Huurwoningen Almelo

Wil je meer weten over huurwoningen Almelo? In dat geval ben je hier op precies de goede plek!

Op deze pagina kan je van alles vinden over huurwoningen Almelo. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dan ook snel verder lezen als ik jou was! Je kan in dit artikel namelijk onder andere allerlei tips vinden over wat de beste manier is om een woning in Almelo te huren.

 

Algemene informatie over Almelo

Ik wil dit artikel eerst even beginnen met wat (algemene) informatie over Almelo. Het zou namelijk goed kunnen dat je het artikel op deze pagina leest terwijl niet al teveel over Almelo weet. Daarom wil ik dit dus eerst bespreken zodat iedereen die dit artikel leest op een lijn zit.

Almelo is een stad en een gemeente die in de provincie genaamd Overijssel ligt. Deze stad ligt dus in het oosten van Nederland. Er wonen in Almelo overigens ruim 70.000 inwoners. Hierdoor behoort Almelo tot een van de aller grootste steden van de provincie Overijssel (op het gebied van totale inwoners althans). Almelo is dan ook een van de belangrijkere steden van Overijssel. Deze stad ligt overigens voornamelijk een aantal meter boven de zeespiegel. Deze stad ligt namelijk op een hoogte van iets van 12 meter. Dit is redelijk hoog voor Nederlandse begrippen.

In totaal heeft Almelo overigens een oppervlakte van iets van 70.000 vierkante kilometer. Het grootste gedeelte van deze oppervlakte bestaat uit land. Er is dus niet heel veel water in Overijssel. Dit is ook niet zo vreemd aangezien deze plek in het binnenland ligt. Almelo is overigens opgebouwd uit een aantal verschillende wijken. Er zijn in totaal namelijk ongeveer iets van 10 wijken die samen Almelo vormen. Almelo is dus uit een aantal verschillende delen opgebouwd.

Mensen die in Almelo wonen worden overigens ook wel Almeloërs genoemd. Dit is namelijk de benaming voor mensen die in deze stad wonen. In totaal zijn er dus iets van 70.000 Almeloërs.

Almelo is trouwens de thuishaven van een voetbalclub die actief is in de Eredivisie (de Eredivisie is overigens het hoogste niveau van professioneel voetbal dat in Nederland bestaat). Heracles Almelo is namelijk een voetbalclub die uit Almelo komt. Deze club speelt overigens dus in de Eredivisie, wat het aller hoogste haalbare niveau in Nederland is op het gebied van voetbal. Heracles Almelo is verder al een redelijk oude club. Deze club heeft dan ook door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Zo wist Heracles Almelo bijvoorbeeld in zijn bestaan twee keer landskampioen van Nederland te worden. Deze successen vonden trouwens al wel lang geleden plaats. Deze twee kampioenschappen werden namelijk allebei in de eerste helft van de vorige eeuw behaald. Het eerste kampioenschap van Heracles Almelo vond dan ook al in het jaar 1927 jaar, terwijl het tweede kampioenschap van deze club in het jaar 1941 behaald werd. Het stadion waarin Heracles Almelo op de dag van vandaag hun thuiswedstrijden afwerkt heet trouwens het Polman Stadion. In dit stadion passen in totaal zo’n 12.000 mensen.

Er zijn buiten Heracles Almelo overigens nog vele andere (professionele) sportverenigingen die uit Almelo komen. Verder worden er (jaarlijks) ook meerdere sportevenementen in Almelo georganiseerd.  [MOGELIJK VERVOLG]

 

De geschiedenis van Almelo

Almelo is een stad die al vrij lang bestaat. Deze stad heeft dan ook een uitgebreide en interessante / indrukwekkende geschiedenis. Het is overigens niet precies zeker wanneer Almelo echt begon te ontstaan. Dit was echter hoogstwaarschijnlijk rond (het begin van) de Middeleeuwen. Dit is ook niet zo heel gek, aangezien er in deze periode in Nederland veel steden ontstonden. De naam van Almelo is overigens waarschijnlijk ook nog afkomstig uit de periode waarin Almelo ontstond. Het is namelijk hoogstwaarschijnlijk zo dat de naam Almelo uit de Germaanse taal komt. De Germanen waren trouwens het volk dat het gebied waar Almelo ligt vroeger bewoonde. Het zou daarom dus zeer goed kunnen dat de naam Almelo oorspronkelijk afkomstig is uit de Germaanse taal.

Tijdens de Middeleeuwen bleef Almelo trouwens (snel) groeien. Een beetje aan het einde van de Middeleeuwen kreeg Almelo daarom ook hoogstwaarschijnlijk al stadsrechten toegekend. Almelo heeft namelijk als het goed is al sinds het jaar 1394 stadsrechten. In dit jaar werd Almelo dus officieel als stad geclassificeerd. Hierdoor behoort Almelo tot de oudere steden van Nederland.

Uiteindelijk waren de Middeleeuwen voorbij. Almelo bleef echter rustig zichzelf verder te ontwikkelen. Zo groeide deze stad dus steeds verder. Na de Middeleeuwen groeide Almelo trouwens uit tot een industriële stad. In de periode van de 17 en de 18e eeuw kwam namelijk bijvoorbeeld de textielindustrie in Almelo snel en sterk opgang. Dit was namelijk ook de periode dat de industriële revolutie hier in Nederland opgang begon te komen. Het is dus vrij logisch dat dit in deze periode ook in Almelo gebeurde. Zo werd de stoommachine bijvoorbeeld rond het jaar 1830 in Almelo geïntroduceerd. De intrede stoommachine had overigens een groot aandeel in de industriële revolutie. Hierdoor was het namelijk mogelijk om veel gemakkelijker werk te verrichten. De komst van de stoommachine had dan ook een grote invloed op de textielindustrie. De stad Almelo werd in deze tijd trouwens ook steeds beter en makkelijker te bereiken. Het ging in deze periode dus zeer goed met Almelo. Vandaar dat er in deze periode ook veel rijke families in en rondom Almelo kwamen te wonen. In deze periode werden er dan ook vele zeer imponerende woningen in en rondom Almelo gebouwd. Een aantal van deze bouwwerken staan op de dag hiervan nog steeds overeind. Dit vond trouwens allemaal plaats rond het jaar 1900. Dit was dus allemaal iets van een eeuw geleden.

