen in deze desbetreffende plek het uitgebreidst te gaan bespreken.

Wanneer je inderdaad in Diemen wil gaan wonen door hier een woning te gaan huren is het trouwens erg belangrijk dat je goed oplet waar je zo’n desbetreffende woning gaat huren. Er zijn immers tal van partijen die huurwoningen die zich in Diemen bevinden aanbieden, en deze partijen doen dit zeker niet allemaal onder even voordelige omstandigheden.

Zelf zou ik je overigens willen aanraden om een huurwoning in Diemen door middel van www.kamernet.nl te gaan huren wanneer je inderdaad wel in deze desbetreffende plek zou willen gaan wonen door hier een huis te gaan huren. Via deze website kan je namelijk wat mij betreft op een erg voordelige manier woonruimte huren. Het is immers bijvoorbeeld zo dat je vaak snel iets via www.kamernet.nl kan huren. Het proces om een woning via deze website te huren is immers doorgaans snel afgerond. Dit is natuurlijk ontzettend fijn!

Verder zijn er trouwens ook nog wel andere opzichten waarin het voordelig kan zijn om een woning in Diemen door middel van www.kamernet.nl te huren. Vandaar dat het dus zeker geen gek idee is om eens een kijkje te gaan nemen op deze website wanneer je inderdaad wel een woning in Diemen zou willen gaan huren.

 

Bezienswaardigheden bij Diemen

Nog iets anders waar ik aandacht aan wil gaan besteden door middel van dit artikel zijn de bezienswaardigheden die je bij Diemen kan terug vinden. Het is immers zeker niet ondenkbaar dat je deze wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit artikel die in het teken van Diemen staat terecht bent gekomen. Door meer over deze desbetreffende bezienswaardigheden te weten te komen kan je immers in principe ook meer over Diemen zelf te weten komen.

 

De Sint-Petrus-Bandenkerk

De eerste bezienswaardigheid die in Diemen kan worden terug gevonden waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is de Sint-Petrus-Bandenkerk. Zoals de naam van de Sint-Petrus-Bandenkerk al aangeeft gaat het hier overigens om een kerkgebouw. Deze desbetreffende kerk is verder overigens afkomstig uit het jaar 1910. Vervolgens heeft de Sint-Petrus-Bandenkerk die in Diemen is terug te vinden op 5 november van het jaar 1998 de status van een rijksmonument verkregen. Deze kerk is dus redelijk snel na de voltooiing van zijn bouw uitgeroepen tot rijksmonument, wat goed aantoont dat de Sint-Petrus-Bandenkerk een bijzonder bouwwerk is. Al redelijk snel na het ontstaan van dit bouwwerk kwam men namelijk dus al tot de conclusie dat de Sint-Petrus-Bandenkerk een kerk is die onschatbare waarde heeft en dus koste wat het kost behouden dient te worden.

 

Tankstation De Blokhut

Ook tankstation De Blokhut is nog een bezienswaardigheid van Diemen waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen. Dit is namelijk een erg speciaal tankstation. Het is immers zo dat dit desbetreffende tankstation het aller oudste tankstation is die in Nederland is terug te vinden die op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt als tankstation. Sinds het jaar 1933 staat er namelijk al een tankstation op deze plaats. Het huidige tankstation De Blokhut is echter in het jaar 1939 in gebruik genomen nadat de bouw hiervan in 1938 gestart werd. Hierna zijn er verder overigens wel nog kleine dingentjes aan dit desbetreffende tankstation aangepast. Doordat tankstation De Blokhut een bijzonder tankstation is heeft dit tankstation overigens de status van een rijksmonument.

 

De Hoop

Verder is het bouwwerk genaamd de Hoop nog een andere bezienswaardigheid van Diemen waar ik je meer over wil gaan vertellen. Het is overigens zo dat de Hoop oorspronkelijk gebruikt werd als kerk. Dit was echter niet zomaar een kerk. De Hoop was immers een schuilkerk. Het is zo dat dit een naam is voor kerken die niet echt openlijk als kerk werden gebruikt aangezien het geloof dat in deze desbetreffende kerk gepraktiseerd werd niet tot de standaard behoorde. Hierdoor moest het praktiseren van dit geloof dus als het ware een beetje op de achtergrond plaatsvinden. Schuilkerken zien er doorgaans van buiten dan ook helemaal niet echt uit als kerkgebouw. Dit is ook bij de Hoop in Diemen het geval. De Hoop lijkt immers meer op een gewoon woonhuis dan een kerk.

De Hoop is verder tussen 1786 en 1787 gebouwd. Inmiddels is dit gebouw dus vrij oud. Het is echter wel zo dat dit pand in het jaar 1990 tijdens een brand voor een groot deel beschadigd raakte. Hierna is de Hoop vervolgens uiteindelijk in het jaar 1998 hersteld. Dit gebouw is dus ook deels uit dit jaartal afkomstig. Nadat de Hoop hersteld werd is dit gebouw verder trouwens ook nooit meer als kerk gebruikt. Tegenwoordig wordt dit gebouw namelijk gebruikt voor bijeenkomsten zoals trouwerijen, diners en (muziek)optredens. Sinds 2 februari van het jaar 1993 is de Hoop overigens een rijksmonument.

 

Tot slot

Dit artikel die over Diemen gaat is zoals je mogelijk al wel door hebt richting zijn einde aan het gaan. Het is namelijk zo dat er op dit punt al een hele hoop over Diemen verteld is in dit artikel. Op dit punt valt er dus in ieder geval wat mij betreft niets meer over Diemen te vertellen dat echt nog iets aan dit artikel kan toevoegen. Vandaar dat ik dit artikel nu ook aan het afronden ben.

Het is alleen wel zo dat ik je graag eerst nog even het een en ander wil gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com kunnen worden terug gevonden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde ga laten komen. Er bestaat namelijk een goede kans dat er hier op deze website nog wel andere artikelen zijn terug te vinden die je wel interessant vindt. Daarom kan het dus leuk zijn om nog meer over deze artikelen te weten te komen!

Er bestaat immers bijvoorbeeld een goede mogelijkheid dat je het artikel die over Haarlem gaat en hier op deze website staat ook wel interessant vindt. Haarlem is namelijk net zoals Diemen een plek die zeer dichtbij Amsterdam ligt. In dit opzicht zijn deze beide plekken dus vergelijkbaar aan elkaar.

