Emmen

Wil je meer te weten komen over Emmen? Lees dan snel verder! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is namelijk alles over Emmen lezen.

Op deze pagina kan je van alles lezen over de Nederlandse plek genaamd Emmen. Wanneer je meer over Emmen te weten wil komen wil ik je dan ook zeker van harte aanraden om snel verder te lezen! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is namelijk onder andere allerlei algemene informatie over Emmen vinden. Verder kan je bijvoorbeeld ook lezen wat de beste manier is om een huurwoning in Emmen te bemachtigen. Kortom, wanneer je meer over Emmen te weten wil komen vind je het onderstaande artikel ongetwijfeld zeer leuk en / of interessant! Daarom wil ik je dus ook zeker aanraden om snel verder te lezen wanneer je meer over Emmen te weten wil komen.

 

Algemene informatie over Emmen

Zoals je waarschijnlijk al wel weet is Emmen en plek die in Nederland ligt. Er zijn in Nederland zelfs twee verschillende plekken die allebei Emmen heten! Een van deze twee plekken is echter veel groter en bekender dan de andere. Wanneer er over Emmen wordt gesproken gaat het daarom ook vrijwel altijd over slechts één van deze twee plekken die Emmen heten. Het gaat namelijk eigenlijk altijd over Emmen in de provincie Drenthe wanneer er over Emmen wordt gesproken, en niet over de plek Emmen die in de provincie Overijssel ligt. De plek Emmen in Drenthe is namelijk veel groter dat zijn naamgenoot in Overijssel. Vandaar dat ik het in dit artikel het ook alleen maar ga hebben over de plek Emmen die in Drenthe ligt, en niet over Emmen dat in Overijssel te vinden is. Wanneer je opzoek bent naar meer informatie over het Overijsselse Emmen moet ik je dus helaas teleurstellen. Aangezien het Emmen in Drenthe veel groter en bekender is dan het Emmen in Overijssel acht ik zelf echter te kans redelijk klein dat er veel mensen zijn die op dit artikel terecht zijn gekomen om meer informatie te vinden over het Emmen uit Overijssel. Zoals je net al hebt kunnen lezen gaat het namelijk eigenlijk altijd over het Emmen dat in de provincie Drenthe ligt wanneer er over Emmen gesproken wordt.

Het Emmen dat in Drenthe ligt is overigens voor Nederlandse begrippen een redelijk grote stad. Hier wonen op de dag van vandaag namelijk ongeveer 110.000 mensen. Dit is aardig veel aangezien er in de grootste stad van Nederland ongeveer iets van 800.000 mensen wonen. Hier blijkt dus wel goed dat het Drentsche Emmen voor Nederlandse begrippen een redelijk grote stad is. Emmen behoort echter ook toch zeker niet tot de aller grootste steden van heel Nederland. Er zijn namelijk nog wel een aantal verschillende steden in Nederland die toch nog aanzienlijk groter zijn dan Emmen. Emmen is echter wel gewoon een redelijk grote en bekende / belangrijke plek in Nederland. Vandaar dat de meeste mensen die (al lang) in Nederland wonen de naam “Emmen” ook al meerdere malen voorbij hebben komen in hun leven. Emmen is dan ook een plek die de meeste Nederlanders (van naam) wel kennen. Niet iedereen weet echter hoe deze stad er bijligt, en wat hier allemaal te beleven en te doen valt. Hier wil ik je doormiddel van dit artikel dan ook bij gaan proberen te helpen! Dit zijn namelijk allemaal dingen die ik in dit artikel ga bespreken. Wanneer je hier meer over te weten wil komen wil ik je daarom ook zeker aanraden om snel verder te lezen!

Het netnummer van de plek Emmen die in Drenthe ligt is trouwens 0591. Deze stad Emmen is overigens opgebouwd uit meerdere verschillende (woon)wijken. In totaal zijn er namelijk meer dan 10 verschillende wijken in Emmen te vinden. Vandaar dat er ook een aantal verschillende postcodes zijn binnen Emmen.

Emmen staat overigens bekend als een zeer groene stad. Dit is iets dat erg veel mensen heel erg prettig van deze stad vinden! Wanneer je in Emmen bent zie je namelijk dan ook zeer veel groen om je heen. Het feit dat Emmen zo groen is komt trouwens onder andere omdat deze stad als het ware zeer “open” gebouwd is. Hiermee bedoel ik dat er veel open ruimte is gelaten voor planten en bomen tussen verschillende wijken in. Dit is vrij uniek, aangezien er bij de meeste steden vrijwel alle wijken aan elkaar gebouwd worden zonder dat hier expres ruimte wordt opengelaten voor planten en bloemen. Hierdoor voelt het ook best wel bijzonder wanneer je Emmen bezoekt. De manier waarop deze stad in elkaar zit is namelijk dus zeer anders dan bij andere steden het geval is. Veel mensen vinden dit erg prettig van Emmen. De meeste mensen vinden het namelijk erg prettig om in de stad te wonen, maar vinden het jammer dat er in de meeste steden over het algemeen niet al te veel groen te vinden is. De meeste mensen vinden het dan namelijk ook prettig om te wonen op een plek waar je veel natuur om je heen hebt. Dit is dan ook één van de vele redenen dat er veel mensen zijn die er erg van genieten om in Emmen te wonen. Er zijn namelijk vele “bossen” en parken in en rondom Emmen te vinden. Emmen is dus een redelijk grote stad waar toch nog veel groen te vinden is. Hierdoor is deze stad dus uniek, en zijn er veel mensen die met plezier in Emmen wonen, of juist in deze stad willen gaan wonen.

 

De geschiedenis van Emmen

Door de jaren heen heeft de plek Emmen overigens een interessante en boeiende geschiedenis opgebouwd. Daarom is het ook erg leuk om meer over deze geschiedenis te weten te komen. Zeker aangezien je door meer over de geschiedenis van Emmen te weten te komen je ook steeds beter gaat begrijpen hoe Emmen uiteindelijk is uitgegroeid tot de plek zoals we die op de dag van vandaag kennen. Daarom kan het dus ook zeker de moeite waard zijn om jezelf te verdiepen in de geschiedenis van Emmen! Dit is dan ook de reden dat ik besloten heb om de geschiedenis van Emmen (uitgebreid) te gaan bespreken. Wanneer je meer over de geschiedenis van Emmen te weten wil komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen. Ik ga de geschiedenis van Emmen nu namelijk zo duidelijk mogelijk proberen te bespreken. Door de onderstaande informatie door te lezen kan je dus meer te weten komen over de geschiedenis van de plek Emmen die in Drenthe ligt.

Het is overigens niet helemaal precies zeker wanneer Emmen (dat in Drenthe ligt) ontstaan is. Het is echter wel zeker dat de plek waar Emmen uiteindelijk ontstaan is al ontzettend lang door mensen wordt bewoond. Er zijn op de plek waar Emmen ligt immers archeologische vondsten gedaan die dit onderbouwen. In dit gebied zijn namelijk voorwerpen gevonden die al van duizenden jaren geleden dateren. Hierdoor kan er dus geconcludeerd worden dat het gebied waar Emmen op de dag van vandaag ligt al duizenden jaren wordt bewoond door mensen. Er zijn in Emmen namelijk sporen gevonden van mensen die hier hoogstwaarschijnlijk al ruim 4.000(!) jaar geleden al leefden. Er komen dus al tienduizenden jaren mensen in het gebied waar Emmen tegenwoordig ligt. In de omgeving van Emmen zijn namelijk (onder andere) hunebedden gevonden die hier hoogstwaarschijnlijk zijn achtergelaten door mensen die hier dus al naar schatting van experts 4.000 jaar geleden kwamen. Er kwamen in de prehistorie dus al mensen voor in het gebied waar het huidige Emmen uiteindelijk ontstaan is. Je kan verder in dit artikel trouwens meer informatie vinden over deze hunebedden van Emmen. Deze hunebedden zijn namelijk een bekende en populaire bezienswaardigheid die in Emmen te vinden is. Dit is ook niet zo gek, aangezien deze hunebedden dus bouwwerken zijn die hier al duizenden jaren te vinden zijn. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dan ook zeker snel verder lezen als ik jou was!