Almelo kreeg echter uiteindelijk ook te maken met moeilijkere periodes. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw begon de textielindustrie in Almelo het namelijk moeilijk te krijgen. In deze periode kwam er namelijk veel concurrentie bij in de textielindustrie. In deze periode gingen immers bijvoorbeeld ook een hele hoop andere landen zich op de textielindustrie storten. Dit resulteerde er vervolgens in dat er een aantal andere landen kwamen die instaat waren om goedkoper textielproducten te produceren in vergelijking met de textielproducten die in Almelo geproduceerd werden. Hierdoor kreeg de textielindustrie van Almelo het zwaar te verduren. Dit had ook grote gevolgen voor de stad Almelo. De textielindustrie was door de jaren heen namelijk een belangrijk onderdeel geworden van het leven in deze stad. Veel Almeloërs waren dan ook werkzaam in deze textielindustrie die destijds in Almelo gaande was. Door de toenemende (buitenlandse) concurrentie moesten uiteindelijk veel textielfabrieken in Almelo sluiten. Hierdoor verloren veel inwoners van deze stad hun baan. Dit had dan ook vele gevolgen op Almelo, en de (plaatselijke) economie van deze stad.

Uiteindelijk wist Almelo deze moeilijke tijd echter te doorstaan. Vervolgens is Almelo uiteindelijk de afgelopen jaren uitgegroeid tot de stad zoals wel die op de dag van vandaag kennen. Ook zonder de textielindustrie kan Almelo dus voort blijven bestaan.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in Almelo en directe omgeving

Er zijn in Almelo en de directe omgeving van Almelo een hele hoop bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Verder zijn er ook een aantal leuke en interessante activiteiten te vinden in Almelo en omstreken. Je kan hieronder meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden en activiteiten. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik dus snel verder lezen als je hier meer over te weten wil komen!

 

Het Wevershuisje

Een van de bezienswaardigheden die bij Almelo te vinden is heet het Wevershuisje. Het Wevershuisje is namelijk een historisch bouwwerk dat in het centrum van de stad Almelo te vinden is. Het Wevershuisje is overigens (oorspronkelijk) een stadsboerderij die hier al staat sinds het begin van de 16e eeuw. Tegenwoordig is het Wevershuisje trouwens toegankelijk voor bezoekers. Je vindt hier overigens allerlei voorwerpen uit de oudheid. In het Wevershuisje worden namelijk allerlei dingen tentoongesteld die afkomstig zijn uit de tijd dat dit bouwwerk gemaakt werd. Je vindt hier dus allerlei historische voorwerpen uit voornamelijk de 16e eeuw die door de jaren heen bewaard gebleven zijn.

 

Het Stadsmuseum van Almelo 

Wanneer je in Almelo bent kan het ook leuk zijn om het Stadsmuseum van Almelo te bezoeken. In dit museum kan je namelijk alles over de geschiedenis van Almelo lezen. Je hebt eerder in dit artikel misschien al informatie kunnen vinden over deze geschiedenis, maar in het Stadsmuseum van Almelo kan je nog veel meer (gedetailleerde) informatie vinden over deze indrukwekkende geschiedenis van deze indrukwekkende stad. Wanneer je meer te weten wil komen hoe Almelo is uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen is het dus zeker de moeite waard om dit museum eens te bezoeken! In dit museum kan je namelijk dus werkelijk alles vinden over de geschiedenis van deze stad.

Het stadsmuseum van Almelo is trouwens al een redelijk oud museum. Dit museum werd namelijk al op 8 januari in het jaar 1975 opgericht. Dit museum bestaat dus al ruim 40 jaar!

 

Kasteel Twickel

Een ander voorbeeld bijzonder (en historisch) bouwwerk dat bij Almelo te vinden is het kasteel Twickel. Dit kasteel ligt echter niet precies in de stad Almelo. Het kasteel Twickel ligt trouwens wel in de provincie Overijssel. Dit kasteel ligt namelijk in het plaatsje genaamd Delden dat in Overijssel te vinden is. Delden ligt iets van 15 kilometer buiten Almelo. Het kasteel Twickel is dan ook zeer gemakkelijk te bereiken vanuit Almelo. Wanneer je in Almelo bent kan je namelijk gemakkelijk binnen 2o minuten bij dit kasteel zijn.

Zoals je net hebt kunnen lezen is het kasteel Twickel een historisch bouwwerk. Het eerste gedeelde van dit kasteel werd dan ook waarschijnlijk al in de 16e eeuw gebouwd. Er zijn echter ook nog door de jaren heen nieuwe delen aan dit kasteel gebouwd. Het laatste deel van dit kasteel werd overigens rond het jaar 1900 gebouwd. Verschillende delen van het kasteel Twickel stammen dus uit verschillende periodes.

Omdat het kasteel Twickel al zo oud is heeft dit kasteel door de jaren heen trouwens ook een hele hoop verschillende bewoners en eigenaren gehad. Al deze eigenaren en bewoners waren overigens zeer invloedrijke en welvarende mensen. Dit kasteel heeft dus vele belangrijke bewoners gehad. Dit kasteel was namelijk bijvoorbeeld lang in handen van een aantal belangrijke (Nederlandse) families. Het kasteel Twickel is overigens volledig omringd door een (brede) gracht. Vroeger diende dit als bescherming van dit kasteel. Op de dag van vandaag is kasteel Twickel trouwens een monument.

 

Huis Almelo

Ook huis Almelo is een voorbeeld van een historisch gebouw dat in Almelo te vinden is. Het huidige huis Almelo bestaat namelijk al waarschijnlijk sinds 1652. Hiervoor stond er al wel een ander huis op deze plek. Zeger van Rechteren gaf echter de opdracht om een huis van bakstenen op deze plek te bouwen (Zeger van Rechteren was destijds een zeer invloedrijke persoon in Almelo). Dit werd vervolgens huis Almelo.

Het huis Almelo heeft door de jaren heen trouwens veel doorstaan. Zo werd dit huis bijvoorbeeld een aantal jaar nadat de bouw hiervan klaar was al belegerd. Hierdoor liep dit gebouw al direct grote schade op. Deze schade werd vervolgens echter wel hersteld. Uiteindelijk is dit gebouw trouwens uitgegroeid tot het bouwwerk zoals we dat er op de dag van vandaag bijligt.

Het huis Almelo is overigens een officieel rijksmonument. Dit gebouw werd namelijk op 26-06-2006 ingeschreven in het register van rijksmonumenten. Hieruit blijkt dus ook wel dat het huis Almelo een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur!