Ook Zaandam is trouwens een plek die dichtbij Amsterdam ligt. Vandaar dat ik je nu ook graag nog even wilde informeren dat er hier op deze website een artikel staat die in het teken van Zaandam staat. Je vindt dit desbetreffende artikel immers mogelijk wel interessant.

Diemen afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is een stukje van Diemen terug te zien. Vandaar dat ik het dus wel gepast vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over deze desbetreffende plek gaat.

Voerendaal

Is het zo dat je opzoek bent naar informatie die over Voerendaal gaat? Lees dan snel verder!

Het is zo dat dit artikel die je nu aan het doorlezen bent over Voerendaal gaat. Wanneer je dit wel een interessant onderwerp vindt is het dus verstandig om tevens nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier kan je immers allerlei informatie over Voerendaal te zien krijgen.

 

Algemene informatie over Voerendaal

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat ik je nu algemene dingen over Voerendaal wil gaan vertellen. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je bij dit artikel die over Voerendaal gaat terecht bent gekomen zonder echt al goed over dit onderwerp geïnformeerd te zijn. Wanneer dit inderdaad zo is kan het erg prettig zijn om algemene informatie over Voerendaal te zien krijgen. Op deze manier zou je namelijk beter moeten leren snappen wat Voerendaal voor iets is.

Voerendaal is overigens een plek die in Nederland ligt. Deze plaats is immers terug te vinden in de Nederlandse provincie genaamd Limburg. Deze plaats ligt verder in het zuiden van deze provincie. Hierdoor is het zo dat Voerendaal dichtbij het drielandenpunt ligt. Ondanks dat Voerendaal op Nederlands grondgebied is terug te vinden zit je vanuit deze plek dus ook zo in België en Duitsland. Er wonen in Voerendaal trouwens ruim 8.000 inwoners. Dit is dus een best groot dorp.

 

De geschiedenis van Voerendaal

Ik wil je op dit punt graag nog meer gaan vertellen over de geschiedenis van Voerendaal. Het is immers zo dat het leuk kan zijn om meer over deze desbetreffende geschiedenis te weten te komen wanneer je de plek genaamd Voerendaal wel interessant vindt. Op deze manier kan je deze plaats namelijk in principe beter leren kennen.

De geschiedenis van het dorp met de naam Voerendaal gaat trouwens al ver terug. Zo is het namelijk bijvoorbeeld bekend dat dit dorp al werd genoemd in een geschrift dat afkomstig is uit het tweede gedeelte van de 11e eeuw. Het is verder zeker niet ondenkbaar dat Voerendaal zelfs nog veel ouder is dan dit. Het is immers bijvoorbeeld zo dat er vondsten zijn gedaan in het gebied waarin Voerendaal ligt die duiden op bewoning door de Romeinen. Het gebied waarin Voerendaal ligt wordt dus in ieder geval sowieso al ontzettend lang bewoond.

Ondanks dat Voerendaal een plaats heeft die een geschiedenis heeft die erg ver terug gaat is het overigens wel zo dat er niet bijster veel over deze geschiedenis van deze plek valt te vertellen. Er hebben namelijk niet al te veel hele grote gebeurtenissen plaatsgevonden in deze geschiedenis. Voerendaal is dan ook een plek waarin het over het algemeen lekker rustig is, en dit is dus eigenlijk altijd al zo geweest.

 

In Voerendaal gaan wonen

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel in ieder geval eventueel in Voerendaal zou willen gaan wonen wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over deze desbetreffende plaats gaat terecht gekomen bent. Vandaar dat ik je nu dus ook graag nog meer wil gaan vertellen over wat voor soort mogelijkheden er eventueel kunnen zijn wanneer het aankomt op het gaan wonen in de plek die bekend staat als Voerendaal! Ik kan verder alvast verklappen dat er meerdere verschillende mogelijkheden zijn wanneer het inderdaad hier op aankomt.

Zo is het bijvoorbeeld uiteraard een mogelijkheid om in Voerendaal te kunnen gaan wonen door een woning te kopen die zich in deze desbetreffende plaats bevindt. Nadat je inderdaad een woning gekocht hebt ben je hier immers de eigenaar van waardoor je dan dus gewoon in zo’n desbetreffende woning zou moeten kunnen gaan wonen wanneer dit iets is dat je wel zou willen. Dit kan verder ook zeker wanneer zo’n desbetreffende woning zich in Voerendaal bevindt.

Nog een andere manier waarop je in Voerendaal kan gaan wonen is door hier een woning te gaan huren. Het is zo dat dit in meerdere verschillende opzichten een goede manier kan zijn om inderdaad in deze plaats te gaan wonen. Er zijn dan ook tal van mensen die inderdaad in Voerendaal wonen of hier gewoond hebben door een woning op deze plek te huren.

Verder zijn er tevens nog wel een aantal alternatieve opties waarop er eventueel in Voerendaal gewoond kan worden. Dit zullen echter over het algemeen in de praktijk geen al te beste opties blijken te zijn om ook echt daadwerkelijk in Voerendaal te kunnen gaan wonen. Vandaar dat ik ook verder niets meer over deze desbetreffende manieren van het wonen in Voerendaal ga vertellen door middel van dit artikel.

 

Een woning in Voerendaal huren

Je hebt al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over her huren van een woning in Voerendaal. Aangezien dit in de meeste opzichten de aller beste optie gaat zijn om inderdaad in deze plek te kunnen gaan wonen is het echter zo dat ik je hier nu graag nog meer over wil gaan vertellen. Er valt immers ook zeker nog wel het een en ander interessants te vertellen over het gaan wonen in Voerendaal door hier een woning te gaan huren ondanks dat deze manier van het wonen in deze plek ook al eerder tot op zekere hoogte aan bod gekomen is.

Het is immers bijvoorbeeld zo dat ik je graag nog even wil wijzen op het feit dat er een hele hoop mogelijk is wanneer het aankomt op het huren van een woning in Voerendaal. Wanneer je inderdaad in Voerendaal wil gaan wonen door hier een woning te gaan huren is het immers belangrijk om hier rekening mee te houden. Je kan jezelf hier namelijk een groot plezier doen! Niet elke manier van het huren van een woning in Voerendaal is immers even voordelig.

