Huren in Hengelo

Informatie over huren in Hengelo

Wil je meer weten over huren in Hengelo? Dan ben je hier precies op de goede plek! Je kan in dit artikel namelijk werkelijk alles over dit onderwerp vinden. Lees dus snel verder wanneer je meer over huren in Hengelo te weten wil komen!

Algemene informatie over Hengelo

Er zijn in Nederland twee plekken die de naam Hengelo dragen. Er is namelijk een stad genaamd Hengelo die in Overijssel ligt, terwijl er ook een plek genaamd Hengelo is die in de provincie Gelderland ligt. Wanneer er over Hengelo wordt gesproken wordt echter vrijwel altijd de stad in Overijssel bedoeld. Deze is namelijk veel groter dan het plaatsje Hengelo dat in Gelderland ligt. In dit artikel ga ik daarom ook de stad Hengelo uit Overijssel bespreken, en niet Hengelo uit Gelderland.

In de stad Hengelo wonen ongeveer iets van 80.000 mensen. Hengelo is dus een redelijk grote stad. Aangezien Hengelo in het Oostelijke deel van Overijssel ligt hoort deze stad trouwens bij Twente. Hengelo is zelfs een van de grootste steden van Twente. Qua inwonersaantal is Hengelo namelijk (op dit moment) de tweede grootste stad van Twente. In Hengelo bevind zich trouwens een grote staalindustrie. Vandaar dat deze stad ook wel eens de “metaalstad” wordt genoemd.

Mensen die in Hengelo wonen worden trouwens vaak Hengeloërs genoemd. Het netnummer van de stad Hengelo is overigens 074.

 

De geschiedenis van Hengelo

Hengelo heeft een redelijk nederige geschiedenis. Deze stad is namelijk ontstaan uit een nederzetting die rond het jaar 1530 op deze plek werd gebouwd. Het gebied waar Hengelo ligt wordt overigens naar alle waarschijnlijkheid al wel duizenden jaren bewoond. Er zijn namelijk in dit gebied een aantal archeologische vondsten gedaan die hier sterk op duiden.

Voor een lange periode na de oprichting van Hengelo bleef deze plek trouwens redelijk klein, en dun bevolkt. Er woonden in de eerste honderd jaren nadat Hengelo was opgericht namelijk slechts iets van een honderdtal mensen in Hengelo. Toen de industriële revolutie in de 19e eeuw in Nederland opgang begon te komen begon Hengelo echter langzaam maar zeker te groeien. In het jaar 183o woonde er namelijk bijvoorbeeld 3.152 inwoners in Hengelo. Vervolgens woonde er in het 1899 al maar liefst 14.968 mensen in Hengelo, en in het jaar 1930 waren dit er al 34.338. Het inwonersaantal van Hengelo is dus binnen honderd jaar meer dan vertienvoudigd tijdens de industriële revolutie! Vervolgens bleef Hengelo in de jaren die volgden lekker verder groeien. Zo woonden er in het jaar 2000 bijvoorbeeld al maar liefst 79.751 inwoners in Hengelo.

Hengelo heeft overigens niet alleen maar goede tijden gekend. Zo werd deze stad bijvoorbeeld meerdere malen gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor werden grote delen van de (oude) stad gebombardeerd. Na de Tweede Wereldoorlog moest Hengelo daarom ook eerst voor een groot deel opnieuw worden opgebouwd voordat de stad verder kon groeien.

 

Bezienswaardigheden in Hengelo

In en rondom Hengelo zijn meerdere bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder meer informatie over een aantal van deze bezienswaardigheden vinden. Lees dus snel verder wanneer je hier meer over te weten wil komen!

 

Sint-Lambertusbasiliek

Een van de bekendste bezienswaardigheden die in Hengelo te vinden is heet de Sint-Lambertusbasiliek. Deze kerk werd ongeveer aan het eind van de 19e en het begin van de 20ste eeuw gebouwd. Hiervoor stonden er echter al andere kerken op deze plek.