 

De Hoop

De Hoop is ook een bijzonder bouwwerk dat in Almelo te vinden is. Dit is namelijk een oude (koren)molen die in Almelo staat. Deze molen werd trouwens oorspronkelijk al in het jaar 1870 gebouwd. Deze originele molen bestaat op de dag van vandaag echter niet meer. Deze originele molen werd namelijk verwoest door een brand. Hierdoor werd vervolgens in het jaar 1910 een nieuwe molen gebouwd op deze plek. De Hoop is dus een molen die al meer dan 100 jaar oud is! Deze molen is echter door de jaren heen wel een aantal keer gerestaureerd. De Hoop verkeert op de dag van vandaag dus niet meer in de volledige originele staat. Er zijn namelijk een aantal dingen aan deze molen verander / toegepast. De Hoop is overigens een molen die door de jaren heen eigendom is geweest van verschillende eigenaren. Op de dag van vandaag is deze molen trouwens open voor bezoekers. Het is dus mogelijk om de Hoop te bezoeken! Wanneer dit je leuk lijkt kan je dit dus gewoon gaan doen.

Deze molen is overigens een officieel rijksmonument. Dit is trouwens al het geval sinds 06-04-1971. Op deze datum werd de Hoop namelijk officieel uitgeroepen tot een monument.

 

Bellinckhof

Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen woonden er in rond het jaar 1900 (relatief) veel rijke mensen in Almelo. Deze rijke mensen lieten in deze periode mooie en grote (land)huizen bouwen in en rondom Almelo. Het Bellinckhof is hier een goed voorbeeld van. Bellinckhof is namelijk een landhuis dat in deze tijd in Almelo gebouwd werd. Dit landhuis werd namelijk in het jaar 1919 gebouwd door een welvarende meneer genaamd Johannes ten Cate. De architect die destijds verantwoordelijk was voor de bouw van dit gebouw heette trouwens Johan Wilhelm Hanrath.

Het Bellinckhof wordt op de dag van vandaag trouwens nog steeds als een woonhuis gebruikt. Op de dag van vandaag woont de Nederlandse bankier genaamd Egbert ten Cate namelijk in dit landhuis met zijn gezin. Het is dus niet mogelijk om dit landhuis zomaar te bezoeken. Bellinckhof is overigens wel een rijksmonument. Hieruit blijkt dus wel dat het Bellinckhof een bijzonder bouwwerk is!

 

De Mariakapel 

De Mariakapel is ook een bezienswaardigheid die in de buurt van Almelo te vinden is. Deze kapel staat echter niet in Almelo zelf. De Mariakapel staat namelijk in Borne. Borne is een plaatsje dat zeer dichtbij Almelo ligt. Borne ligt namelijk slechts iets van 10 kilometer buiten Almelo. Je bent dus zo bij de Mariakapel wanneer je in Almelo bent. Zeker wanneer je over een auto beschikt! Het is echter ook prima te doen om met bijvoorbeeld het openbaar vervoer vanuit Almelo naar deze kapel te reizen. De Mariakapel is dus zeer gemakkelijk te bereiken wanneer je in Almelo bent!

De Mariakapel is overigens een kapel die nog niet eens zo heel erg oud is. Deze kapel werd namelijk in het jaar 1957 gebouwd. Deze kapel werd overigens gebouwd naar een ontwerp van de Bornse architect genaamd Herman Liedenbaum. Zoals je misschien al aan de naam van deze kapel kan zien is deze kapel toegewijd aan Maria. Vandaar dat je in deze kapel ook een beeld van Maria kan vinden.

 

De Grote Kerk

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Almelo is de Grote Kerk. Dit is dan ook een zeer bijzonder gebouw. Zo behoort de Grote Kerk bijvoorbeeld tot de aller oudste bouwwerken van heel Almelo! Hierdoor behoort de Grote Kerk dus ook tot het aller oudste gedeelte van de hele stad Almelo dat op de dag van vandaag nog steeds overeind staat. Het oudste gedeelte van de Grote Kerk werd namelijk al gebouwd in het jaar 1493. Dit stuk van de Grote Kerk is hierdoor dan waarschijnlijk ook het aller oudste stukje van de hele stad Almelo dat op de dag van vandaag nog steeds bestaat. Sommige delen van de Grote Kerk werden overigens wel pas later gebouwd. De rest van deze kerk werd bijvoorbeeld voornamelijk in het jaar 1738 gebouwd. De overige delen van deze kerk zijn dus ook nog steeds heel erg oud.

De Grote Kerk verkeerd overigens niet meer helemaal in de originele staat. Door de jaren heen is de Grote Kerk namelijk wel meerdere malen gerestaureerd. Hierdoor is de Grote Kerk op de dag van vandaag nog steeds in goede conditie, en ziet deze kerk er dus nog steeds erg goed uit, ondanks dat deze kerk al meerdere honderden jaren oud is. Op de dag van vandaag wordt de Grote Kerk overigens voor een aantal verschillende doeleinden gebruikt. Zo vinden er tegenwoordig bijvoorbeeld (regelmatig) concerten plaats in de Grote Kerk in Almelo.

Je kan de Grote Kerk trouwens toepasselijk vinden op het kerkplein in Almelo. Het volledige adres van deze kerk is namelijk kerkplein 15, en de postcode waar deze kerk toe behoort is 7607 BT. De Grote Kerk is overigens een rijksmonument. Dit is echter natuurlijk meer dan terecht, aangezien de Grote Kerk een zeer historisch bouwwerk is. De Grote Kerk heeft dan ook een grote rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Je kan aan de onderkant van dit artikel trouwens een afbeelding waar de Grote Kerk opstaat vinden. Wanneer je wil weten hoe deze kerk eruit ziet kan je de afbeelding aan het einde van dit artikel dus eens even bekijken.

 

Oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis is een historisch bouwwerk dat in Almelo staat. Dit bouwwerk werd namelijk oorspronkelijk al aan het einde van de 17e eeuw gebouwd. Dit gebouw staat op de dag van vandaag nog steeds overeind. Het Oude Raadhuis werd overigens gebouwd tussen het jaar 1690 en 1691. In totaal duurde de bouw van het Oude Raadhuis dus iets van een jaar. Oorspronkelijk stond er op deze plek trouwens al een gebouw dat in 1489 gebouwd was. In 1690 werd dit gebouw echter gesloopt en werd het nieuwe Oude Raadhuis op deze plek neergezet. Het Oude Raadhuis is trouwens door de jaren heen wel een aantal keer gerestaureerd / verbouwd. Dit gebouw verkeert dus niet meer helemaal in de originele staat uit 1690.