Vandaar dat ik je persoonlijk dus ook zou willen aanraden om een woning in Voerendaal door middel van www.kamernet.nl te gaan huren wanneer je inderdaad wel een woning zou willen gaan huren in deze desbetreffende plaats. Via deze website is het namelijk in ieder geval voor zover ik kan zien erg voordelig om woonruimte te huren. Het is dus geen gek idee om inderdaad eens een kijkje te gaan nemen op deze desbetreffende website wanneer je inderdaad opzoek bent naar een huurwoning die zich in Voerendaal bevindt. Op www.kamernet.nl staat immers uiteraard allerlei informatie over onder wat voor soort omstandigheden je woonruimte door middel van deze website kan huren.

 

De bezienswaardigheden van Voerendaal

Ook de bezienswaardigheden van Voerendaal zijn nog een onderwerp dat ik wil gaan behandelen door middel van dit artikel. Het kan immers leuk zijn om meer over deze bezienswaardigheden te weten te komen wanneer Voerendaal een plaats is die je wel interesseert. Zo kan je namelijk bijvoorbeeld achterhalen wat de plek genaamd Voerendaal (in ieder geval in dit opzicht) allemaal te bieden heeft.

 

De Sint-Laurentiuskerk

Het is zo dat de eerste bezienswaardigheid die is terug te vinden in Voerendaal waar ik je meer over wil gaan vertellen de Sint-Laurentiuskerk is. Dit is immers zonder twijfel een erg belangrijke bezienswaardigheid van deze desbetreffende plaats. Deze kerk is namelijk bijvoorbeeld een zeer historisch bouwwerk. Oorspronkelijk stamt de Sint-Laurentiuskerk immers uit de 11e eeuw. Van deze oorspronkelijke kerk is alleen niet echt meer al te veel over. Het overgrote deel van de huidige Sint-Laurentiuskerk is dan ook in de 19e eeuw gebouwd. Hierbij speelde de architect met de naam Jean Dumoulin trouwens een belangrijke rol. Verder zijn er overigens in de 20ste eeuw ook nog nieuwe dingen toegevoegd aan de Sint-Laurentiuskerk, en hiervoor werd de architect genaamd Jan Stuyt ingeschakeld.

Een van de dingen die de Sint-Laurentiuskerk zo’n bijzonder kerkgebouw maakt is overigens dat de oorspronkelijke uitvoering van deze kerk die afkomstig is uit de 11e eeuw ooit is ingewijd door de Paus van destijds. Verder is het zo dat de Sint-Laurentiuskerk de enige Nederlandse kerk die is ingewijd door een Paus. Er zijn dus tal verschillende dingen die de Sint-Laurentiuskerk een bijzonder bouwwerk maken. Vandaar dat het ook niet zo gek is dat deze desbetreffende kerk sinds 17 januari van het jaar 1967 een officieel rijksmonument is.

Aan de onderkant van dit artikel is verder trouwens een afbeelding terug te vinden waarop de Sint-Laurentiuskerk staat afbeeld. Wanneer je een beter beeld zou willen vormen bij hoe dit bouwwerk eruit ziet is het dus een goed idee om deze afbeelding eens te gaan bekijken!

 

Kasteel Cortenbach

Kasteel Cortenbach is verder nog een ander voorbeeld van een bezienswaardigheid die in Voerendaal kan worden terug gevonden. Het oorspronkelijke Kasteel Cortenbach dateert verder trouwens naar alle waarschijnlijkheid uit de 14e eeuw. De huidige variant van dit bouwwerk stamt echter uit een later jaartal. Door de jaren heen is het bouwwerk dat op deze plek staat namelijk meerdere malen (gedeeltelijk) herbouwd. Vandaar dat de versie van Kasteel Cortenbach die op de dag van vandaag nog te bewonderen voor een groot deel afkomstig is uit het jaar 1776. Een groot deel van dit huidige kasteel is dus nog steeds honderden jaren oud. Door de jaren heen is Kasteel Cortenbach verder trouwens van tal van verschillende personen geweest en is dit gebouw voor meerdere verschillende doeleinden gebruikt. Op de dag van vandaag is dit kasteel verder in particulier bezit waardoor je dit bijzondere bouwwerk jammer genoeg niet echt kan bezoeken. Dat Kasteel Cortenbach inderdaad een bijzonder bouwwerk is blijkt verder overigens goed uit het feit dat dit bouwwerk sinds 27 juni van het jaar 2005 een rijksmonument is.

 

 

De Mariakapel

Ook de Mariakapel is een voorbeeld van een bezienswaardigheid die bij Voerendaal hoort. Dit is verder maar een klein kapelletje. De Mariakapel van Voerendaal is overigens een wegkapel. Deze kapel is dus terug te vinden langs de (auto)weg. Hierdoor kan je deze kapel gemakkelijk bezoeken, aangezien je hier prima heen kan rijden. Zoals de naam van de Mariakapel al aangeeft is deze kapel trouwens toegewijd aan Maria. Deze desbetreffende kapel is hier verder in 1938 geplaatst.

 

Kasteel Puth

Nog een andere bezienswaardigheid die bij Voerendaal hoort is Kasteel Puth. Kasteel Puth is verder overigens veel meer dan alleen maar een kasteel. Dit kasteel staat namelijk op een erg mooi landgoed waarop ook nog tal van andere vormen van bebouwing zijn terug te vinden. Verder is het overigens zo dat voor zover nu bekend is de eerste keer dat Kasteel Puth genoemd werd in een geschrift in de 14e eeuw is geweest. Dit desbetreffende kasteel bestaat dus al zeer lang. Het huidige Kasteel Puth is echter uit latere tijdsperiodes afkomstig. Er zijn namelijk door de jaren heen zeker dingen aan dit kasteel aangepast. Verder is het overigens zo dat Kasteel Puth door de jaren heen veel verschillende eigenaren heeft gehad, en tevens voor meerdere verschillende doeleinden gebruikt is. Kasteel Puth is echter met name gebruikt als woonplaats door invloedrijke mensen zoals bij eigenlijk de meeste kastelen wel het geval is.