Het is overigens alleen (nog) niet zeker tot wanneer de nederzetting die uiteindelijk door de jaren heen tot Emmen is uitgeroeid nou eigenlijk gesticht is. Het is echter wel zeker dat Emmen in het jaar 1139 al bestond. Dit is namelijk voor zo ver vandaag bekend is de aller eerste keer dat de plek Emmen beschreven werd in een stuk tekst. Destijds had Emmen echter nog wel een andere naam. In dit geschrift uit 1139 wordt er namelijk naar Emmen verwezen als “Emne”. Door de jaren heen is dit dus echter uiteindelijk veranderd naar Emmen. De naam van Emmen is overigens niet het enige dat is veranderd aan Emmen. In het jaar 1139 zag Emmen er namelijk ook zeer anders uit dan tegenwoordig het geval is. Dit is echter eigenlijk uiteraard meer dan logisch. Elke stad veranderd namelijk veel door de jaren heen. Daarom is het dus ook erg logisch dat dit ook in Emmen is gebeurd! Het zou namelijk juist erg raar zijn wanneer Emmen de afgelopen duizend jaar vrijwel niet veranderd was. Dit zou immers betekenen dat deze stad zich niet verder blijft ontwikkelen. Emmen is overigens sinds het jaar 1139 bijvoorbeeld veel groter geworden. Deze stad heeft zich ten opzichte van het jaar 1139 dan ook in zeer veel opzichten verbeterd. Sterker nog, er is op de dag van vandaag zeer weinig over gebleven van de oorspronkelijke nederzetting die uiteindelijk is uitgegroeid tot Emmen. Door de jaren heen is Emmen namelijk erg vaak vernieuwd. Verder is veel van de oorspronkelijke nederzetting die uiteindelijk tot Emmen is uitgegroeid (jammer genoeg) vergaan in de loop der tijd.

Er zijn echter overigens (gelukkig) nog wel een aantal redelijk oude gebouwen in Emmen die tegenwoordig nog steeds overeind staan. Hierdoor kan je dus toch nog steeds wel een beetje een beeld krijgen bij hoe deze plek er in het verleden bijlag. Daarom kan het ook erg leuk zijn om de historische bouwwerken die in Emmen te vinden zijn te bezoeken. Wanneer je dit doet krijg je namelijk een beetje het gevoel alsof je door de tijd heen kan reizen, en je kan hierdoor ook nog eens op een leuke manier meer te weten komen over de geschiedenis van Emmen. Ik ga verder in dit artikel trouwens meer vertellen over het bezoeken van (een aantal van) deze historische bouwwerken die in Emmen te vinden zijn. Wanneer je meer te weten zou willen komen over het bezoeken van historische bezienswaardigheden die in en rondom Emmen te vinden zijn wil ik je dan ook zeker aanraden om verder te lezen!

De voornaamste reden dat er op de dag van vandaag niet heel erg veel meer over is van het oorspronkelijke Emmen komt trouwens (onder andere) omdat Emmen in het jaar 1229 zo goed als volledig werd verwoest / platgebrand tijdens een oorlog. Deze nederzetting die destijds werd platgebrand werd uiteindelijk echter wel weer herbouwd, en groeide uiteindelijk zelfs verder en groter dan dat deze nederzetting was voor deze brand. Het overgrote deel van de oorspronkelijke gebouwen die in deze tijd in Emmen te vinden waren vergingen echter jammer genoeg wel tijdens deze tragische gebeurtenis. Vervolgens groeide Emmen in de jaren die volgenden nadat deze schade hersteld was echter gelukkig weer verder en ontwikkelde deze stad zichzelf dus steeds. Zo kreeg Emmen in het jaar 1881 bijvoorbeeld voor het eerst zijn eigen gemeentehuis. Van dit gemeentehuis is echter op de dag van vandaag helemaal niks meer over aangezien dit werd gemeentehuis grotendeels werd afgebroken en in het jaar 1975 was het enige overgebleven deel van dit gemeentehuis ook nog eens afgebrand.

In een groot deel van de vorige eeuw ging het trouwens niet heel erg goed met Emmen. Zo ging het in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw bijvoorbeeld heel erg slecht met de lokale economie van Emmen. Veel mensen die destijds in en rondom Emmen woonden werkzaam waren in het turf winnen (turf is overigens een oude brandstof die mensen destijds nog veel gebruiken). Aan het begin van de vorige eeuw zakte de vraag naar turf echter vrijwel volledig weg. In deze periode werd steenkool namelijk een veel populairdere brandstof dan turf. Deze ontwikkeling had enorme (negatieve) effecten voor Emmen! Hierdoor raakte namelijk een groot deel van mensen die in en rondom Emmen woonden hun werk en dus ook hun inkomen kwijt. Vandaar dat het destijds niet heel erg goed ging met Emmen. Er was hierdoor namelijk bijvoorbeeld erg veel armoede in deze regio. Vervolgens duurde het uiteindelijk ongeveer tot de helft van de vorige eeuw voordat dit weer zou gaan verminderen. Eerst zouden er echter nog wel een aantal erg tragische gebeurtenissen plaatsvinden in Emmen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Emmen namelijk al snel veroverd door Nazi-Duitsland. Uiteindelijk werd Emmen in totaal tussen 10 mei van het jaar 1940 en 10 april van het jaar 1945 bezet door dit vijandige regime dat werd aangedreven door Adolf Hitler. In totaal werd Emmen dus iets van 5 jaar bezet. Tijdens deze periode zijn er trouwens een aantal gebouwen in Emmen verwoest. Toen de Tweede Wereldoorlog beëindigd werd braken er echter wel betere tijden aan voor Emmen. Er werd destijds namelijk veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van Emmen. Vandaar dat er in deze periode bijvoorbeeld meerdere fabrieken geplaatst werden bij Emmen om de werkgelegenheid in dit gebied te verbeteren en de armoede te verminderen. Hierdoor begon het dus beter te gaan met Emmen, waardoor deze plek (weer) goed door kon groeien. Zo werden er bijvoorbeeld een aantal nieuwbouwwijken gebouwd bij Emmen. Langzaam maar zeker begon Emmen zich dus te ontwikkelen naar de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen!

Vervolgens groeide Emmen overigens uit tot een stad die over de gehele wereld bekend werd. Dit kwam namelijk omdat Emmen op zo’n bijzondere manier in elkaar zit aangezien er enorm veel groen is terug te vinden in deze stad. Hierom begon Emmen over de gehele wereld steeds bekender te worden. Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is Emmen namelijk opgebouwd op een manier die niet bepaald gebruikelijk is. Dit is iets dat mensen op veel plekken op de wereld opviel. Hierdoor is Emmen dus redelijk bekend geworden. Veel mensen vonden het namelijk erg bijzonder hoe Emmen opgebouwd is. Vandaar dat er dus ook redelijk vaak over Emmen is gesproken in de (internationale) pers. Dit is dan ook een van de redenen dat de meeste mensen die (al lang) in Nederland wonen ook meestal wel eerder van Emmen gehoord hebben. Hierdoor is Emmen dan ook een best bekende plek! Je kan in Emmen namelijk dus uitzonderlijk veel groen vinden voor een stad van deze omvang. Dit is dan ook één van de vele redenen dat veel mensen het erg leuk vinden om Emmen te bezoeken of zelfs om in deze stad te gaan wonen.