Het Oude Raadhuis werd overigens vroeger als gemeentehuis gebruikt. Op de dag van vandaag is dit echter niet meer het geval. Tegenwoordig wordt het Oude Raadhuis namelijk gebruikt als café-restaurant. Het is dus mogelijk om een hapje te eten en / of een drankje te doen in dit historische gebouw! Dit kan dus erg leuk zijn om te doen wanneer je in Almelo bent. Het Oude Raadhuis is trouwens door de jaren heen voor nog veel andere doeleinden dan een gemeentehuis en een horecagelegenheid gebruikt. Zo is dit gebouw bijvoorbeeld onder andere ook gebruikt als gevangenis, rechtbank, politiebureau en bierbrouwerij. Het is trouwens (tegenwoordig) ook mogelijk om te trouwen in het Oude Raadhuis. Dit kan namelijk op de derde verdieping van dit pand. Hierdoor behoort het Oude Raadhuis dus tot een van de weinige officiële trouwlocaties in Almelo.

Dit pand is overigens een officieel monument. Op 06-04-1971 werd dit bouwwerk namelijk opgenomen in het register van rijksmonumenten. Het monumentnummer van het Oude Raadhuis is trouwens 7481.

 

De Watertoren van Almelo (Reggestraat)

Er zijn in Almelo een aantal verschillende watertorens te vinden. Zo heb je in deze stad onder andere een watertoren in Almelo die zich op de Reggestraat in Almelo bevindt. Deze watertoren is overigens al best wel oud. Deze watertoren werd namelijk al in het jaar 1926 gebouwd. De watertoren die in de Reggetraat in Almelo staat is dus al bijna iets van 100 jaar oud!

Deze watertoren is trouwens in totaal 38,10 meter hoog. Deze watertoren heeft verder een totale inhoud van 750 m³. Er zijn overigens in het jaar 2015 plannen gemaakt om van deze watertoren woonruimte te maken. Het is echter nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Dit moet namelijk nog gaan blijken. De watertoren aan de Reggestraat is trouwens een officieel monument.

 

De beste manier om een huurwoning in Almelo te bemachtigen

Er zijn een aantal verschillende manieren om een huurwoning in Almelo te bemachtigen. Toch zijn er best veel mensen die (redelijk veel) moeite hebben om een huurwoning in Almelo te bemachtigen. Vandaar dat ik je nu wil helpen bij het vinden van een leuk én betaalbare huurwoning in Almelo. Ik ga dit doen door wat zover ik weet de beste manier om een huurwoning in Almelo te bemachtigen is te bespreken. Daarom zou ik ook snel verder lezen wanneer je hier meer over te weten wil komen!

Zoals je net al hebt kunnen lezen zijn er een aantal verschillende manieren om een huurwoning in Almelo te bemachtigen. Wanneer je een leuke en betaalbare huurwoning in Almelo wil vinden wil ik je echter aanraden om eens een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Dit is namelijk (voor zover ik weet) de aller beste manier om een leuke en betaalbare huurwoning in Almelo te vinden. Het is namelijk bijvoorbeeld zeer eenvoudig om via deze website een huurwoning in Almelo te huren.

Het is vaak ook mogelijk om zeer snel een leuke en betaalbare huurwoning te huren via www.kamernet.nl. Wanneer je via www.kamernet.nl een woning wil huren in Almelo is het namelijk mogelijk om direct in contact te komen met de verhuurder van deze eventuele woning. Er is dus geen derde partij betrokken bij deze verhuur. Hierdoor kan je via Kamernet vaak veel sneller een woning huren dan mogelijk is bij andere verhuurders van huurwoningen in Almelo. Bij vele andere aanbieders van huurwoningen is namelijk wel vaak een derde partij betrokken. Deze derde partij vertraagt het verhuren van een woning vaak. Meestal wordt het contact tussen een potentiële huurder en verhuurder namelijk doormiddel van deze derde partij geregeld. Hierdoor loopt dit proces dus vaak veel vertraging op, waardoor het uiteindelijk langer duurt voordat je ook daadwerkelijk tot een huurovereenkomst kan komen.

Alle huurwoningen die op www.kamernet.nl worden aangeboden worden trouwens aangeboden tegen zeer schappelijke tarieven. Hierdoor weet je dus in principe zeker dat je (maandelijks) niet teveel betaalt wanneer je een woning in Almelo via Kamernet huurt. Bij andere verhuurders is dit altijd nog maar de vraag. Er zijn namelijk veel aanbieders van huurwoningen in Almelo die woningen verhuren tegen veel te hoge prijzen. Daarom is het vaak ook mogelijk om (maandelijks) veel geld te besparen door een woning in Almelo via Kamernet te huren.

Kortom, het huren van een woning in Almelo doormiddel van Kamernet heeft dus vele voordelen! Vandaar dat ik je ook zeker wil aanraden om snel een kijkje te nemen op www.kamernet.nl wanneer je opzoek bent naar een (leuke en betaalbare) huurwoning in Almelo! Het zou namelijk erg goed kunnen dat op deze website voor jou de perfecte huurwoning in Almelo te huur wordt aangeboden. Daarom kan het dus goed zijn dat Kamernet je instaat stelt om (op de korte termijn) je droom huurwoning in de stad Almelo te bemachtigen!

 

Tot slot

In dit artikel heb je van alles kunnen lezen over huurwoningen in Almelo. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een huurwoning in Almelo kan bemachtigen. Ik hoop heel erg dat je wat een deze informatie hebt gehad! Almelo is namelijk een zeer mooie en indrukwekkende stad die veel te bieden heeft. Het is dan ook heel erg fijn en leuk om een woning in Almelo te huren. Vandaar dat er ook veel mensen zijn dit ik ook daadwerkelijk graag zouden willen doen. Niet iedereen weet echter wat de beste manier is om een (leuke en betaalbare) huurwoning in Almelo te vinden. Daarom hoop ik ook dat ik je hierbij heb kunnen helpen doormiddel van dit artikel! In principe moet namelijk iedereen wel instaat zijn om een huurwoning in Almelo te bemachtigen. Je moet alleen weten hoe je dit het beste kan aanpakken.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? In dat geval wil je misschien ook wel mijn artikel over huurwoningen in Enschede en / of  mijn artikel over huurwoningen in Hengelo te lezen! Dit zijn namelijk ook allebei plekken die net als Almelo in de provincie Overijssel ligt. Wanneer je dit artikel over Almelo vermakelijk en eventueel interessant en leerzaam vond zou het dus goed kunnen dat je deze twee net op genoemde artikelen ook de moeite waard vindt!