 

De Kalkoven Winthagen

Verder is de Kalkoven Winthagen nog een ander bijzonder bouwwerk dat bij Voerendaal is terug te vinden die ik graag wil gaan bespreken door middel van dit artikel. Het is namelijk zo dat de Kalkoven Winthagen een typerend bouwwerk is voor deze desbetreffende regio. Buiten de Kalkoven Winthagen zijn er namelijk nog tal van andere kalkovens terug te vinden bij Voerendaal. Zoals de term kalkoven al een beetje verklapt worden dit soort bouwwerken er trouwens voor gebruikt om kalk mee te verbranden. Op deze manier bestaat er namelijk een nieuw product dat bijvoorbeeld als grondstof in de bouw wordt gebruikt. De Kalkoven Winthagen is dan ook ooit gebouwd om kalk in te branden. Deze bouw heeft verder tussen 1945 en 1946 plaats gevonden, en is in gang gezet door een meneer met de naam H. Egbers. Uiteindelijk is de Kalkoven Winthagen echter maar tot in 1949 actief als kalkoven gebruikt, nadat bleek dat deze oven niet al te efficiënt was. Destijds werd het branden van kalk verder sowieso al steeds minder populair in Nederland omdat dit in andere landen goedkoper kon.

 

Kasteel Haeren

De laatste bezienswaardigheid van Voerendaal waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen is Kasteel Haeren. Dit kasteel is overigens al zeer oud. Zo is het namelijk bijvoorbeeld bekend dat Kasteel Haeren al bestond aan het einde van de 13e eeuw. Het huidige kasteel dateert echter niet meer uit deze periode. In het jaar 1742 werd Kasteel Haeren namelijk getroffen door een brand die een groot deel van dit bouwwerk verwoestte. Hierna is Kasteel Haeren echter wel herbouwd. Inmiddels is de huidige versie van Kasteel Haeren overigens dus ook al vrij oud. Dit kasteel is verder sinds het jaar 1967 een rijksmonument. Door de jaren heen heeft Kasteel Haeren trouwens veel verschillende eigenaren gehad. Op de dag van vandaag zitten er echter meerdere appartementen in dit bouwwerk gevestigd. Je kan Kasteel Haeren dus helaas niet al te best bezoeken.

 

Tot slot

Inmiddels is dit artikel die in het teken van de Nederlandse plaats genaamd Voerendaal staat richting zijn einde aan het gaan. Er is namelijk al een hele hoop over Voerendaal verteld in dit artikel. Op dit punt valt er dus wat mij betreft niets meer omtrent Voerendaal te vertellen dat echt nog wat aan dit artikel zou kunnen toevoegen. Ik voel er daarom maar weinig voor om dit artikel veel uitgebreider te gaan maken.

Voordat ik dit artikel echt helemaal tot zijn einde laat komen wil ik je echter wel graag nog even dingen gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com kunnen worden terug gevonden! Het is namelijk zeer goed mogelijk dat er hier op deze website ook nog wel andere artikelen zijn terug te vinden die je wel blijkt te kunnen waarderen. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog het een en ander over deze artikelen te weten te komen.

Het is immers bijvoorbeeld goed mogelijk dat je het artikel die in het teken van Valkenburg staat en hier op deze website kan worden terug gevonden wel kan waarderen. Valkenburg is immers een plek die zich net zoals Voerendaal in de provincie Limburg bevindt. In ieder geval in dit opzicht zijn deze beide plekken dus gerelateerd aan elkaar.

Ook Landgraaf is nog een plek die in Limburg ligt waarover er een artikel is terug te vinden op deze website. Vandaar dat ik je nu dus ook graag nog even over het bestaan van dit desbetreffende artikel wilde vertellen! Het zou immers zeker zo kunnen zijn dat je dit artikel wel blijkt te kunnen waarderen.

Voerendaal de Sint-Laurentiuskerk afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding kan je de Sint-Laurentiuskerk bewonderen die in Voerendaal is terug te vinden. Vandaar dat ik het dus ook een goed idee vond om deze afbeelding toe te voegen aan dit artikel die in het teken van Voerendaal staat.

Den Ilp

Ben je opzoek naar informatie die met Den Ilp te maken heeft? Lees dan snel verder!

Zoals je mogelijk al wel door hebt is het zo dat dit artikel die je nu aan het doornemen bent over Den Ilp gaat. Wanneer Den Ilp een onderwerp is dat je wel interessant vindt zit je hier dus echt helemaal op de goede plek! Nadat je dit artikel hebt doorgenomen zou je immers op een goede manier over Den Ilp geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie die over Den Ilp gaat

Ik wil graag nog enigszins aan het begin van dit artikel algemene informatie die over Den Ilp gaat gaan verstrekken. Er zou immers een mogelijkheid kunnen zijn dat je dit artikel die over Den Ilp gaat aan het doorlezen bent zonder te weten wat Den Ilp voor iets is. Dit is zeker niet ideaal wanneer dit inderdaad het geval is. Algemene informatie over dit onderwerp zou dan verder zeker van pas kunnen komen.

Het is overigens zo dat Den Ilp een dorp is dat zich in de provincie Noord-Holland bevindt. In dit dorp wonen verder op het moment dat dit artikel geschreven wordt net geen 1000 mensen. Den Ilp is dus maar een klein dorpje. Toch is het zo dat er meerdere verschillende bekende mensen uit dit dorp afkomstig zijn. Den Ilp kan dan ook zeker worden gezien als een fijne omgeving om in op te groeien en in te wonen. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om dit artikel over dit dorp te gaan schrijven.

 

De geschiedenis van Den Ilp

Verder is de geschiedenis van Den Ilp nog een ander onderwerp waar ik aandacht aan wil gaan besteden door middel van dit artikel. Wanneer Den Ilp een dorp is dat je wel interesseert kan het namelijk leuk zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis hiervan! Op deze manier kan je immers bijvoorbeeld achterhalen hoe Den Ilp uiteindelijk door de jaren heen is uitgegroeid tot de plek zoals we deze op de dag van vandaag kennen. Je gaat Den Ilp op deze manier dus in principe beter leren kennen.

De geschiedenis van Den Ilp is verder wel maar kortbondig. Dit komt onder andere door dat dit maar een klein plaatsje is. Er is echter verder ook sowieso niet al te veel bekend over de geschiedenis van dit dorp. Men gaat er echter in ieder geval vanuit dat Den Ilp al sinds de middeleeuwen bestaat. Er zouden hier destijds namelijk al in ieder geval een aantal boerderijen geweest zijn. Op de dag van vandaag zijn er verder nog steeds veel mensen die een boerenbestaan leiden in Den Ilp. Vandaar dat het dus niet zo gek is dat er niet al veel valt te vertellen over de geschiedenis van dit dorp. Er is hier door de jaren heen immers dus niet al te veel veranderd en gebeurd. In de grote lijnen is deze plek dus sinds zijn ontstaan erg vergelijkbaar gebleven. Dit is iets dat veel mensen mooi vinden van deze plek en dit dorp.