Een andere reden dat Emmen nationaal (en internationaal) gezien bekender werd kwam trouwens omdat hier een dierenpark zat dat aardig bekend begon te worden. Dit dierenpark was namelijk zeer innovatief voor zijn tijd. Dit dierenpark zit op de dag van vandaag trouwens nog steeds in Emmen. Je kan verder in dit artikel dan ook meer informatie vinden over dit dierenpark! Wanneer je hier meer over te weten wil komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen voor meer informatie over dit dierenpark dat bij Emmen te vinden is. Wanneer je in of rondom Emmen bent kan het namelijk zeer leuk zijn om dit dierenpark eens te bezoeken.

In het jaar 2012 werd er trouwens een zeer grote investering gedaan in Emmen. Er werd destijds namelijk meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen en verbeteren van (onder andere) het centrum van Emmen. Hierdoor kon Emmen zich dus goed verder blijven ontwikkelen. Uiteindelijk is Emmen de laatste paar jaar overigens uitgegroeid tot de plek zoals we die nu op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden die in en / of rondom Emmen te vinden zijn

Er zijn in en rondom de plek Emmen een hele hoop erg bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er in en rondom Emmen bijvoorbeeld onder andere een hele hoop erg mooie (en historische) bouwwerken te vinden. Het kan soms overigens erg leuk om een van deze bezienswaardigheden te bezoeken wanneer je in Emmen bent. Daarom heb ik ook besloten om hieronder een aantal van de bezienswaardigheden die in Emmen te vinden zijn te bespreken. Door het onderstaande overzicht door te lezen kan je dus meer te weten komen over een aantal (van de bekendere) bezienswaardigheden die in en rondom Emmen te vinden zijn. Ik wil je dan ook zeker aanraden om snel door te lezen wanneer je meer te weten wil komen over de bezienswaardigheden die in en rondom Emmen te vinden zijn!

 

Dierenpark Emmen / Wildlands Adventure Zoo Emmen

Een zeer bekende en populaire bezienswaardigheid die bij Emmen te vinden is heet Dierenpark Emmen. Het zou daarom dan ook goed kunnen dat je al ooit van Dierenpark Emmen gehoord hebt. Zo heb je bijvoorbeeld ook al eerder in dit artikel het een en ander over dit dierenpark kunnen lezen. Het is echter natuurlijk ook heel goed mogelijk dat je dit nu leest terwijl je nog nooit van dit dierenpark gehoord hebt. Daarom wil ik je nu ook meer over dit dierenpark gaan vertellen. Dit dierenpark is namelijk erg bijzonder en indrukwekkend.

Ondanks dat de meeste mensen dit dierenpark kennen als het dierenpark Emmen is dit op de dag van vandaag trouwens niet meer de officiële naam van dit dierenpark. Dierenpark Emmen bestaat eigenlijk dus ook niet meer. Tegenwoordig heet het dierenpark dat bij Emmen te vinden is namelijk “Wildlands Adventure Zoo Emmen”. Dit is alleen nog niet heel erg lang het geval. Vandaar dat  de meeste mensen het dierenpark dat bij Emmen te vinden is dan ook nog steeds beter kennen als dierenpark Emmen in plaats van Wildlands Adventure Zoo Emmen. De Wildlands Adventure Zoo Emmen is dan ook pas sinds 25 maart van het jaar 2016 geopend. De Wildlands Adventure Zoo Emmen is dus nog relatief nieuw. Voordat de Wildlands Adventure Zoo Emmen op 25 maart in het jaar 2016 zijn deuren opende zat er dus echter al dus wel zeer lang een ander dierenpark bij Emmen dat ook al erg bekend was. Hierdoor wisten dus al wel veel mensen dat er een dierenpark was bij Emmen voordat Wildlands Adventure Zoo Emmen echt officieel opende. Dit is dan ook ongetwijfeld een van de redenen dat Wildlands Adventure Zoo Emmen het eerste jaar na zijn opening zo succesvol kon zijn. Je kan verder in dit artikel overigens meer informatie vinden over deze voorganger van de Wildlands Adventure Zoo Emmen. Lees dus snel verder wanneer je hier meer over te weten wil komen!

De Wildlands Adventure Zoo Emmen is overigens een zeer populair park. Toen dit park in het jaar 2016 officieel geopend werd trok dit park in dit eerste jaar dan ook al ruim 1,3 miljoen bezoekers. De Wildlands Adventure Zoo Emmen was dus al direct na zijn officiële opening erg populair! Hiervoor was er echter al wel zeer lang een dierenpark te vinden bij Emmen. Het is was dus al wel algemeen bekend dat er een dierenpark te vinden was bij Emmen toen de Wildlands Adventure Zoo Emmen in 2016 zijn deuren opende. Nog steeds is het toch zeer indrukwekkend dat een (vrijwel) volledig nieuw concept in het eerste jaar na de opening al ruim 1,3 miljoen (betalende) bezoekers wist aan te trekken. Hieruit blijkt dus ook wel dat het erg leuk en vermakelijk is om de Wildlands Adventure Zoo Emmen te bezoeken. Persoonlijk kan ik je dan ook zeker aanraden om de Wildlands Adventure Zoo Emmen eens te bezoeken wanneer je hier de tijd voor hebt. De meeste mensen die dit park bezoeken vinden dit namelijk zeker de moeite waard! Daarom kan ik je persoonlijk dus ook zeker aanraden om ook de Wildlands Adventure Zoo Emmen ook te gaan bezoeken.

Er zijn overigens een aantal verschillende soorten dieren te vinden in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Dit is dan ook één van de redenen dat het erg leuk is om dit dierenpark te bezoeken wanneer je in (de buurt van) Emmen bent. Een aantal van de dieren die in dit dierenpark te vinden zijn kan je namelijk niet echt zomaar tegenkomen in Nederland. Zo komen er bijvoorbeeld olifanten, ijsberen, Humboldtpinguïns, pelsrobben, leeuwen, giraffes, neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, dwergotters en verschillende soorten apen voor in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Verder kan je ook de Onager terug vinden in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Een Onager is een soort ezel die oorspronkelijk uit Azië komt. In dit dierenpark vind je overigens ook nog een hele hoop andere soorten dieren. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog geiten in Wildlands Adventure Zoo Emmen. In Wildlands Adventure Zoo Emmen draait het overigens niet alleen maar om dieren. Er zijn namelijk ook nog andere dingen te doen in dit park. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verschillende restaurants, winkels en attracties te vinden in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Verder zijn er ook nog allerlei plannen voor allemaal nieuwe attracties die in de toekomst mogelijk nog in Wildlands Adventure Zoo Emmen gebouwd gaan worden. Hier is namelijk ruimte voor overgelaten tijdens de aanleg van de Wildlands Adventure Zoo Emmen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog plannen voor nieuwe achtbanen die in dit park gebouwd kunnen gaan worden. De komende jaren komen er dus waarschijnlijk dus nog vele nieuwe attracties bij in de Wildlands Adventure Zoo Emmen waardoor er in dit park nog meer te doen en te zien is. Het is echter dus nog even afwachten wat er in de toekomst echt daadwerkelijk bij gebouwd gaat worden in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Het bezoeken van Wildlands Adventure Zoo Emmen kan trouwens vaak gezien worden als een perfect uitje voor het gehele gezin. Het kan dan ook zeer leuk zijn om Wildlands Adventure Zoo Emmen bijvoorbeeld met familie / gezinsleden te bezoeken. In dit dierenpark is namelijk voor iedereen wel iets leuks te beleven of te zien. Vandaar dat het dus ook vaak zeker de moeite waar is om naar Wildlands Adventure Zoo Emmen te gaan wanneer je opzoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin en / of familie.