Huurwoningen Almelo afbeelding Grote Kerk

Op deze afbeelding kan je onder andere de Grote Kerk in Almelo zien. Dit is namelijk het gebouw dat vast zit aan de vooraanstaande (lichtblauwe) toren die op deze afbeelding te zien is. Op deze afbeelding kan je echter ook een aantal andere bouwwerken in Almelo terug vinden.

Huurwoningen Den Helder

Ben je opzoek naar huurwoningen Den Helder? Lees dan snel verder!

Wil je meer weten over huurwoningen Den Helder? In dat geval ben je hier op precies de goede plek. In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je namelijk werkelijk alles lezen over het een huurwoningen in Den Helder. Zo kan je in dit artikel onder andere lezen wat de beste plek / manier is om een leuk en betaalbare huurwoning in Den Helder te bemachtigen. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik daarom ook snel verder lezen als ik jou was!

 

Algemene informatie over Den Helder

Den Helder is een stad die in de provincie Noord-Holland ligt. Er is overigens ontzettend veel water rondom deze stad. Den Helder ligt namelijk precies in het noordelijke puntje van de provincie Noord-Holland. Hierdoor is deze stad vrijwel volledig omringd met water. Den Helder is / was dan ook een zeer belangrijke havenstad. Er bevindt zich trouwens daarom ook een zeer belangrijke marinebasis van het Nederlandse leger in de directe omgeving van Den Helder. Omdat Den Helder aan de Noordzee ligt zijn er ook verschillende zandstranden te vinden in de buurt  van Den Helder. Het netnummer van Den Helder is overigens 0223.

In de stad Den Helder wonen trouwens ongeveer rond de 60.000 mensen. Hierdoor is Den Helder voor Nederlandse begrippen een redelijk grote stad. Mensen die in Den Helder wonen worden overigens vaak een Heldenaar genoemd.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen ligt Den Helder in het noordelijkste puntje van N00rd-Holland. Hierdoor ligt Den Helder ook zeer dichtbij het schiereiland Texel. Is vertrekt daarom een pont vanuit Den Helder die naar Texel gaat. Wanneer je naar Texel wil afreizen moet je daarom eigelijk wel via Den Helder gaan. Den Helder is dan ook een belangrijk verbindingspunt voor de Nederlandse waddeneilanden.

 

Geschiedenis van Den Helder

Den Helder is een redelijk oude stad. Daarom heeft Den Helder inmiddels ook al een interessante en indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Het is overigens niet precies zeker wanneer Den Helder precies is ontstaan dit was echter waarschijnlijk ergens aan het begin of net voor de middeleeuwen. Aangezien Den Helder een redelijk gunstige ligging heeft groeide Den Helder tijdens de middeleeuwen al uit tot een redelijk grote en belangrijke stad. Den Helder ontwikkelde zich tijdens de Middeleeuwen dan ook voortdurend. Hierdoor werd Den Helder een solide nederzetting in de Middeleeuwen. Tijdens de Middeleeuwen was Den Helder namelijk (al) een redelijk belangrijke stad hier in Nederland.

Vervolgens groeide Den Helder door de jaren heen steeds verder. Zo groeide Den Helder bijvoorbeeld ook redelijk snel tijdens de 19e eeuw. Dit kwam onder andere omdat er in 1865 een spoorwegverbinding met Amsterdam kwam in Den Helder. Hierdoor was Den Helder direct een stuk beter bereikbaar vanuit het binnenland. Mede door deze spoorwegverbinding groeide Den Helder nog groter. Het ging destijds dus ook zeer goed met Den Helder. Den Helder was dan ook een redelijk welvarende stad. Den Helder had al deze jaren namelijk ook een bloeiende haven.

De marine zit overigens ook al erg lang in (de buurt van) Den Helder gevestigd. Dit gaf Den Helder destijds ook al enige zekerheid en houvast. De marine is namelijk een zeer betrouwbare werkgever die voor veel mensen werk bieden. Veel van deze mensen wonen in Den Helder. Rond 1800 werd overigens al voor het eerst een vestiging marine in de buurt van Den Helder geopend. De Nederlandse marine heeft dus een geschiedenis met de plek Den Helder die ver terug gaat.

Aan het begin van de 20ste eeuw woonden er trouwens al rond de 35.000 inwoners in Den Helder. Hier kwam echter al snel verandering in. In 1940 brak de Tweede Wereldoorlog namelijk uit in Nederland. Dit had zeer grote gevolgen voor Den Helder! Zo werd een groot deel van Den Helder bijvoorbeeld gebombardeerd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. Dit was een van de redenen dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog ontzettend veel mensen uit Den Helder evacueerde. Hierdoor trokken vrijwel alle inwoners van Den Helder namelijk weg naar andere gebieden. Er bleef daarom ook bijna niemand meer over in Den Helder. Hierdoor veranderde Den Helder in een soort spookstad. Toen de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd duurde het verder wel weer een tijdje voordat Den Helder zijn aanvankelijke populatie van voor de oorlog terug had. Er waren namelijk veel oorspronkelijke inwoners van Den Helder overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er waren ook Heldenaren die de oorlog wel hadden overleefd, maar die toch niet terugtrokken naar Den Helder. Het oude (historische) centrum van Den Helder was door de Tweede Wereldoorlog overigens ook voor een groot deel verwoest. Het duurde daarom ook redelijk lang na het einde van de oorlog totdat Den Helder herbouwd was, en er weer even veel mensen in Den Helder woonde als voor de Tweede Wereldoorlog het geval was. Uiteindelijk herstelde Den Helder zich dus wel!

Vervolgens is Den Helder in de afgelopen jaren trouwens uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen. Zo groeide de bevolking van deze stad bijvoorbeeld door de jaren heen tot 60.000 mensen zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen.

 

Bezienswaardigheden in Den Helder

In en rondom Den Helder zijn een hele hoop verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden. Lees dus snel verder wanneer je meer over deze bezienswaardigheden te weten wil komen!