 

In Den Ilp gaan wonen

Het is erg goed mogelijk dat je wel in Den Ilp zou willen gaan wonen wanneer je tot op dit punt van dit artikel die aan dit desbetreffende dorp is toegewijd terecht gekomen bent. Vandaar dat ik nu dus ook wil gaan bespreken wat voor soort mogelijkheden er eventueel kunnen zijn wanneer het aankomt op het wonen in Den Ilp.

Een manier waarop je in ieder geval eventueel in Den Ilp zou kunnen gaan wonen is trouwens door een woning te gaan huren die zich in dit desbetreffende dorp bevindt. Het is zo dat dit in meerdere verschillende opzichten een goede manier kan zijn om inderdaad in Den Ilp te kunnen gaan wonen. Dit is dan ook een populaire manier van het wonen in dit desbetreffende dorp.

Nog een andere manier waarop je in Den Ilp kan gaan wonen is door hier een huis te gaan kopen. Ook dit kan zeker in vele opzichten een goede en fijne manier zijn om in Den Ilp te gaan wonen! Het kopen van een huis in Den Ilp is echter wel iets waar maar weinig mensen ook echt daadwerkelijk toe instaat zullen zijn. Om een huis in dit dorp te kunnen kopen moet je namelijk in een (financieel gezien) uitzonderlijke situatie te zitten.

Er zijn verder ook nog wel alternatieve manieren waarop je jezelf eventueel in Den Ilp zou kunnen gaan vestigen. Dit zijn meestal in de realiteit echter niet al te serieuze opties om daadwerkelijk in dit desbetreffende dorp te kunnen gaan wonen. Vandaar dat ik hier dus ook niet echt aandacht aan ga besteden door middel van dit artikel.

 

Een woning in Den Ilp huren

Er is al eerder in dit artikel het een en ander verteld over het huren van een woning in het dorp genaamd Den Ilp. Zoals je misschien al wel door hebt is het echter zo dat ik je nu graag nog meer wil gaan vertellen over deze desbetreffende manier waarop er in ieder geval in theorie in Den Ilp gewoond kan worden. Voor de meeste mensen die daadwerkelijk in Den Ilp willen gaan wonen gaat het huren van een woning in dit dorp namelijk waarschijnlijk de meest realistische optie worden om hier inderdaad te kunnen gaan wonen. Ik vind het daarom dus belangrijk om deze manier van het wonen in Den Ilp uitgebreid te gaan bespreken door middel van dit artikel.     [tot hier]

Het is verder overigens zo dat er tal van verschillende manieren zijn waarop er in Den Ilp gehuurd kan worden. Persoonlijk zou ik je echter willen aanbevelen om een woning in Den Ilp (of omstreken) te gaan huren door middel van www.kamernet.nl. Via deze desbetreffende website is namelijk voor zover ik kan zien erg voordelig om huurwoonruimte te bemachtigen. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat je door middel van www.kamernet.nl vaak snel tot een huurovereenkomst kan komen omdat het mogelijk is via deze website direct verhuurders van woonruimte te kunnen benaderen.

Verder zijn er ook nog wel andere opzichten waarin het voordelig kan zijn om een woning in Den Ilp door middel van www.kamernet.nl te gaan huren. Kortom, wanneer je inderdaad opzoek bent naar een huurwoning in deze desbetreffende plek is het dus zeker geen slecht idee om eens een kijkje te gaan nemen op de website in kwestie!

 

De bezienswaardigheden van Den Ilp

Nog iets anders waar ik aandacht aan wil gaan besteden door middel van dit artikel zijn de bezienswaardigheden die in Den Ilp kunnen worden terug gevonden. Wanneer je Den Ilp een interessant dorp vindt kan je dit soort informatie namelijk waarschijnlijk wel waarderen.

 

Het Twiske

Een van de bewonderingswaardige dingen die bij Den Ilp kan worden terug gevonden is het Twiske. Het Twiske is namelijk een erg mooi natuurgebied waar je op tal van verschillende manieren kan recreëren. Zo kan je hier namelijk bijvoorbeeld goed zwemmen, wandelen en fietsen. Ook duikers en skaters zijn verder terug te vinden in dit gebied. Verder is het overigens zo dat het Twiske zijn naam dankt aan een riviertje dat door dit natuurgebied heen stroomt. Dit is namelijk tevens de naam van dit desbetreffende riviertje.

In het Twiske zijn verder tal van leuke en mooie vormen van flora en fauna te bewonderen. Ook dit kan dus een goede reden zijn om dit natuurgebied eens te gaan bezoeken. Het is dan ook zo dat het Twiske een beschermd natuurgebied is. Verder zijn er trouwens tevens nog tal van andere dingen te zien en te bleven in het Twiske. Kortom, het is dus zeker leuk dat dit natuurgebied is terug te vinden in de buurt van Den Ilp! Dit gebied heeft immers een hoop te bieden.

 

De kestviering in Den Ilp

Nog iets anders dat mooi en leuk kan zijn om te zien en bij het dorp Den Ilp plaats vindt is de kerstviering hier. In Den Ilp is het namelijk traditie om de huizen die zich hier bevinden rondom de kerstperiode enorm mooi uit te dossen met allerlei lichtjes en andere soorten kerstversieringen. Dit dorp wordt dan zo dus helemaal ondergedompeld in de kerststemming. Hierdoor ontstaat er in deze periode altijd een bijzondere sfeer in dit dorp. Het kan dan ook zeker leuk zijn om dit eens in het echt mee te kunnen maken en te kunnen zien! Vandaar dat het dus een goed idee kan zijn om Den Ilp eens rond de kerstvieren te gaan bezoeken wanneer het buiten donker is. Dan kan je de verlichting die hier dan is terug te vinden in dit dorp namelijk in zijn volle glorie bewonderen.

 

Het Ilperveld

Ook het Ilperveld is nog een bijzondere plek die bij Den Ilp kan worden terug gevonden. Het Ilperveld is namelijk een ander mooi natuurgebied dat hier bij deze plek ligt. In dit desbetreffende natuurgebied zijn verder tal van verschillende beschermde diersoorten en plantensoorten terug te vinden. Kortom, wanneer je wel van natuur houdt kan het dus zeker de moeite waard zijn om het Ilperveld eens te gaan bezoeken! Je bent dan tijdens dit bezoek namelijk waarschijnlijk helemaal in je nopjes. Aan de onderkant van dit artikel is verder trouwens een afbeelding te zien waarop een gedeelte van het natuurgebied met de naam Ilpenveld staat afgebeeld. Wanneer je dit natuurgebied wel interessant vindt is het dus geen gek idee om deze afbeelding eens te gaan bekijken!