De toren van de Sint-Lambertusbasiliek is trouwens maar liefst 79,2 meter hoog. Hierdoor behoort deze kerktoren tot de aller hoogste kerktorens van Nederland. De Sint-Lambertusbasiliek heeft trouwens veel geluk gehad. Dit was namelijk een van de weinige bouwwerken in het (oude) centrum van Hengelo die de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels heeft overleefd. Er werd tijdens deze bombardementen echter wel een beetje schade aan deze kerk aangericht. Vandaar dat de Sint-Lambertusbasiliek tussen 1948 en 1951 wel gerestaureerd werd. In 2015 werd de Sint-Lambertusbasiliek weer gerestaureerd. Daarom is deze kerk op de dag van vandaag ook in zeer goede staat!

In 1974 werd de Sint-Lambertusbasiliek trouwens uitgeroepen tot rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat deze kerk een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse historie en cultuur.

 

Stadhuis van Hengelo

Een ander bijzonder bouwwerk dat in Hengelo staat is het stadhuis van Hengelo. Zoals je misschien al aan de benaming van dit bouwwerk kan zien dient dit gebouw als het gemeentehuis van de stad Hengelo. De bouw van dit bouwwerk vond trouwens plaats tussen het jaar 1958 en 1963. Uiteindelijk duurde de bouw van het stadhuis van Hengelo dus iets van 5 jaar. Voor de bouw en het ontwerp van dit gebouw zijn trouwens meerdere architecten verantwoordelijk. Zo speelde bijvoorbeeld de architect Johannes Fake Berghoef een belangrijke rol in de totstandkoming van het uiteindelijke stadhuis van Hengelo. Het stadhuis van Hengelo is overigens sinds 2015 een rijksmonument.

 

Oude watertoren van Hengelo

Zoals je misschien al aan de naam van de oude watertoren van Hengelo kan zien is dit een redelijk oud bouwwerk. Deze watertoren werd namelijk al tussen 1896 en 1897 gebouwd. Destijds werd deze watertoren overigens ontworpen door een architect die Jan Schotel heette. In 1948 werd deze watertoren trouwens gerestaureerd. Daardoor is deze watertoren op de dag van vandaag nog steeds in goede staat.

In totaal is de oude watertoren van Hengelo trouwens 29,2 meter hoog. Verder heeft deze watertoren een inhoud van maar liefst 300 kubieke meter.

 

Huis Hengelo

Het Huis Hengelo is een ander historisch bouwwerk dat in Hengelo is te vinden. Het Huis Hengelo staat trouwens ook wel bekend als het Huys Hengelo. Dit is namelijk de naam van dit bouwwerk in oud Nederlands. Het Huis Hengelo is dan ook een zeer oud bouwwerk. Dit bouwwerk werd namelijk al gebouwd doet Hengelo eigenlijk nog niet eens echt was ontstaan. Jammer genoeg is er overigens niet heel erg veel meer van dit bouwwerk over rond het jaar 1800 werd dit bouwwerk namelijk afgebroken en verkocht. De poort van het oorspronkelijke Huis Hengelo staat echter nog wel overeind.

Op de plek waar vroeger het Huis Hengelo stond staat trouwens op de dag van vandaag een kunstwerk. Dit kunstwerk werd hier namelijk in 2011 geplaatst. Dit kunstwerk werd overigens gemaakt door een kunstenaar die Jeroen Hoogstraten heet. Het kunstwerk dat op deze plek staat heet overigens het Watereiland Huis Hengelo.

 

Beste manier om een huurwoning te bemachtigen in Hengelo

Het begint de laatste jaren steeds moeilijker te worden om een leuke en een betaalbare huurwoning te bemachtigen in Nederland. Hierdoor kan het soms ook lastig om een huurwoning in Hengelo te vinden. Het is echter zeker wel mogelijk om een leuk en een betaalbare huurwoning te vinden in Hengelo, die aan al je verwachtingen voldoen. Je moet alleen weten waar je deze huurwoning moet zoeken.