 

Nieuwe kerk

Een van de bekendste bezienswaardigheden die in Den Helder te vinden zijn is de Nieuwe kerk. Ondanks dat deze kerk de Nieuwe kerk heet is deze kerk toch al redelijk oud! Deze kerk werd namelijk in het jaar 1839 al gebouwd. Deze kerk staat overigens in het centrum van Den Helder. Op dit moment is de Nieuwe kerk trouwens de aller oudste kerk die nog in Den Helder te vinden is. Door de jaren heen zijn er namelijk veel kerkgebouwen verloren gegaan. Het is dus vrij ironisch dat deze kerk de Nieuwe kerk heet.  Zo werden bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog veel oude kerkgebouwen in Den Helder verwoest. De Nieuwe kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog overigens ook zwaar beschadigd. Deze kerk kon echter nog wel herstelt worden. Op de dag van vandaag verkeert de Nieuwe kerke echter dus niet meer in de originele staat.

Toen de Nieuwe kerk in het jaar 1839 werd gebouwd was trouwens een architect genaamd H.H. Dansdorp verantwoordelijk voor de bouw van dit gebouw. Tegenwoordig heeft de Nieuwe kerk overigens de status van een rijksmonument.

 

De vuurtoren van Den Helder 

Een ander bijzonder bouwwerk dat in (de buurt van) Den Helder te vinden is heet de vuurtoren van Den Helder. Dit is een vuurtoren die volledig een fel rode kleur heeft. Vandaar dat deze vuurtoren ook erg opvalt wanneer je in de buurt van deze vuurtoren bent. Deze vuurtoren is overigens ook nog eens vrij hoog. In totaal is deze vuurtoren namelijk 63,45 meter hoog. Hierdoor is dit zelfs de hoogste vuurtoren van heel Nederland.

De vuurtoren van Den Helder wordt trouwens in de volksmond voornamelijk “Lange Jan” genoemd. Dit is dus ook een redelijk toepasselijke naam, aangezien deze vuurtoren daadwerkelijk heel erg lang is. Mensen uit de regio spreken daarom ook vaak over Lange Jan in plaats van de vuurtoren van Den Helder.

Deze vuurtoren is overigens al volledig in gebruik sinds het jaar 1878. De bouw van Lange Jan werd namelijk in het jaar 1877 gestart. Vervolgens was deze vuurtoren in 1878 af. Officieel werd deze vuurtoren trouwens geopend op 1 april in het jaar 1878. Toen Lange Jan in deze periode werd gebouwd was de architect van deze vuurtoren overigens een architect genaamd Quirinus Harder. Bij de bouw van deze vuurtoren is trouwens voornamelijk gebruik gemaakt van gietijzer.

Sinds het jaar 1988 wordt deze vuurtoren overigens beschouwd als een monument. Op de dag van vandaag wordt Lange Jan echter gewoon wel nog steeds gebruikt als vuurtoren. Deze vuurtoren is dus nog steeds actief!

 

Nieuwe watertoren

Je hebt in Den Helder ook het bouwwerk genaamd de Nieuwe watertoren die er vrij indrukwekkend uitziet. Deze watertoren heeft namelijk een zeer uniek uiterlijk. Deze watertoren is dan ook al meer dan 100 jaar oud. De Nieuwe watertoren werd namelijk al in het jaar 1908 gebouwd. Destijds werd de Nieuwe watertoren ontworpen door een architect die Jan Schotel heette. Jan Schotel was trouwens een architect die meerdere (mooie) watertorens heeft ontworpen die door heel Nederland verspreid zijn.

Toen de Nieuwe watertoren in 1908 gebouwd werd stond deze bouwtekening  overigens precies op de grens van Den Helder. De bebouwing van Den Helder eindigde namelijk precies op de plek waar deze watertoren stond. Door de jaren heen is Den Helder echter nog gegroeid. Vandaar dat er tegenwoordig wel gewoon bebouwing rondom deze watertoren kan vinden.

De Nieuwe watertoren is overigens een watertoren die ook nog eens redelijk hoog is. In totaal is de Nieuwe watertoren namelijk maar liefst 40,15 meter hoog. Toen deze watertoren oorspronkelijk werd gebouwd had deze watertoren trouwens een inhoud van 400 m³ (400 kubieke meter). In 1961 werd deze inhoud echter uitgebreid naar maar liefst 500 m³. Op de dag van vandaag verkeert de Nieuwe watertoren sowieso trouwens niet meer volledig in de originele staat. Deze watertoren werd namelijk onder andere tussen de jaren 1959 en 1961 verbouwd. In 2005 werd deze toren ook nog een keertje gerenoveerd.

Het zou overigens zomaar kunnen dat deze watertoren in de (nabije) toekomst nogmaals gerenoveerd / verbouwd dient te worden. Door de jaren heen is de Nieuwe watertoren namelijk vele verschillende doeleinden gebruikt. Tegenwoordig zijn er echter plannen om woonruimte van deze watertoren te maken. Het zou goed kunnen dat deze watertoren hier speciaal voor gerenoveerd dient te worden.

Aan de onderkant van dit artikel kan je trouwens een afbeelding vinden waar de Nieuwe watertoren van Den Helder op staat afgebeeld. Deze foto is overdag genomen. De Nieuwe watertoren ziet er echter ook in het donker indrukwekkend uit. Een deel van deze watertoren wordt namelijk s’avonds verlicht. Hierdoor heeft deze watertoren (ook) s’avonds een bijzonder uiterlijk.

 

Petrus en Pauluskerk

In Den Helder staat ook de Petrus en Pauluskerk. Dit is ook een imposant bouwwerk. Deze kerk is trouwens net ietsje ouder dan de Nieuwe kerk. De Petrus en Pauluskerk werd namelijk in het jaar 1840 gebouwd. Hierdoor behoort deze kerk tot de aller oudste kerken die in Den Helder te vinden zijn. Vandaar dat de Petrus en Pauluskerk ook een zeer belangrijke kerk in Den Helder is. De Petrus en Pauluskerk is overigens een rooms-katholieke kerk.

Zoals je misschien al aan de naam van deze kerk kan zien is deze kerk toegewijd aan Petrus en Paulus. Toen de Petrus en Pauluskerk in 1840 werd gebouwd was H.H. Dansdorp trouwens de architect die betrokken was bij de bouw van deze kerk.

De Petrus en Pauluskerk is trouwens sinds het jaar 1975 officieel een rijksmonument. In dit jaar werd deze kerk namelijk ingeschreven in het monumenten register.

 

Kantongerecht Den Helder

Een ander apart en bijzonder gebouw dat in Den Helder staat is het kantongerecht Den Helder. Dit is dan ook al een redelijk historisch gebouw. De bouw van het kantongerecht Den Helder begon namelijk al in het jaar 1863. Vervolgens was dit gebouw klaar in 1864. De bouw van dit bouwwerk duurde dus iets van een jaar.