Zoals je al een beetje hebt kunnen lezen is Wildlands Adventure Zoo Emmen als het ware de opvolgen van het oorspronkelijke dierenpark genaamd Dierenpark Emmen dat in Emmen te vinden was. Daarom wil ik  je nu ook meer gaan vertellen over dit dierenpark en de geschiedenis hiervan, aangezien deze geschiedenis dus veel te maken heeft met het huidige Wildlands Adventure Zoo Emmen. Wanneer dit je interessant lijkt zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was!

Nadat Dierenpark Emmen op 16 mei in het jaar 1935 opende groeide dit dierenpark overigens uit tot een erg bekende trekpleister voor bezoekers. Het eerste dierenpark vestigde zich overigens dus al iets van 85 jaar geleden bij Emmen. Vandaar dat de plek Emmen dus ook voor zeer veel mensen bekend is als een plek met een dierenpark. Toen het Dierenpark Emmen in het jaar 1935 werd geopend gebeurde dit trouwens op initiatief van Willem Oosting (1906-1983) die ook direct de eerste directeur werd van Dierenpark Emmen. In de eerste jaren dat dit park geopend was groeide Dierenpark Emmen overigens al snel uit tot een plek die in heel Nederland, en zelfs op vele plekken in het buitenland bekend werd. Dit dierenpark was voor zijn tijd namelijk zeer revolutionair. Aanvankelijk was het Dierenpark Emmen dus al direct een groot succes!

Ondanks dat het Dierenpark Emmen aanvankelijk een groot succes was nadat dit dierenpark werd geopend in het jaar 1935 was dit niet voor altijd het geval. Na een tijdje kreeg dit dierenpark namelijk te maken met (drastisch) teruglopende bezoekersaantallen. Deze teruglopende bezoekersaantallen zorgde er vervolgens voor dat dit dierenpark in de financiële problemen terecht kwam. Dit had grote (negatieve) gevolgen voor Dierenpark Emmen. De eerste financiële problemen van Dierenpark Emmen ontstonden trouwens aan het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw. Deze financiële problemen werden uiteindelijk echter redelijk eenvoudig doorstaan. Vervolgens werd dit dierenpark in de jaren die volgden nog een aantal keer uitgebreid en veranderd. Uiteindelijk kwam Dierenpark Emmen rond het jaar 2010 echter weer in de financiële problemen, en deze problemen waren een stuk serieuzer dan die uit de jaren 60 van de vorige eeuw! Er werd in 2010 namelijk een verlies van maar liefst 5 miljoen euro geleden door het Dierenpark Emmen. Hierdoor moest de gemeente Emmen te hulp schieten door Dierenpark Emmen een lening te geven. Uiteindelijk werd er echter besloten om Dierenpark Emmen te gaan sluiten. Er kwamen plannen om flink te inversteren in Emmen en de infrastructuur van deze plek. Dit was dan ook een van de redenen dat het oorspronkelijke Dierenpark Emmen uiteindelijk op 31 december van het jaar 2015 gesloten werd.

Vervolgens werd de Wildlands Adventure Zoo Emmen geopend op 25 maart van het jaar 2016. Wildlands Adventure Zoo Emmen zit overigens op een andere plek dan het originele Dierenpark Emmen. Wildlands Adventure Zoo Emmen is namelijk flink groter dan dat Dierenpark Emmen (in zijn hoogtijden) was. Wildlands Adventure Zoo Emmen is overigens dus wel eigenlijk de opvolgen van het oorspronkelijke Dierenpark Emmen, terwijl dit toch een compleet ander park is.

 

De hunebedden van Emmen 

Verder zijn de hunebedden die bij Emmen te vinden zijn ook een zeer bijzondere en populaire bezienswaardigheid die bij de plek Emmen in de provincie Drenthe te vinden zijn. Je hebt al eerder in dit artikel trouwens al het een en ander over deze hunebedden kunnen lezen. Ik wil nu echter nog wat dieper ingaan op deze hunebedden die bij Emmen te vinden zijn. Deze hunebedden zijn namelijk eigenlijk zeer bijzonder! Zo zijn deze hunebedden bijvoorbeeld ontzettend oud. Er wordt namelijk door experts geschat na metingen dat deze hunebedden hier al ten minste sinds het jaar 3000 voor Christus liggen. Deze hunebedden zijn dus nog (veel) ouder dan onze jaartelling! Dit is erg bijzonder en indrukwekkend wanneer je hier dieper over na gaat denken. Deze hunebedden hebben namelijk dus al duizenden jaren overleefd.

Er zijn overigens enorm veel hunebedden in en rondom Emmen te vinden. In totaal kan je hier namelijk maar liefst 10 verschillende hunebedden vinden. Deze bevinden zich niet allemaal op precies dezelfde plek. Er zijn in en rondom Emmen dus op een aantal verschillende plekken hunebedden te vinden. Dit is eigenlijk zoals je net al hebt kunnen lezen erg bijzonder! Deze hunebedden zijn namelijk allemaal stuk voor stuk al duizenden jaren oud. Wanneer je hier over na gaat denken is het dan ook erg indrukwekkend dat deze hunebedden op de dag van vandaag namelijk nog gewoon overeind staan. Hunebedden zijn namelijk niet de aller stevigste / solide bouwwerken die ooit door mensen gemaakt zijn. Toch hebben deze hunebedden dus al deze duizenden jaren weten te overleven waardoor deze hunebedden op de dag van vandaag nog steeds bij Emmen te vinden zijn! Vandaar dat deze hunebedden dus ook zeer bijzonder zijn. Deze hunebedden zijn namelijk zeer historische bouwwerken.

Een hunebed is overigens oorspronkelijk een graf dat door een bepaald volk werd gemaakt dat duizenden jaren geleden in onder andere het huidige Drenthe woonde. Eigenlijk is een hunebed dus een soort begraafplaats. Een hunebed is namelijk een grafkamer die van steen gemaakt is. Hunebedden werden dan ook gemaakt als rustplek / nagedachtenis voor mensen die waren overleden.

Alle hunebedden die rondom Emmen te vinden zijn hebben trouwens allemaal hun eigen naam / aanduiding. Een paar voorbeelden van namen van de hunebedden die bij Emmen te vinden zijn overigens Hunebed D43, Hunebed D45, Hunebed D41, Hunebed D40, Hunebed D38, Hunebed D39, Hunebed D47 en Hunebed D42. Dit zijn dus allemaal hunebedden die in en rondom Emmen te vinden zijn. In dit gebied kan je dan ook echt uitzonderlijk veel verschillende hunebedden vinden. Dit is dus erg bijzonder van Emmen. De hunebedden die in en rondom Emmen te vinden zijn worden dan ook door vele mensen bezocht! De meeste hunebedden die in en rondom Emmen liggen zijn trouwens ruim 5000 duizend jaar oud volgens vele deskundigen. Deze hunebedden zijn dus zoals je ook al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen zelfs al een aantal duizenden jaren ouder dan onze jaartelling! Vandaar dat het dus ook zeer indrukwekkend is dat er op de dag van vandaag nog zo ontzettend veel hunebedden te bewonderen zijn in en rondom Emmen.

 

Grote Kerk

Ook de Grote Kerk is een bezienswaardigheid dat in Emmen te vinden is. Dit is overigens een redelijk historische bezienswaardigheid. De Grote Kerk is namelijk een bouwwerk dat al redelijk lang geleden gebouwd werd op de plek waar deze kerk op de dag van vandaag nog steeds te vinden is. Hierdoor is dit bouwwerk ook erg bijzonder. Het kan daarom ook zeker de moeite waard zijn om de Grote Kerk te bezoeken wanneer je in (de buurt van) Emmen bent! Er zijn namelijk veel mensen die dit een bijzondere en memorabele ervaring vinden. Vandaar dat ik het je persoonlijk ook zeker kan aanraden om deze kerk te gaan bezoeken wanneer je hierbij in de buurt bent, en tijd hiervoor hebt. Dit is namelijk vrijwel altijd wel de moeite waard. Er valt dan ook veel te zien wanneer je de Grote Kerk gaat bezoeken. Wanneer je in de buurt van de Grote Kerk  in Emmen bent kan het dan ook vaak zeker erg leuk om eens langs de Grote Kerk te gaan!