Ik wil je hier vandaag bij deze zoektocht gaan helpen. De beste manier om een huurwoning te bemachtigen in Hengelo is namelijk hoogstwaarschijnlijk door een bezoekje te brengen aan www.kamernet.nl! Via deze website worden namelijk allerlei mooie en betaalbare huurwoningen door geheel Nederland aangeboden. Op deze website kan je dus daarom ook een hele hoop leuke huurwoningen in Hengelo terug vinden! De kans is daarom ook zeer groot dat jouw ideale huurwoning in Hengelo via Kamernet wordt aangeboden. Ga dus snel naar www.kamernet.nl, zodat je deze woning vandaag nog kan claimen!

Het is natuurlijk ook mogelijk om een makelaar in te schakelen die opzoek kan gaan naar een huurwoning in Hengelo. Makelaars zijn echter vaak erg duur, en het werk wat een makelaar doet kan je vaak ook gewoon zelf uitvoeren. Een makelaar is dus niet noodzakelijk wanneer je een huurwoning in Hengelo wil bemachtigen. Je kan echter wel (veel) tijd besparen door een makelaar in te schakelen. Wanneer je (helemaal) geen tijd hebt om zelf naar een leuk en betaalbaar huurhuis in Hengelo te zoeken kan het dus wel de moeite waard zijn om een makelaar in te schakelen.

 

Tot slot

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over (huurwoningen in) Hengelo. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad. Hengelo is namelijk een zeer leuke stad om in te wonen! Daarom hoop ik ook dat je door dit artikel bent geholpen bij het vinden van de ideale huurwoning in Hengelo.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over het huren van een woning in Zwolle, en Enschede.

 

 

Huren in Hengelo afbeelding

Op deze afbeelding kan je (een deel van) de Sint-Lambertusbasiliek zien die in Hengelo staat.

Huurwoningen Sittard

Ben je opzoek naar huurwoningen Sittard? Lees dan snel verder voor meer informatie over dit onderwerp!

Wil je meer weten over huurwoningen Sittard? Dan ben je hier helemaal op de goede plek! Je kan op deze pagina namelijk van alles vinden over huurwoningen in Sittard. Zo kan je in dit artikel onder andere lezen hoe je het beste en het voordeligste een huurwoning in Sittard kan bemachtigen. Lees dus snel verder wanneer je hier meer over wil weten!

 

Algemene informatie over Sittard

De stad Sittard ligt in het Zuiden van Nederland. Deze stad ligt namelijk aan de zuidelijke kant van het midden van de Nederlandse provincie Limburg. In en dicht rondom Sittard wonen trouwens in totaal ongeveer iets van 100.000 mensen. Sittard ligt overigens redelijk hoog voor een Nederlandse stad. Deze hele stad ligt namelijk tussen de 40 en 90 meter in de lucht ten opzichte van de zeespiegel. Het netnummer van Sittard is overigens 046.

Er wordt trouwens vaak naar de inwoners van Sittard verwezen als Sittardenaar. Wanneer je in Sittard woont ben je dus een Sittardenaar.

 

De geschiedenis van Sittard

De geschiedenis van Sittard is zeer indrukwekkend. Sittard is namelijk een van de aller oudste steden van heel Nederland! Sittard bestaat dan ook al zeer lang. Omdat Sittard al zo lang bestaat heeft deze stad dan ook een speciale geschiedenis opgebouwd.

Je hebt hierboven kunnen lezen dat Sittard al heel erg lang bestaat. Dit is zeker waard! De stad die wij op de dag van vandaag als Sittard kennen ontstond namelijk naar alle waarschijnlijkheid al ergens rond het jaar 700 na Christus. Sittard bestaat dus al ruim 1300 jaar. Het gebied waar Sittard ligt wordt overigens al veel langer dan dit bewoond! Er zijn namelijk archeologische vondsten gedaan die erop duiden dat er al rond iets van 5000(!) jaar voor Christus al mensen waren die in dit gebied woonden.

In het jaar 1243 kreeg Sittard trouwens stadsrechten. Sittard was destijds dus al een van de grootste en belangrijkste steden van de regio. Sittard groeide destijds dan ook redelijk snel. In de 19e en de 20ste eeuw groeide (het inwonersaantal van) Sittard trouwens ook zeer snel.