Het kantongerecht Den Helder is trouwens een rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat het kantongerecht Den Helder een gebouw is dat onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

 

 

De beste manier om een huis in Den Helder te huren

Er zijn een aantal verschillende manieren en methodes om een huis in Den Helder te huren. Naar mijn mening is er echter één manier die veel beter is dan alle andere manieren! Deze manier is namelijk door een huis in Den Helder te huren via Kamernet. Kamernet is namelijk een zeer goed platform om een leuke en een betaalbare huurwoning in Den Helder te bemachtigen. Het is verder ook zeer eenvoudig om een via www.kamernet.nl een woning in Den Helder te huren! Wanneer je via Kamernet een woning wil huren is het namelijk mogelijk om direct in contact met de verhuurder van deze woning te komen. Hierdoor kan je (over het algemeen) zeer snel tot een huurovereenkomst komen. Er is namelijk geen tussenpartij die dit proces vertraagt. Dit is dan ook erg prettig van het huren van een woning via Kamernet.

Ik wil je daarom ook zeker aanraden om een kijkje te nemen op www.kamernet.nl. De kans is namelijk zeer groot dat je via deze website een mooi en een betaalbare woning in Den Helder kan huren. Wanneer je in Den Helder (en omstreken) wil gaan wonen is het daarom ook erg verstandig om Kamernet te gebruiken.

 

Tot slot

Dit artikel begint inmiddels tot een einde te komen. Je hebt in dit artikel trouwens allerlei informatie kunnen vinden over de beste manier voor het bemachtigen van een leuke én betaalbare huurwoning in Den Helder. Hopelijk vond je deze informatie een beetje nuttig! Den Helder is namelijk een ontzettend leuke plek om in te wonen. Er zijn dan ook veel mensen die graag een huis zouden willen huren in Den Helder. Als het goed is weet je door dit artikel hoe / waar je dit het beste kan doen.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over Amsterdam of mijn artikel over Utrecht!

 

Huurwoningen Den Helder afbeelding

Op deze afbeelding is de Nieuwe watertoren die in Den Helder staat te zien. Dit is een van de vele interessanten bouwwerken die in Den Helder te vinden zijn! Zoals je kan zien heeft deze watertoren namelijk een zeer bijzonder / uniek uiterlijk!

Huis huren Gouda

Wil je een huis huren Gouda? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover!

Wil je meer weten over een huis huren Gouda? Dan ben je hier op precies de goede plek! Op deze pagina kan je namelijk alles over dit onderwerp vinden. Lees dus snel verder wanneer je meer te weten wil komen over het huren van een huis in Gouda!

 

Algemene informatie over Gouda

Gouda is een stad die in Nederland ligt. Deze stad ligt namelijk in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Gouda ligt daarom ook binnen de Randstad. In deze stad wonen (op dit moment) trouwens ongeveer rond de 70.000 inwoners. Gouda is dus een redelijk grote stad voor Nederlandse begrippen. Gouda behoort echter zeker niet bij de grootste steden van Nederland. De volledige oppervlakte van de stad Gouda bedraagt trouwens iets van 18.000 vierkante kilometer. Het netnummer van Gouda is overigens 0182.

Er ligt trouwens aardig wat water in de (directe) omgeving van Gouda. De rivieren de Gouw en de Hollandse IJsel liggen namelijk dicht bij Gouda. Dit zijn allebei redelijk grote rivieren. Deze twee rivieren hebben overigens ook een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Gouda. Door deze rivieren was Gouda namelijk ook al erg lang geleden een zeer bloeiende stad. Deze stad heeft dan ook een rijke en indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Je kan verder in dit artikel overigens meer informatie vinden over de geschiedenis van Gouda.

Gouda staat trouwens (wereldwijd) bekend om zijn kaas. Deze kaas wordt ook wel Goudse kaas genoemd. Gouda is overigens al van oudsher een bekende kaasstad. In de middeleeuwen stond deze stad namelijk ook al bekend om zijn Goudse kaas. Tegenwoordig wordt er trouwens nog steeds (wekelijks) een kaasmarkt georganiseerd in Gouda. Deze kaasmarkt wordt jaarlijks overigens door rond de 70.000 mensen bezocht! Dit laat dus wel zien dat Goudse kaas zeer lekker is. Deze kaas is namelijk van zeer hoge kwaliteit! De stad Gouda staat trouwens niet alleen bekend om zijn kaas. Deze stad staat namelijk bijvoorbeeld ook bekend om de kaarsen die hier worden gemaakt.

 

De geschiedenis van Gouda

De stad Gouda heeft door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Hier heeft deze stad ook aardig wat tijd voor gekregen. Gouda is namelijk een stad die al erg lang bestaat! De geschiedenis van Gouda gaat namelijk naar alle waarschijnlijkheid helemaal terug tot rond het jaar 1100. Er was op het grondgebied waar Gouda nu ligt heel lang een moerasgebied. Rond het jaar 1100 kwamen er echter mensen die dit gebied bewoonbaar probeerde te maken. De eerste mensen vestigde zich dan ookal rond het jaar 1100 in het toenmalige Gouda. Vervolgens groeide Gouda erg snel uit tot een belangrijke stad. In het jaar 1272 kreeg Gouda daarom bijvoorbeeld al stadsrechten. Deze stadsrechten werden overigens toegekend door Graaf Floris V.

Ondanks dat Gouda snel groeide kreeg deze stad later echter toch met een aantal problemen te maken. Zo brandde Gouda bijvoorbeeld een paar keer bijna volledig af tijdens een aantal stadsbranden die tussen de 13e en de 15e eeuw plaatsvonden in deze stad. Gouda wist deze stadsbranden echter allemaal te doorstaan, en herstelde zich telkens weer van deze tegenslagen.

Verder volgende er ook nog een aantal andere zware periodes voor Gouda. Zo brak bijvoorbeeld de ziekte de pest uit in deze stad, en Gouda raakte ook in een aantal oorlogen verwikkeld. Uiteindelijk doorstond Gouda echter al deze moeilijke periodes, en kwam deze stad juist altijd sterker terug na tegenslagen.

Tijdens Tweede Wereldoorlog raakte trouwens ook grote delen van Gouda beschadigd. Tijdens deze oorlog was Gouda namelijk meerdere malen het doelwit van bombardementen. Hierdoor werden veel gebouwen in deze stad verwoest. Na de oorlog werden de stad Gouda echter weer herbouwd. Vervolgens is Gouda trouwens uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden in Gouda

Er zijn in de stad Gouda meerdere indrukwekkende en bijzondere bezienswaardigheden te vinden. In totaal zijn er namelijk wel honderden indrukwekkende bouwwerken in Gouda te vinden. Je kan hieronder overigens meer informatie vinden over een aantal van de (bekendere) bezienswaardigheden die in Gouda staan.