 

Tot slot

Aangezien er inmiddels al een hele hoop over Den Ilp verteld is in dit artikel is het zo dat dit artikel die in het teken van dit dorp staat richting zijn einde aan het gaan is. Er valt op dit punt namelijk in ieder geval voor zover ik weet niets boeiends meer over Den Ilp te vertellen. Vandaar dat ik er dus ook maar weinig voor voel om dit artikel die over dit dorp gaat nog heel veel langer te gaan maken.

Ik wil je echter alleen wel graag eerst nog even dingen gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel helemaal tot zijn einde laat komen! Het is immers ontzettend goed mogelijk dat er hier op deze website nog wel andere artikelen staan die je interesseren. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om meer over deze artikelen te weten te komen.

Het is namelijk bijvoorbeeld zeker niet ondenkbaar dat je het artikel die onderdeel is van deze website en in het teken staat van Zaandam staat wel op prijs kan stellen. Zaandam is namelijk een plaats die in dezelfde regio als Den Ilp ligt. Vandaar dat deze beide plekken dus in ieder geval enigszins vergelijkbaar aan elkaar zijn.

Ook het artikel die over Amsterdam gaat zou nog een ander artikel van deze website kunnen blijken te zijn die je kan waarderen. Amsterdam is namelijk verreweg de grootste stad die in de directe omgeving van Den Ilp is terug te vinden. Den Ilp ligt immers iets ten Noorden van de Nederlandse hoofdstad. In dit opzicht is er dan ook een connectie tussen deze beide plaatsen.

Ilperveld Den Ilp afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is het natuurgebied genaamd Ilperveld terug te zien dat zich in de directe omgeving bevind van het dorp Den Ilp. Vandaar dat ik het ook wel passend vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over dit desbetreffende dorp gaat. Door deze afbeelding te bekijken kan je immers een beeld vormen bij hoe de omgeving van het dorp in kwestie er zo ongeveer uitziet.

Voorburg

Wil je meer over Voorburg te weten komen? Lees in dat geval snel verder!

Dit artikel die je nu aan het doornemen bent gaat zoals je misschien al wel door hebt over Voorburg. Wanneer dit een onderwerp is waar je wel interesse in hebt is het dus verstandig om ook nog de rest van dit artikel door te gaan nemen. Op deze manier kan je immers allerlei informatie over Voorburg te zien krijgen. Nadat je dit artikel hebt doorgenomen zou je daarom dus op een goede manier over Voorburg geïnformeerd moeten zijn.

 

Algemene informatie over Voorburg

Het is zo dat ik het verstandig vind om je nu nog enigszins aan het begin van dit artikel algemene dingen over Voorburg te gaan vertellen. Zo hoop ik namelijk bijvoorbeeld voor iedereen die dit leest duidelijk te kunnen gaan maken waar dit artikel over gaat. Het zou immers zo kunnen zijn dat je dit nu leest zonder echt al goed over Voorburg geïnformeerd te zijn.

Voorburg is overigens een stad. Het is verder zo dat deze stad in de provincie Zuid-Holland ligt. Er wonen in Voorburg verder ruim 40.000 mensen. Verder is het oppervlakte van Voorburg slechts iets groter dan 6 vierkante kilometer. Voorburg is dus een dichtbevolkte stad. Door de jaren heen is Voorburg verder vastgegroeid aan een andere stad met de naam Den Haag. In principe is Voorburg  op deze manier dus onderdeel geworden van Den Haag. Voorburg is echter ooit ontstaan als een opzichzelfstaande plek. Op deze manier ga ik deze stad dan ook benaderen door middel van dit artikel.

 

De geschiedenis van Voorburg

Ook is het zo dat ik je door middel van dit artikel graag meer over de geschiedenis van Voorburg wil gaan vertellen. Het is immers erg aannemelijk dat je deze plek wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over Voorburg gaat terecht bent gekomen, en wanneer dit inderdaad het geval is kan het leuk zijn om meer over de geschiedenis van deze plek te weten te komen.

De plek waar het huidige Voorburg ligt wordt verder overigens al erg lang door mensen bewoond. In deze regio wonen namelijk voor zover nu bekend al sinds duizenden jaren voor Christus mensen. Er zijn namelijk archeologische vondsten gedaan in dit gebied die dit aanduiden. Deze mensen woonden hier destijds echter hoogstwaarschijnlijk nog niet vast. Verder is het bekend dat er in de Romeinse tijd al mensen voorkwamen in dit gebied die hier waarschijnlijk al wel vaste vestigingen hadden. Vervolgens heeft dit gebied zich door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld.

In de middeleeuwen gebeurde er verder niet per se heel erg veel in en rondom Voorburg dat het bespreken waard is. Naarmate de middeleeuwen richting hun einde gingen kwam hier echter wel verandering in. Destijds begon Den Haag namelijk steeds belangrijker te worden, waardoor Voorburg ook opbloeide. Zo kwamen er in deze periode bijvoorbeeld tal van invloedrijke mensen die in Den Haag woonden en een buitenplaats in Voorburg aanlegde. Hierdoor groeide Voorburg en zijn status dus.

Vervolgens is Voorburg ook in de 19e eeuw hard door blijven groeien en zijn er veel nieuwe woonwijken bijgebouwd op deze plek waardoor op deze manier Voorburg uiteindelijk dan ook is vastgegroeid aan Den Haag. Op deze manier is Voorburg dus uitgegroeid tot de plek zoals deze er op de dag van vandaag bijligt.

 

In Voorburg gaan wonen

Er bestaat een goede mogelijkheid dat je wel in Voorburg zou willen gaan wonen wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over deze desbetreffende plaats gaat terecht bent gekomen. Vandaar dat ik je nu dus ook nog meer wil gaan vertellen over wat voor soort mogelijkheden er eventueel zouden kunnen zijn wanneer het aankomt op het bemachtigen van een woning in Voorburg.

Een van de manieren waarop je in Voorburg kan gaan wonen is overigens door hier een woning te gaan huren. Er zijn immers zeker woningen die voor de verhuur worden aangeboden en zich binnen Voorburg bevinden. Het is dan ook zo dat er tal van mensen zijn die in Voorburg wonen door hier een woning te huren.