Zoals je net al hebt kunnen lezen is de Grote Kerk inmiddels al erg oud. Deze kerk werd dan ook al honderden jaren geleden gebouwd. Het verschilt echter wel heel erg per deel van deze kerk wanneer dit gebouwd werd. Zo is de toren van deze kerk op dit moment het aller oudste deel wat nog over is gebleven van deze kerk. Er werd namelijk voor het eerst een kerk gebouwd op deze plek rond de 8ste eeuw. Het grootste deel van deze kerk werd echter later verwoest (waarschijnlijk gebeurde dit in het jaar 1228 tijdens een oorlog). De toren van deze kerk overleefde deze oorlog echter. Vervolgens werd er dus later een nieuw kerkgebouw gebouwd aan deze kerktoren die nog rechtop staat. Waarschijnlijk gebeurde dit in het jaar 1456.

Dit nieuwe stuk van deze kerk overleefde het echter ook niet, en uiteindelijk werd er daarom in het jaar 1856 een nieuwe kerk aan deze toren gebouwd. Deze kerk uit het jaar 1856 staat op de dag van vandaag nog wel gewoon nog steeds overeind. Het overgrote deel van de huidige Grote Kerk in Emmen is dus in het jaar 1856 gebouwd, en is op de dag van vandaag dus al ongeveer iets van 200 jaar oud. De kerktoren van deze kerk is echter al vele malen ouder! Hierdoor is deze kerk dus eigenlijk extra bijzonder. Deze kerk heeft hierdoor bijvoorbeeld een zeer indrukwekkend uiterlijk. De verschillende delen van deze kerk komen namelijk dus uit compleet verschillende bouwjaren / tijdsperiodes. Vandaar dat deze kerk er ook erg bijzonder uitziet! Deze Grote Kerk die in Emmen is te vinden is daarom onder andere ook erg indrukwekkend om in het echt te zien. Omdat de Grote Kerk in verschillende periodes gebouwd is zijn er bij de bouw van deze kerk overigens ook van vele verschillende soorten bouwmaterialen gebruik gemaakt bij de bouw van de Grote Kerk.

De Grote Kerk die in Emmen te vinden is wordt trouwens ook soms wel de Sint-Pancratiuskerk genoemd. Wanneer er over deze kerk gesproken wordt gaat het echter wel meestal van de Grote Kerk. De Grote Kerk is dus de voornaamste naam die wordt gebruikt voor deze kerk die in Emmen te vinden is. Deze kerk bevindt zich overigens op de Schoolstraat 5 in Emmen.

Verder is de Grote Kerk overigens een erkend rijksmonument. Althans dat wil zeggen, de kerktoren van de Grote Kerk is een erkend rijksmonument. In het monumentenregister is namelijk alleen de kerktoren van de Grote Kerk opgenomen als rijksmonument. Het kerkgedeelte van deze kerk dat in het jaar 1856 gebouwd werd is dus officieel gezien geen rijksmonument. Dit hoort er natuurlijk eigenlijk wel gewoon een beetje bij. Dit gedeelte zit namelijk gewoon vast aan de kerktoren. Eigenlijk is dit kerkgedeelte (inmiddels) ook wel een soort monument, zeker aangezien dit stuk van deze kerk op de van vandaag ook al best oud en dus historisch is!

 

Zeldenrust molen

Verder is ook de Zeldenrust molen een bezienswaardigheid die in Emmen te vinden is. De Zeldenrust molen is namelijk een molen die redelijk bijzonder is. Daarom kan het ook zeker de moeite waard zijn om deze molen te gaan bezoeken wanneer je in of rondom Emmen bent! Zo is deze molen bijvoorbeeld al erg oud. Inmiddels is de Zeldenrust molen in Emmen namelijk al weer bijna twee eeuwen oud. Deze molen werd dan ook al gebouwd in het jaar 1857. Mede omdat deze molen al zo oud is heeft de Zeldenrust molen overigens de status van een monument. Hieruit blijkt dus wel hoe historisch deze molen wel niet is, aangezien deze molen onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. De Zeldenrust molen werd aanvankelijk overigens op 07-09-1965 opgenomen in het register van nationale monumenten.

Omdat dat de Zeldenrust molen inmiddels al redelijk lang bestaat heeft deze molen door de jaren heen overigens al vele verschillende eigenaren gehad. Aangezien deze molen inmiddels ook al bijna 200 jaar oud is hebben er overigens door de jaren heen ook al veel belangrijke en historische momenten in en rondom de Zeldenrust molen. Zo werd deze molen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld gebruikt door Joodse mensen om onder te duiken. Dit is echter slechts één van de bijzondere gebeurtenissen die bij / in deze molen hebben plaatsgevonden. Er zijn door de jaren heen namelijk nog vele andere bijzondere dingen gebeurd in en rondom deze molen. Dit maakt de Zeldenrust molen eigenlijk nog bijzonderder. Omdat de Zeldenrust molen op de dag van vandaag al is uitgegroeid tot een redelijk oude molen bevindt deze molen zich op de dag van vandaag niet meer in de originele staat. Er is door de jaren heen namelijk een aantal keer iets aangepast aan de Zeldenrust molen sinds deze gebouwd werd in het jaar 1857. Zo is deze molen bijvoorbeeld een paar keer goed gerestaureerd waardoor deze molen zich op de dag van vandaag nog steeds in een goede staat verkeerd.

De Zeldenrust molen is overigens een korenmolen. Dit is een molen die wordt gebruikt om bepaalde producten te vermalen. Zo worden korenmolens bijvoorbeeld gebruikt om onder andere graan te malen. Er zij door de jaren heen echter wel veel betere apparaten gemaakt om dit te doen. Heel erg functioneel is de Zeldenrust molen dan ook niet aangezien deze molen wel nog gewoon prima werkt. Door de jaren zijn de technische ontwikkelingen om dingen te kunnen malen echter ver gevorderd ten opzichte van de helft van de 19e eeuw. Tegenwoordig kan graan namelijk bijvoorbeeld gewoon doormiddel van een elektrisch apparaat gemalen worden. Vandaar dat de Zeldenrust op de dag van vandaag ook niet meer echt per se gebruikt hoeft te worden om bijvoorbeeld graan te malen. Hier werd deze molen vroeger echter wel voornamelijk voor gebruikt. Dit is dan ook de reden dat deze molen aanvankelijk gebouwd werd.

De wieken van de Zeldenrust molen hebben een vlucht van 21,50 meter. Hieruit blijkt dus wel ongeveer hoe groot deze molen in het echt is. Verder is de kap van deze molen trouwens gemaakt van riet. Voor de rest is deze molen onder andere gemaakt uit hout en stenen.

 

Veenpark

Ook het Veenpark is een bezienswaardigheid die bij Emmen te vinden is. Het kan daarom dus ook zeker de moeite waard zijn om het Veenpark te gaan bezoeken wanneer je in (de buurt van) Emmen bent! Vandaar dat ik je nu dus ook graag meer over het Veenpark wil gaan vertellen. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat niet iedereen die dit leest weet wat het Veenpark precies is. Daarom wil ik dit nu dus zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Wanneer je meer over het Veenpark bij Emmen te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was!