 

Sint-Janskerk

Een van de aller bekendste en meest iconische bouwwerken die in Gouda staan is de Sint-Janskerk. Dit is namelijk een zeer indrukwekkend bouwwerk. De Sint-Janskerk is overigens ook een zeer historisch bouwwerk. Deze kerk werd namelijk oorspronkelijk al in het jaar 1278 gebouwd. Er zijn echter vervolgens in de loop der jaren nog een hele hoop verschillende dingen aan deze kerk verbouwd en aangebouwd. Het grootste deel van deze kerk dat op de dag van vandaag nog bestaat is trouwens afkomstig uit de 15e en de 16e eeuw. Deze kerk is door de jaren heen uiteindelijk dan ook enorm groot geworden. De Sint-Janskerk is namelijk tegenwoordig maar liefst 123 meter lang, en 49 meter breed. Vandaar dat de Sint-Janskerk ook wel de Grote Kerk wordt genoemd. Binnenin deze kerk zijn dan ook in totaal maar liefst 1635 zitplaatsen.

De Sint-Janskerk is overigens gewijd aan Johannes de Doper (Johannes de Doper wordt trouwens ook Sint-Jan genoemd). Voor de bouw van de Sint-Janskerk is overigens voornamelijk gebruik gemaakt van bakstenen.

 

Gouwe kerk

Een ander indrukwekkend bouwwerk dat in Gouda te vinden is heet de Gouwe kerk. Dit is een kerk die aan het begin van de 20e eeuw hier werd gebouwd. Deze kerk werd namelijk gebouwd tussen het jaar 1902 en 1904. De architect die verantwoordelijk was voor de bouw van de Gouwe kerk heette voluit Christianus Petrus Wilhelmus Dessing. Dit wordt echter vaak afgekort naar C.P.W Dressing, aangezien deze naam anders zo lang is.

De kerktoren van de Gouwe kerk is trouwens maar liefst 80 meter hoog. Hierdoor is dit het aller hoogste punt van de hele stad Gouda. Daarom kan je de Gouwe kerk ook vanuit vrijwel heel de stad wel zien. De Gouwe Kerk is daarom ook een goed herkenningspunt binnen de stad Gouda. De Gouwe kerk is trouwens voornamelijk van rode bakstenen gemaakt.

 

De Roode Leeuw

In Gouda heb je ook de Roode Leeuw. Dit is ook een apart en een historisch bouwwerk. De Roode Leeuw is namelijk een molen die in het jaar 1727 werd gebouwd. Deze molen is dus al zeer oud! Door de jaren heen is de Rode Leeuw trouwens meerdere malen gerestaureerd. Daardoor is deze molen op de dag van vandaag nog steeds in een goede staat. De Rode Leeuw is overigens een monument.

 

Watertoren van Gouda

De watertoren van Gouda is ook een bijzonder bouwwerk dat in de stad Gouda te vinden is. Deze watertoren is overigens redelijk oud. Het bouwjaar van deze watertoren is namelijk 1883. Destijds werd deze watertoren ontworpen door een architect die Jan Schotel heet.

In totaal is de watertoren van Gouda trouwens 33,15 meter hoog. Deze watertoren heeft verder een inhoudt van 300 kubieke liter. Tegenwoordig wordt deze watertoren overigens niet meer als watertoren gebruikt. Deze watertoren wordt tegenwoordig namelijk als bedrijfsruimte gebruikt.

 

Stadhuis van Gouda

Een ander zeer bekend historisch bouwwerk dat in Gouda staat is het stadhuis van Gouda. De bouw van dit gebouw begon overigens al in het jaar 1448. Vervolgens was deze bouw klaar in het jaar 1459. Dit stadhuis werd dus ongeveer op de helft van de 15e eeuw gebouwd. Het is overigens tegenwoordig mogelijk om dit stadhuis als trouwlocatie te gebruiken. Dit stadhuis wordt verder ook gebruikt als locatie voor evenementen en feesten.

Het stadhuis van Gouda is overigens een rijksmonument. Dit is eigenlijk ook niet heel raar, aangezien het stadhuis van Gouda een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

 

Beste manier om een huis te huren in Gouda

Er zijn een aantal verschillende manieren om een huis te huren in Gouda. De beste manier ok een huis in Gouda te huren is (naar mijn mening) via www.kamernet.nl! Op deze website kan je namelijk zeer gemakkelijk een huis huren. Er worden via Kamernet trouwens ook erg veel verschillende huizen in Gouda verhuurd. Deze huizen zijn (over het algemeen) erg leuk, en worden aangeboden tegen voordelige prijzen. Daarom is het ook zeer prettig om via www.kamernet.nl een huis in Gouda te huren.

Wanneer je via Kamernet een huis huurt kan je trouwens ook direct in contact komen met de verhuurder van deze woning. Er is dus geen tussenpersoon nodig. Vandaar dat je via Kamernet ook vaak snel tot een huurovereenkomst kan komen met de verhuurder van deze woning.

Wil je overigens meer weten over het huren van een woning in Gouda via Kamernet? Ga dan snel naar www.kamernet.nl! Op deze website kan je namelijk alles lezen over het huren van een woning in Gouda doormiddel van Kamernet.

 

Tot slot

In dit artikel heb je allerlei informatie kunnen vinden over het huren van een huis in de Zuid-Hollandse stad Gouda. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een huis kan huren in Gouda. Hopelijk heb je iets aan deze informatie gehad! Gouda is namelijk een ontzettend leuke en gezellige stad om in te wonen. Ik kan je daarom ook zeker aanraden om een huis in Gouda te huren.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over Utrecht en Alkmaar! Deze artikelen zijn namelijk zeer vergelijkbaar met het artikel dat op deze pagina te vinden is.

 

Huis huren Gouda

Op deze afbeelding is het stadhuis van Gouda te zien. Dit bouwwerk staat op de Markt in Gouda. Dit is een plein dat erg centraal ligt. De Markt in Gouda ligt namelijk in het oude Centrum van de stad. Zoals je kan zien heeft het stadhuis van Gouda trouwens een zeer bijzonder en indrukwekkend uiterlijk. Dit gebouw is dan ook al zeer oud! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is overigens meer informatie over het stadhuis van Gouda vinden.