Verder is het tevens nog mogelijk om in Voorburg te gaan wonen door een huis te gaan kopen dat zich op deze plek bevindt. Het is zo dat dit in tal van opzichten een uitstekende manier kan zijn om inderdaad in Voorburg te kunnen gaan wonen. Deze manier van het wonen in Voorburg is echter jammer genoeg zeker niet aan iedereen besteed. Om inderdaad in Voorburg te kunnen gaan wonen door hier een woning te gaan kopen dien je namelijk financieel gezien in een uiterst goede situatie te zitten. Dit is al helemaal het geval wanneer je een woning in Voorburg wil gaan kopen zonder gebruik te maken van een bank.

 

Een woning in Voorburg huren

In veel gevallen gaat het huren van een woning in Voorburg de aller beste mogelijkheid zijn om inderdaad in deze plek te kunnen gaan wonen. Vandaar dat ik deze manier van het wonen in Voorburg nu dus ook nog uitgebreider wil gaan bespreken! Voor de meeste mensen die daadwerkelijk wel in Voorburg willen gaan wonen is dit immers dus nuttige informatie.

Een van de redenen dat het voordelig kan zijn om inderdaad in een woning in Voorburg te gaan wonen door deze te gaan huren heeft trouwens te maken met het feit dat er tal van plaatsen zijn waar huurwoningen die zich in Voorburg bevinden worden aangeboden. Hierdoor is het namelijk mogelijk om dit soort huurwoningen onder tal van verschillende omstandigheden te huren. Niet elke partij die inderdaad woonruimte in Voorburg aanbiedt doet dit namelijk onder dezelfde omstandigheden. Sommige van deze partijen doen dit dan ook onder veel voordeligere omstandigheden dan hun concurrenten.

Doordat er inderdaad vele aanbieders van huurwoningen in Voorburg zijn is het verder overigens wel weer zo dat het lastig kan zijn om de achterhalen waar je nou eigenlijk echt op een voordelige manier een huurwoning die zich in Voorburg bevindt kan gaan huren. Vandaar dat ik je door middel van dit artikel dus ook wil gaan helpen bij het vinden van een plek waar je op een voordelige manier een woning in Voorburg kan gaan huren. Wanneer je inderdaad een woning in deze stad wil gaan huren kan je dit immers natuurlijk wel maar beter gaan doen op een plek waar dit op een voordelige manier kan.

Ik zou je daarom ook willen aanraden om een woning in Voorburg door middel van www.kamernet.nl te gaan huren wanneer je inderdaad wel zo’n soort woning zou willen gaan huren. Via deze desbetreffende website kan je namelijk in ieder geval wat mij betreft onder erg voordelige omstandigheden woonruimte huren. Zo is het namelijk bijvoorbeeld mogelijk om gelijk met verhuurders in contact te komen te staan wanneer je deze via de website in kwestie benadert. Hierdoor kan je vaak snel tot een huurovereenkomst komen wanneer je daadwerkelijk een woning in Voorburg gaat proberen te huren door middel van www.kamernet.nl.

Verder zijn er ook nog meerdere andere opzichten waarin het voordelig kan zijn om een woning in Voorburg te gaan huren door middel van www.kamernet.nl. Het kan dus zeker een goed idee zijn om inderdaad eens een kijkje te gaan nemen op deze website wanneer je wel een huis in Voorburg zou willen gaan huren.

 

Bezienswaardigheden die bij Voorburg te vinden zijn

Ik wil je nu ook nog meer gaan vertellen over de bezienswaardigheden die bij Voorburg te vinden zijn. Wanneer Voorburg een plek is die je wel interesseert kan het immers leuk zijn om het een en ander over deze desbetreffende bezienswaardigheden te weten te komen!

 

De Franse Kerk

De eerste bezienswaardigheid van Voorburg waar ik je nu meer over wil gaan vertellen is de Franse Kerk. Dit is immers zonder twijfel een bijzonder bouwwerk. De Franse Kerk maakt zijn naam verder zeker waar. Deze kerk is namelijk ooit gesticht in Voorburg door een Franse gemeenschap die hier was komen wonen omdat hun geloofsovertuiging op dat moment niet in Frankrijk getolereerd werd. De Franse Kerk is dus een bouwwerk met een grote Franse tint.

Deze kerk is verder overigens afkomstig uit het jaar 1726. Inmiddels is de Franse Kerk dus ook zeker een historisch gebouw. Dit bouwwerk is immers al tal van eeuwen oud. In de Franse Kerk zijn verder overigens tot in het jaar 1926 kerkdiensten in het Frans gehouden. Dit is uiteindelijk dus maar liefst 200 jaar lang gebeurd. Uiteindelijk worden er verder sindsdien gewoon Nederlandstalige diensten in deze kerk gegeven. Ondanks dat de Franse Kerk tegenwoordig niet per se heel Frans meer is wordt dit gebouw echter dus wel nog gewoon als kerk gebruikt. Aangezien de Franse Kerk in meerdere opzichten een bijzonder bouwwerk is heeft dit gebouw verder de status rijksmonument.

 

Hofwijck

Ook Hofwijck is nog een bezienswaardigheid van Voorburg waar ik je graag meer over wil gaan vertellen! Hofwijck is namelijk zonder twijfel een belangrijke bezienswaardigheid van deze plaats. Dit bouwwerk speelt immers bijvoorbeeld een belangrijke rol in de geschiedenis van Voorburg. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is het immers een belangrijk onderdeel geweest van de geschiedenis van deze desbetreffende plek dat zich hier (tijdelijk) invloedrijke mensen uit Den Haag settelden. Hofwijck is verder een uitstekend voorbeeld van een invloedrijk persoon uit Den Haag die besloot om een buitenverblijf in Voorburg te gaan nemen.

Het is namelijk zo dat Hofwijck een bouwwerk is dat in het jaar 1642 werd afgebouwd in opdracht van Constantijn Huygens. Meneer Huygens was een zeer invloedrijk persoon destijds. De bouw van het huis Hofwijck en bijbehorende landgoed was verder al in ieder geval in 1639 van start gegaan. Inmiddels zijn dit landhuis en landgoed dus al honderden jaren oud. Door de jaren heen is er echter wel nog het een en ander aangepast aan dit landgoed. Zo is er bijvoorbeeld infrastructuur gebouwd op plekken die vroeger nog onderdeel waren van het landgoed in kwestie. Hofwijck verkeert op de dag van vandaag dus niet meer helemaal in zijn originele staat. Toch is er hier wel een hoop van intact gebleven. Vandaar dat het dus zeker leuk kan zijn om Hofwijck eens te gaan bezoeken! Op deze manier kan je immers een goed beeld vormen bij hoe een buitenhuis dat er mede voor heeft gezorgd dat Voorburg tot bloei is gekomen er ooit zo ongeveer bij lag in het verleden.