Het Veenpark is overigens officieel gezien een openluchtmuseum. Dit museum werd aanvankelijk trouwens al geopend in het jaar 1966. Inmiddels bestaat dit museum dus al ruim 50 jaar. Het is overigens erg interessant om dit museum te bezoeken. Het Veenpark is namelijk een voormalige veenkolonie. Dit betekent dat op de plek waar het Veenpark te vinden is vroeger de brandstof turf werd gewonnen die destijds nog veel gebruikt werd. Daarom is het ook erg bijzonder om het Veenpark te bezoeken. Hierdoor kan je namelijk een goed beeld krijgen bij hoe Emmen er vroeger bij lag. Het winnen van turf was namelijk erg belangrijk in de geschiedenis van Emmen zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen. Een groot deel van de mensen die in Emmen woonde waren dan ook actief op dit soort veenkolonies die te vinden zijn in het openluchtmuseum genaamd het Veenpark. In het Veenpark kan je namelijk goed zien hoe de meeste veenkolonies er vroeger bijlagen toen er in Nederland nog veel turf gewonnen en gebruikt werd. Wanneer je meer te weten wil komen over hoe het leven op een veenkolonie er vroeger (ongeveer) aan toe ging is het dan ook zeker de moeite waard om het Veenpark te gaan bezoeken.

Het Veenpark is in totaal trouwens zo’n 160 hectare groot. Wanneer je het Veenpark bezoekt is er dus genoeg te zien. Je kijkt je ogen dan ook uit wanneer je een bezoekje brengt aan dit park. Daarom kan ik het je persoonlijk ook zeker aanraden om het Veenpark ooit te bezoeken. Zo is dit bijvoorbeeld een erg leuk uitje. Vandaar dat het ook leuk kan zijn om het Veenpark bij Emmen eens te bezoeken wanneer je hier de tijd voor hebt! Dit is namelijk vaak zeer vermakelijk en je kan hier ook eigenlijk altijd nog wel wat van leren. Zo is dit bijvoorbeeld ook het perfecte uitje voor met het hele gezin.

 

Hoe kan je in Emmen gaan wonen?

Emmen is een erg leuke plek om te wonen. Vandaar dat er ook vele mensen zijn die geïnteresseerd zijn in het wonen in Emmen. Wanneer je in Emmen wil gaan wonen heb je overigens een aantal verschillende opties. Er zijn namelijk een aantal verschillende manieren waarop je in Emmen kan gaan wonen. Hierdoor kan het soms nogal onoverzichtelijk zijn om nou te bepalen wat voor soort opties je allemaal hebt wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Hier wil ik je daarom nu bij gaan proberen te helpen! Dit wil ik gaan doen door alle opties die je hebt wanneer je in Emmen wil gaan wonen te bespreken. Op deze manier weet je namelijk welke mogelijkheden je allemaal hebt als je overweegt om naar Emmen te verhuizen. Wanneer je daadwerkelijk naar Emmen zou willen verhuizen kan je dit dus als het goed is doormiddel van de onderstaande informatie doen.

Zoals je net hebt kunnen lezen zijn er verschillende mogelijkheden wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een huurwoning in Emmen te huren, terwijl het ook een mogelijkheid is om een huis in Emmen te kopen wanneer je in deze stad wil gaan wonen. Verder kan je eventueel ook nog bijvoorbeeld een anti-kraak woning in Emmen proberen te regelen. Dit is naar mijn persoonlijke mening echter wel de minst voordelige manier om een woning in Emmen te bemachtigen. Wanneer je in een anti-kraak woning woont heb je namelijk nauwelijks zekerheden. Dit is erg vervelend! Hierdoor kan je namelijk nooit echt zeker weten wat je kan verwachten wanneer je in een anti-kraak woning gaat wonen (in Emmen). Daarom is het dus ook niet zo prettig om in een anti-kraak woning te wonen. Dit is echter wel altijd nog een (tijdelijke) optie wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Vandaar dat ik deze optie toch wel gewoon ga bespreken. Ik ga hieronder dus alle beste opties die je hebt wanneer je in Emmen wil gaan wonen bespreken. Wanneer je hier meer over te weten wil komen wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen om hier meer over te weten te komen!

Je moet er trouwens wel rekening mee houden dat iedereens persoonlijke situatie verschillend is. Hierdoor is de beste optie om in Emmen te gaan wonen voor iedereen ook anders. Wanneer je wil weten wat de aller beste manier is om in Emmen te gaan wonen voor jouw persoonlijke situatie is het trouwens misschien verstandig om eens met een makelaar te gaan praten. Als het goed is kan een makelaar je namelijk goed helpen bij het uitzoeken wat de aller beste manier is om in Emmen te gaan wonen voor jouw persoonlijke situatie. Dit kan dan ook zeker de moeite waard zijn om te doen wanneer je overweegt om in Emmen te gaan wonen!

 

Een woning in Emmen kopen 

Het is bijvoorbeeld uiteraard mogelijk om een woning in Emmen te kopen wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Dit is overigens een optie die vele voordelen heeft. Er zijn echter wel enorm veel verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je een huis wil kopen. Het kopen van een huis is dan ook een zeer serieuze en belangrijke zaak / gebeurtenis. Hierdoor is ook niet iedereen (op dit moment) in een situatie waarin het kopen van een huis in Emmen een mogelijkheid is. Hier moet je namelijk bijvoorbeeld zeer veel geld voor hebben. Verder moet je ook in aanmerking komen voor een lening, tenzij je echt over enorm veel eigen vermogen beschikt waardoor je het huis dat je wil kopen direct kan af betalen zonder lening. De kans dat je over zo veel eigen vermogen beschikt is echter niet al te groot, aangezien je dan al snel over ten minste 2,5 ton aan (eigen) vermogen praat wanneer je in een keer een huis wil aanschaffen zonder lening. Zo veel geld hebben de meeste mensen niet zomaar tot hun beschikking. Vandaar dat de meeste mensen dus ook een lening nodig hebben wanneer ze een woning willen gaan aanschaffen. Hier moet je dus ook rekening mee houden wanneer je een woning in Emmen wil gaan kopen.

Het verkrijgen van een lening voor een huis kan soms overigens nog knap lastig zijn. Je moet namelijk aan vele voorwaarden voldoen wanneer je een lening wil krijgen (die je kan gebruiken om een huis te kopen). Hierdoor is het kopen van een woning (in Emmen) dus ook niet voor iedereen weggelegd. De financiële lasten die bij het kopen van een huis komen kijken zijn namelijk dus enorm hoog. Hierdoor is het grootste gedeelte van de bevolking ook niet instaat om zomaar een woning in Emmen te kopen. Wanneer je wel over voldoende geld beschikt om een woning in Emmen te kopen is dit hoogstwaarschijnlijk je beste optie wanneer je (voor een lange periode) in Emmen wil wonen.

Het kopen van een huis heeft namelijk overigens wel zeer veel voordelen! Zo is een huis bijvoorbeeld jouw persoonlijke eigendom wanneer je dit huis gekocht hebt. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo mag je bijvoorbeeld veel meer bepalen over wat er met deze woning gebeurd wanneer je hier de eigenaar van bent wanneer je dit vergelijkt met het huren van een woning. Een gekocht huis is namelijk echt daadwerkelijk jouw eigendom terwijl een gehuurd huis van iemand anders is.

Verder kan het vaak ook een zeer goede investering zijn om een woning te kopen. Een woning is namelijk bijvoorbeeld in principe vaak zeer waardevast. Sterker nog, de meeste huizen (die op goede plekken staan) worden zelfs alleen maar duurder door de jaren heen. Wanneer je genoeg geld hebt om een huis in Emmen aan te schaffen is dit vaak dan ook vaak de aller beste manier om een woning in Emmen wil bemachtigen. Zeker wanneer je van plan bent om lang (op dezelfde plek) in Emmen te blijven wonen.