Sittard heeft echter niet alleen maar periodes van groei meegemaakt. Deze stad werd namelijk ook meerdere malen (deels) verwoest tijdens oorlogen. In 1677 werd deze stad namelijk vrijwel volledig verwoest tijdens een oorlog. Sittard heeft dit echter gelukkig allemaal doorstaan, waardoor deze stad uiteindelijk is uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden in Sittard

Mede omdat Sittard zo’n oude stad is zijn er ontzettend veel indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad Sittard te vinden. Je kan hieronder meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden die in Sittard te vinden zijn.

 

Sint-Michielskerk

Een voorbeeld van de verschillende bezienswaardigheden die in Sittard te vinden zijn is de Sint-Michielskerk. De Sint-Michielskerk staat trouwens in het historische centrum van Sittard. Dit is ook niet zo gek, aangezien de Sint-Michielskerk zelf ook een historisch bouwwerk is. De bouw van deze kerk begon namelijk al in het jaar 1659. Vervolgens was de Sint-Michielskerk klaar in 1961. De bouw van deze kerk duurde dus iets van 2 jaar. Dit is op zich niet zo heel lang. De Sint-Michielskerk is dan ook niet enorm groot. De Sint-Michielskerk is overigens een van de weinige bouwwerken in Sittard die de oorlog uit het jaar 1677 heeft overleefd.

Zoals je misschien door de naam van deze kerk al kan zien is de Sint-Michielskerk toegewijd aan de aarstengel Michaël. De Sint-Michielskerk is overigens een officieel rijksmonument.

 

Sint-Rosakapel

Een ander indrukwekkend historisch bouwwerk dat in Sittard te vinden is. Deze kapel werd namelijk in het jaar 1675 gebouwd. Destijds werden er voornamelijk mergel en bakstenen gebruikt als materialen voor de bouw van deze kapel.

De Sint-Rosakapel is trouwens gewijd aan de heilige Rosa van Lima. Deze kapel bevindt zich overigens op een weg die de Kapellerweg heet.

De Sint-Rosakapel is trouwens net als de Sint-Michielskerk een rijksmonument.

 

Vestingwerken van Sittard

In Sittard staan ook nog overblijfselen van de oude vestingwerken van Sittard. Deze vestingwerken van Sittard diende vroeger als bescherming van de oude stad Sittard. Waarschijnlijk diende deze vestingwerken overigens daadwerkelijk als bescherming voor Sittard tussen de 11e en de 17e eeuw. Daarna werden deze vestingwerken niet meer echt gebruikt als bescherming van de stad. Een groot deel van deze vestingwerken heeft de afgelopen jaren echter allemaal overleefd, en staat nog steeds overeind. Wanneer je op de dag van vandaag in Sittard bent kan je de oude vestingwerken van Sittard dus nog steeds bewonderen.

 

Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk

In Sittard heb je ook de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk. Deze kerk staat in het (oude) centrum van de stad. De bouw van de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk vond naar alle waarschijnlijkheid ergens aan het einde van de 14e eeuw plaats. Het is echter niet precies zeker wat nou de exacte bouwjaren van deze kerk zijn. De Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk is in ieder geval erg oud! Deze kerk is echter gelukkig een paar keer gerestaureerd. Daardoor is Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk op de dag van vandaag nog steeds in piekfijne conditie.

De kerktoren van de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk is overigens maar liefst 83 meter hoog. Hierdoor is dit de aller hoogste kerktoren van de gehele provincie Limburg. Omdat deze kerktoren zo hoog is kan je de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk trouwens ook nog van veraf zien. De kerktoren van de Antiochiëkerk is dan ook een bekend herkenningspunt in Sittard en omstreken.

 

Kritzraedthuis

Een ander bijzonder bouwwerk dat in Sittard staat inde het Kritzraedthuis. Het Kritzraedthuis is overigens ook een historisch gebouw. Dit pand werd namelijk al gebouwd in de 17e eeuw. De bouw van het Kritzraedthuis was dan ook klaar in het jaar 1620. Destijds werd dit gebouw trouwens gebouwd als woonhuis. Door de jaren heen heeft het Kritzraedthuis echter vele functies gehad. Op de dag van vandaag zit er bijvoorbeeld een VVV-vesting in dit pand. VVV staat trouwens voor Vereniging voor Vreemdelingenverkeer.