Iets anders dat het leuk kan maken om Hofwijck te gaan bezoeken is dat er sinds het begin van de 20ste eeuw een museum in dit buitenhuis zit gevestigd dat in het teken staat van dit buitenhuis en Constantijn Huygens. Door dit museum te bezoeken kan je dus in principe veel meer te weten te komen over deze desbetreffende plek. Sinds 4 november van het jaar 2002 is Hofwijck trouwens een rijksmonument.

 

Huize Swaensteyn

Nog een andere bezienswaardigheid van Voorburg waar ik je meer over wil gaan vertellen is Huize Swaensteyn. Dit is immers bijvoorbeeld een zeer historisch gebouw. Naar alle waarschijnlijkheid behoort Huize Swaensteyn namelijk tot de aller oudste panden die op de dag van vandaag nog in Voorburg te bewonderen zijn. Alleen dit kan het dus al de moeite waard maken om Huize Swaensteyn eens in het echt te gaan bekijken. In principe is Huize Swaensteyn trouwens in zijn huidige vorm in het jaar 1632 ontstaan. Hiervoor was er echter naar alle waarschijnlijkheid ook al bebouwing terug te vinden op deze desbetreffende plek. Door de jaren heen is Huize Swaensteyn verder trouwens voor meerdere verschillende doeleinden gebruikt. Op de dag van vandaag wordt dit gebouw echter gebruikt door de gemeente. Verder is het overigens zo dat Huize Swaensteyn sinds 8 november van het jaar 1967 een rijksmonument is. Aan de onderkant van dit artikel is verder een afbeelding terug te vinden waarop Huize Swaensteyn te bewonderen is.

 

De Oude Kerk

Verder is de Oude Kerk van Voorburg nog een andere bezienswaardigheid die in deze desbetreffende stad is terug te vinden die ik wil gaan bespreken door middel van dit artikel. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat de Oude Kerk zijn naam zeker eer aan doet en al erg oud en dus tevens erg historisch is. Na alle waarschijnlijkheid staat er namelijk al een kerk gebouw op deze plaats sinds in ieder geval de 13e eeuw. Door de jaren heen is er echter zeker wel het een en ander aan dit desbetreffende gebouw aangepast. Zo is de Oude Kerk sinds zijn oprichting namelijk bijvoorbeeld een aantal keer grondig gerestaureerd, en dit is maar goed ook aangezien we hierdoor op de dag van vandaag nog steeds van dit interessante en bijzondere bouwwerk kunnen genieten. De Oude Kerk verkeert echter dus niet meer geheel in zijn originele staat.

De Oude Kerk die in Voorburg is terug te vinden staat verder overigens ook wel bekend als de Martinikerk. Dit is dus nog een andere naam waaronder er naar deze desbetreffende kerk verwezen zou kunnen worden. Verder is overigens tevens zo dat deze desbetreffende kerk sinds het jaar 1967 een rijksmonument is.

 

De Werve

Het is zo dat de laatste bezienswaardigheid van Voorburg waar ik je door middel van dit artikel nog meer over wil gaan vertellen de Werve is. Dit is overigens nog een voorbeeld van een andere buitenplaats die bij Voorburg te vinden is. De geschiedenis van de Werve gaat verder overigens erg ver terug. Hier stond namelijk waarschijnlijk in de 13e eeuw al een landhuis. Van deze originele bebouwing is echter op de dag van vandaag nog maar weinig over. Er is hier in de 19e eeuw namelijk een nieuw gebouw neergezet nadat het originele gebouw dat bij de Werve hoorde was gesloopt. Dit huidige pand heeft verder de status van een rijksmonument. Op de dag van vandaag wordt de Werve trouwens gebruikt als kinderopvang. Dit bouwwerk is dus niet meer in gebruik als buitenverblijf. Door de jaren heen heeft de Werve verder overigens sowieso tal van andere functies gehad.

 

Tot slot

Dit artikel die over Voorburg gaat is inmiddels richting zijn einde aan het gaan. Op dit punt is er namelijk al een hele hoop over Voorburg verteld in dit artikel. Op dit punt valt er dus in ieder geval voor zover ik weet niets meer over Voorburg te vertellen dat echt nog dingen aan dit artikel zou kunnen toevoegen. Vandaar dat ik het dus verstandig vind om dit artikel af te gaan ronden.

Voordat ik dit artikel echt helemaal tot zijn einde laat komen wil ik je echter wel graag nog even het een en ander gaan vertellen over een aantal van de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com zijn terug te vinden! Er bestaat immers een goede kans dat er hier op deze website ook nog wel andere artikelen staan die je interesseren. Het kan daarom dus leuk zijn om nog meer over deze artikelen te weten te komen.

Er bestaat immers bijvoorbeeld zeker een goede kans dat je het artikel die over Katwijk gaat en hier op deze website staat ook wel interessant vindt. Ook Katwijk is namelijk net zoals Voorburg een locatie die in de provincie Zuid-Holland is terug te vinden. Deze beide plaatsen zijn dus terug te vinden in dezelfde regio. Vandaar dat het dus goed zo zou kunnen zijn dat je Katwijk interessant vindt wanneer je interesse in Voorburg hebt. Deze beide plaatsen zijn immers in ieder geval enigszins aan elkaar gerelateerd.

Ook Dordrecht is nog een voorbeeld van een plek die in Zuid-Holland ligt. Het is dus zeker mogelijk dat je Dordrecht wel interessant vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen. Vandaar dat ik je nu ook nog even wilde informeren over dat er hier op deze website een artikel staat die over de stad genaamd Dordrecht gaat.

Huize Swaensteyn Voorburg afbeelding

Op de bovenstaande afbeelding is Huize Swaensteyn terug te zien. Dit is zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen een bijzonder bouwwerk dat in Voorburg is terug te vinden. Vandaar dat ik het ook wel gepast vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die in het teken staat van de plaats genaamd Voorburg.