Je hebt namelijk vaak veel meer zekerheid wanneer je in een koophuis woont wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met een huurhuis of een anti-kraakwoning. De woning waar je in woont is dan namelijk zoals je net al hebt kunnen lezen jouw persoonlijke eigendom. Hierdoor bepaal je persoonlijk volledig zelf wat er met deze woning gebeurd en wie hier mag wonen. Je kan in principe dus niet zomaar uit je huis gezet worden wanneer je dit huis gekocht hebt (wanneer je het trouwens niet meer kan betalen om in je koopwoning te wonen kan je hier uiteraard wel uitgezet worden). Het is dus zo dat je eigenlijk altijd een plek om te wonen hebt wanneer je een huis in Emmen koopt. Dit is al helemaal het geval wanneer je dit huis (volledig) hebt afbetaald. Dan is dit huis namelijk echt volledig je persoonlijke eigendom.

Het kopen van een huis (in Emmen) heeft dus vele voordelen, maar toch ook zeker een aantal nadelen. Het kopen van een huis in Emmen blijft echter wel altijd een zeer goede optie wanneer je in Emmen wil gaan wonen! Dit is dan ook zeker een optie die je kan overwegen wanneer je naar Emmen wil gaan verhuizen!

 

Een woning in Emmen huren 

Verder is het natuurlijk ook een goede optie om een woning in Emmen te huren wanneer je van plan bent om in Emmen te gaan wonen. Sterker nog, ik denk persoonlijk dat het huren van een woning in Emmen voor de meeste mensen de aller beste optie is. Dit is namelijk over het algemeen de aller makkelijkste en (op een korte termijn) de goedkoopste manier om een woonruimte te bemachtigen. Dit is dus ook in Emmen het geval. Het is namelijk veel eenvoudiger een gemakkelijker om een woning in Emmen te huren wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met het kopen van een woning in Emmen. Zo hoef je bijvoorbeeld over veel minder eigen vermogen te beschikken om een woning te huren wanneer je dit vergelijkt met het kopen van een woning.

Vandaar dat ik er ook van uitga dat het huren van een woning de beste optie is voor de meeste mensen die dit artikel lezen en graag in Emmen willen gaan wonen. De meeste mensen in Nederland wonen dan ook in hun huis door deze woning te huren. Het is dus ook niet zo vreemd dat er veel mensen zijn die graag een woning in Emmen zouden willen gaan huren. Niet iedereen weet echter hoe je dit het beste kan aanpakken. Vandaar dat ik je hier nu ook zo goed mogelijk bij wil gaan proberen te helpen. Wanneer je meer te weten wil komen over het huren van een woning in Emmen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was! Je kan hieronder namelijk nog veel meer informatie vinden over wat de beste plek / manier is om een woning in Emmen te kunnen huren. Vandaar dat ik je ook wil aanraden wanneer je meer te weten wil komen over hoe je het beste een woning in Emmen kan huren.

Wanneer je een woning in Emmen wil gaan huren heb je overigens een aantal verschillende opties. Niet al deze opties zijn echter even voordelig  en / of effectief. Ik wil je daarom ook zo goed mogelijk gaan proberen te helpen bij het vinden van de aller beste manier / plek om een huurwoning in Emmen te bemachtigen. Je kan hier verder in dit artikel overigens veel meer over lezen. Ik kan je nu echter wel al verklappen dat mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar www.kamernet.nl wanneer je een huurwoning in Emmen of een andere plek in Nederland wil gaan huren. Het heeft namelijk vele voordelen om doormiddel van Kamernet een woning te huren! Hier kan je verder in dit artikel onder het de kop “De beste manier om een huis in Emmen te huren” echter veel meer informatie over vinden. Wanneer je meer te weten wil komen over het huren van een woning van Emmen via www.kamernet.nl wil ik je dan ook zeker aanraden om snel verder te lezen om hier meer over te weten te komen!

Er zijn overigens een aantal grote voordelen verbonden aan het huren van een woning (in Emmen). Zo is het soms bijvoorbeeld mogelijk om in nieuw huis te trekken door te verhuizen zonder dat je zelf echt vele spullen moet verhuizen. Het is vaak namelijk mogelijk om een woning (in Emmen) te huren waar al meubels instaan die je hier gewoon bij kan huren. Hierdoor kan je dus zeer gemakkelijk in een nieuwe woning intrekken wanneer je deze woning huurt. Vandaar dat het huren van een woning in Emmen ook een goede optie kan zijn. Zeker wanneer je zeer snel een nieuwe woning in Emmen wil waar je direct in kan. Je hoeft dan namelijk zelf geen of erg weinig meubels te regelen en mee te verhuizen wanneer je een woning huurt die al gemeubileerd is. Dit kan dus ook erg prettig zijn van het huren van een al gemeubileerde woning in Emmen wanneer je in deze stad wil gaan wonen. Verder zijn er ook nog een hele hoop andere voordelen verbonden aan het huren van een woning (in Emmen).

 

Een anti-kraak woning in Emmen bemachtigen

Verder is het ook mogelijk om een anti-kraak woning in Emmen te bemachtigen. Op deze manier kan je ook in Emmen gaan wonen. Ik denk echter dat de meeste mensen het wel met me eens zijn dat dit geen ideale manier is om in Emmen te wonen. Het wonen in een anti-kraak woning heeft namelijk vele gebreken. Het is dan ook vaak zeker niet ideaal om in een anti-kraak woning te gaan wonen wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Er zijn echter toch ook een aantal voordelen die komen kijken bij het wonen in een anti-kraak woning. Vandaar dat er ook meer dan genoeg mensen zijn die in een anti-kraak woning gaan wonen wanneer ze in Emmen gaan wonen. Daarom wil ik het bemachtigen van een anti-kraak woning in Emmen toch ook even gaan bespreken.

Het kan namelijk toch in sommige situaties gewoon heel goed zo zijn dat je in Emmen wil gaan wonen door in te trekken in een anti-kraak woning! Dit kan zelfs een goede mogelijkheid zijn, zeker wanneer je slechts opzoek bent naar een tijdelijke woning in Emmen. Je zit namelijk ook niet echt ergens aan vast wanneer je in een anti-kraak woning gaat wonen. Dit is dus niet heel erg bindend. Waarschijnlijk is dit dan ook een van de grootste voordelen van een anti-kraak woning. Een ander voordeel van een anti-kraak woning is trouwens dat deze woningen vaak niet al te duur zijn. Het is dus voor de meeste mensen (financieel gezien) goed mogelijk om in een anti-kraak woning te wonen. Dit komt onder andere omdat de eigenaren van het pand dat als anti-kraak woning wordt aangeboden er persoonlijk ook baat bij heeft wanneer iemand in deze woning gaat zitten. Hierdoor is deze woning namelijk niet te kraken. Wanneer een woning te lang leegstaat is het in Nederland immers toegestaan om deze woning te kraken. Veel woningeigenaren hebben echter vaak liever niet dat mensen hun woningen kraken waneer deze lang leeg staan aangezien je krakers vaak weer lastig uit deze woning krijgt, en deze woning vaak in een slechte staat achterlaten wanneer ze uiteindelijk vertrekken. Daarom is er dus een anti-kraaksysteem opgericht waarbij je een woning voor weinig geld kan verhuren aan mensen die hier in willen trekken. Wanneer de woningeigenaar een echte huurder of koper heeft moet de gene die in deze anti-kraak woning bivakkeert echter zonder pardon weer vertrekken. Vandaar dat je dus ook niet al te veel zekerheid hebt wanneer je in een anti-kraak woning woont.