Het Kritzraedthuis is overigens sinds 1967 een rijksmonument. Dit toont dus ook wel aan dat het Kritzraedthuis (historisch gezien) een belangrijk bouwwerk is.

 

De beste manier om de ideale huurwoning in Sittard te vinden

Er zijn in Nederland verschillende manieren om een huurwoning in Sittard te bemachtigen. Het kan echter toch soms nog best lastig zijn om een leuk en betaalbare huurwoning in Sittard te vinden.

Ik wil je daarom ook aanraden om eens een bezoekje te brengen aan www.kamernet.nl! Via deze website worden namelijk altijd meerdere zeer leuke en betaalbare woningen aangeboden in (de omgeving van) Sittard. Het is overigens zeer gemakkelijk om een woning in Sittard te huren wanneer je Kamernet gebruikt. Wil je meer informatie over het huren van een woning in Sittard via Kamernet? Ga dan snel naar www.kamernet.nl!

 

Tot slot

Je hebt in dit artikel allerlei informatie over Sittard kunnen vinden. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een huurwoning in Sittard kan bemachtigen. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad! Sittard is namelijk een zeer leuke, gezellige en indrukwekkende stad. Daarom is Sittard ook een zeer leuke stad om in te wonen. Wanneer je dit artikel zorgvuldig hebt doorgelezen weet je als het goed is wat de beste manier / plek is om een huurwoning in Sittard te bemachtigen. Door de informatie uit dit artikel toe te passen kan je er daarom ook voor zorgen dat je ook daadwerkelijk in Sittard kan gaan wonen.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over Eindhoven, en Maastricht.

 

 

Huurwoningen Sittard

Op deze afbeelding kan je de Sint-Michielskerk die in Sittard staat zien.

Huurwoningen Roermond

Ben je opzoek naar huurwoningen Roermond? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover!

Ben je toevallig opzoek naar huurwoningen Roermond? In dat geval ben je hier precies op de goede plek! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is namelijk werkelijk alles vinden over huurwoningen in Roermond. Lees dus snel verder wanneer je meer te weten wil komen over huurwoningen Roermond!

 

Algemene informatie over Roermond

Roermond is een stad die in Nederland ligt. Specifieker gezegd, Roermond is een stad die in de zuidelijke Nederlandse provincie Limburg ligt. In deze stad en omstreken wonen ongeveer rond de 60.000 inwoners. Roermond is dus (qua inwonersaantal) niet zo’n hele grote stad.

In Roermond is trouwens veel te doen. Zo kan je bijvoorbeeld goed winkelen in deze stad. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel winkels op Zondag geopend in de stad Roermond. Er zijn trouwens ook een aantal winkelcentra’s in en rondom Roermond. Zo is er bijvoorbeeld een designeroutlet in Roermond. Hier worden allerlei designermerken van over de gehele wereld verkocht!

Je kan ook leuk uitgaan in Roermond. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere (dans)cafés en barretjes in Roermond waar je eventueel lekker op het terras kan zitten wanneer het lekker weer is. In Roermond zijn ook tientallen goede restaurants waar je een lekker hapje kan eten. In en rondom Roermond zijn overigens ook een theater en bioscopen te vinden. Het is dus ook mogelijk om een voorstelling te bezoeken in Roermond.

Tijdens carnaval veranderd trouwens vrijwel de gehele stad Roermond in één groot feest! Buiten carnaval om zijn er overigens nog tal van andere evenementen die in en rondom Roermond worden georganiseerd.

Er is overigens veel water in en rondom Roermond te vinden. Zo ligt deze stad bijvoorbeeld in de directe omgeving van de rivier de Roer, en de rivier de Maas. Deze stad ligt daarom ook in de buurt van de Maasplassen. De Maasplassen zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister van de stad Roermond.

 

 

Bezienswaardigheden in Roermond

In de stad Roermond zijn vele indrukwekkende en interessante bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder een overzicht vinden van een aantal van deze bezienswaardigheden.