Het nemen van een anti-kraak woning in Emmen is overigens niet echt een goede optie wanneer je op de lange termijn veel zekerheid wil hebben omtrent je woonsituatie. Over het algemeen kan je namelijk niet al te lang in een anti-kraak woning verblijven. Het gebeurd namelijk vaak dat je zeer snel weer uit een anti-kraak woning moet vertrekken wanneer je in een anti-kraak woning intrekt. Dit hoeft overigens niet per se altijd te gebeuren. Het kan namelijk ook voorkomen dat je wel lang in een anti-kraak woning kan blijven wonen zonder dat je hier uit moet. Dit weet je van te voren echter nooit. Daarom is het ook heel erg onzeker om in een anti-kraak woning te gaan wonen (wanneer je in Emmen wil gaan wonen). Toch zijn er wel meerdere redenen te bedenken om toch in een anti-kraak woning te gaan zitten wanneer je in Emmen wil gaan wonen. Het zou dan ook kunnen dat het voor jouw persoonlijke situatie wel verstandig is om in een anti-kraak woning in te trekken wanneer je in Emmen wil gaan wonen! Vandaar dat ik deze optie dus ook even wilde bespreken.

Er zijn overigens een aantal verschillende manieren om een anti-kraak woning (in Emmen) te bemachtigen. Wanneer je een anti-kraak woning in Emmen wil bemachtigen kan je dit dus op een aantal verschillende manieren doen. Hierdoor het je dus een aantal verschillende opties en mogelijkheden wanneer je opzoek bent naar een anti-kraak woning in Emmen. Niet al deze opties zijn echter even effectief. Ik wil je dan nu ook meer gaan vertellen over mijn persoonlijke favoriete manier om een anti-kraak woning te bemachtigen. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was!

Het is trouwens mogelijk om een anti-kraak woning in Emmen te vinden doormiddel van www.kamernet.nl. Wanneer je een anti-kraakwoning in Emmen wil bemachtigen kan je dit dus zeer goed via Kamernet doen. Je kan op de website van Kamernet namelijk gewoon aangeven dat je opzoek bent naar een anti-kraakwoning. Hierdoor kan je alle anti-kraakwoningen die op www.kamernet.nl worden aangeboden filteren, waardoor je vrij gemakkelijk alle anti-kraakwoningen vinden die in Emmen worden aangeboden doormiddel van Kamernet. Persoonlijk wil ik je dan ook zeker aanraden om via deze website een anti-kraakwoning in Emmen proberen te bemachtigen wanneer je graag in zo’n woning zou willen wonen. Dit is namelijk een zeer eenvoudig en snel proces dat iedereen kan voltooien! Daarom is het dus ook erg voordelig om een anti-kraakwoning in Emmen te regelen doormiddel van Kamernet.

 

De beste manier om een huis in Emmen te huren

Wanneer je graag een woning in Emmen wil gaan huren heb je een aantal verschillende opties. Er zijn namelijk vele aanbieders van huurwoningen in Emmen. Daarom zij er dus vele verschillende manieren waarop je een huurwoning in Emmen kan bemachtigen. Niet al deze methodes zijn echter even effectief / voordelig. Ik wil je nu daarom gaan helpen bij het vinden van de aller beste manier om een woning in Emmen te kunnen huren. Hierdoor hoop ik je namelijk veel tijd te kunnen besparen. Het kan namelijk redelijk wat tijd in beslag nemen om zelf helemaal opzoek te gaan naar de beste manier om snel een leuk en een betaalbare huurwoning in Emmen te kunnen bemachtigen. Door de onderstaande informatie door te lezen hoef je dit echter als het goed is niet meer zelf te doen.

Ik wil je overigens met name aanraden om een kijkje te nemen op wwww.kamernet.nl wanneer je graag een leuke en betaalbare huurwoning in Emmen zou willen bemachtigen! Dit namelijk naar mijn persoonlijke mening de beste plek om een leuke en betaalbare huurwoning in Emmen en andere plekken in Nederland te bemachtigen. Het is namelijk zeer voordelig om via Kamernet een huurwoning in Nederland te vinden, zeker wanneer je dit vergelijkt met andere manieren om een leuke en betaalbare huurwoning in Emmen te kunnen bemachtigen.

Zo kan je over het algemeen bijvoorbeeld zeer snel een woning huren doormiddel van www.kamernet.nl! Dit komt onder andere omdat er geen bemiddelaar nodig is wanneer je een woning via Kamernet wil gaan huren. In feite betekent dit dat erg geen derde partij is wanneer je een woning (in Emmen) via Kamernet gaat huren. Wanneer je via www.kamernet.nl een woning in Emmen wil huren kan je dus direct in contact komen te staan met de verhuurder van deze eventuele woning. Vandaar dat je over het algemeen ook zeer snel een huurwoning kan vinden wanneer je deze via Kamernet zoekt! Daarom is Kamernet naar mijn persoonlijke mening ook de aller beste manier om een huurwoning (of een anti-kraak woning) in Emmen te bemachtigen.

Ik wil je dan ook zeker aanraden om (snel) naar www.kamernet.nl te gaan wanneer je snel een leuke en betaalbare huur of anti-kraak woning in Emmen wil bemachtigen! De kans is namelijk zeer groot dat je via deze website zeer gemakkelijk en vlot voordelig een woning in Emmen kan huren.

 

Tot slot

In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je van alles lezen over de plek genaamd Emmen die in de Nederlandse provincie Drenthe te vinden is. Zo heb je in dit artikel bijvoorbeeld onder andere kunnen lezen hoe je het beste een woning kan huren in Emmen. Verder heb je ook nog allerlei andere (nuttige en interessante) informatie kunnen vinden over Emmen in dit artikel! Ik hoop overigens dat ik doormiddel van dit artikel heb kunnen bijdragen aan het vergroten van de (algemene) kennis rondom de plek Emmen.

Emmen is namelijk een zeer bijzondere plek, waar je bijvoorbeeld erg aangenaam kan wonen. Dit komt bijvoorbeeld onder andere door het feit dat Emmen een redelijk grote stad is, maar je vindt toch nog uitzonderlijk veel groen terug in Emmen. Hierdoor is Emmen dus ook een unieke stad. Vandaar dat ik ook hoop dat ik doormiddel van dit artikel heb kunnen bijdragen aan het verbeteren van de bekendheid van Emmen! Wanneer je opzoek bent naar een goede locatie om te gaan wonen (in Drenthe) is Emmen dan ook zeker altijd een zeer goede optie. Ik wil je dan ook aanraden om Emmen altijd te overwegen wanneer je opzoek bent naar een nieuwe plek om jezelf te vestigen. Het heeft namelijk vele voordelen om in Emmen te gaan wonen!

Vond je het trouwens leuk om dit artikel te lezen en zou je wel meer van dit soort artikelen willen lezen? In dat geval wil ik je aanraden om ook eens mijn artikel over Goes en / of Enschede te bekijken. Dit zijn namelijk allebei artikelen die zeer vergelijkbaar zijn met het artikel dat op deze pagina te vinden is.   Wanneer je genoten hebt van het lezen van het artikel dat op deze pagina te vinden is zou het dus erg goed kunnen dat je mijn artikel over Goes en / of mijn artikel over Enschede ook de moeite waard vindt! Vandaar dat ik je dus zeker wil aanraden om mijn artikelen over deze twee plekken te bekijken wanneer je het leuk vond om dit artikel te lezen.

 

dierenpark Emmen afbeelding

Op deze afbeelding één van de olifanten die in het dierenpark Emmen te zien zijn bewonderen. Er zijn verder overigens ook nog een hele hoop andere dieren buiten olifanten om die in dierenpark Emmen voorkomen. Wanneer je van dieren houdt kan het daarom ook zeker leuk zijn om dierenpark Emmen te bezoeken wanneer je in (de buurt van) Emmen bent! Wanneer je meer over Dierenpark Emmen te weten wil komen zou ik als ik jou was trouwens even het artikel dat op deze pagina te vinden is goed doorlezen. In dit artikel kan je namelijk veel meer informatie vinden over dit dierenpark.