 

Munsterkerk

De Munsterkerk is een oude kerk die terug te vinden is in de stad Roermond. Het is overigens niet helemaal zeker wanneer de bouw van de Munsterkerk is gestart. Dit gebeurde echter hoogstwaarschijnlijk ergens aan het begin van de 13e eeuw. De Munsterkerk is dus een bouwwerk dat al zeer oud is! Tegenwoordig is de Munsterkerk echter nog steeds wel in goede staat. Dit komt onder andere omdat deze kerk door de jaren heen meerdere malen is gerestaureerd.

Het hoogste punt van deze kerk is overigens maar liefst 55 meter hoog. De westelijke torens van de Munsterkerk zijn namelijk 55 meter hoog. Deze kerk is dus een redelijk hoog gebouw.

De officiële naam van de Munsterkerk is trouwens “Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk”. Er wordt echter meestal naar deze kerk verwezen als gewoon de Munsterkerk.

 

Sint-Christoffelkathedraal

Een ander indrukwekkend (historisch) bouwwerk dat in Roermond staat is de Sint-Christoffelkathedraal. De bouw van de Sint-Christoffelkathedraal begon overigens al in het jaar 1410.

Door de jaren heen heeft de Sint-Christoffelkathedraal het trouwens zwaar te verduren gehad. Deze kerk is namelijk meerdere malen (deels) vernietigd. Zo raakte de Sint-Christoffelkathedraal onder andere zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Sint-Christoffelkathedraal echter wel weer hersteld. De Sint-Christoffelkathedraal verkeerd tegenwoordig dus niet meer helemaal in originele staat. Deze kerk is echter nog steeds zeer indrukwekkend.

Het hoogste punt van de Sint-Christoffelkathedraal is trouwens de toren van deze kerk. Deze toren is maar liefst 85 meter hoog. Hierdoor kan je deze toren dan ook al van een verre afstand zien. Vandaar dat de toren van de Sint-Christoffelkathedraal een herkenbaar punt is in en rondom Roermond.

 

Kasteel Hattem

In Roermond staat ook het Kasteel Hattem. Dit is ook een bijzonder en een oud bouwwerk. Het Kasteel Hattem is dan ook een officieel rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat dit een indrukwekkend bouwwerk is! Het is overigens op de dag van vandaag mogelijk om in het Kasteel Hattem te overnachten. In dit pand zit tegenwoordig namelijk een hotel / restaurant. Het is dus ook mogelijk om gezellig een hapje te eten in dit restaurant.

Huis met de Stenen Trappen

Een ander bijzonder gebouw dat in Roermond staat is een gebouw genaamd het Huis met de Stenen Trappen. De bouw van het Huis met de Stenen Trappen begon trouwens al in 1666. Destijds werd dit gebouw gebouwd als woning voor een meneer genaamd Peter van Boshuijsen. Hierna werd dit gebouw echter ook even als klooster gebruikt. Tegenwoordig wordt het Huis met de Stenen Trappen trouwens als kantoorruimte gebruikt. Dit gebouw bevindt zich trouwens in de Neerstraat.

 Op de dag van vandaag wordt het Huis met de Stenen Trappen trouwens gezien als cultureel erfgoed.

Munsterplein

Een hoop van de bezienswaardigheden waarover je hierboven hebt kunnen lezen bevinden zich op of rondom het Munsterplein in Roermond. Hierdoor is eigenlijk het gehele Munsterplein één grote bezienswaardigheid!

Zo staat bijvoorbeeld de Munsterkerk op het Munsterplein. Het Munsterplein komt dan ook aan zijn naam door de Muntkerk. Er staan verder ook allerlei interessante standbeelden op het Munsterplein.

Verder zijn er nog allerlei leuke dingen in en rondom het Munsterplein te doen. Zo zitten hier een aantal horeacagelegenheden en winkels.

 

De geschiedenis van Roermond

De stad Roermond is een stad met een geschiedenis die erg ver terug gaat. Roermond heeft door de jaren heen dan ook al een imposante geschiedenis opgebouwd! Hieronder kan je meer informatie vinden over deze indrukwekkende geschiedenis van Roermond.

Het is niet helemaal zeker wanneer de stad Roermond precies is ontstaan. Dit is echter in ieder geval al zeer lang geleden gebeurd! Er zijn namelijk bijvoorbeeld archeologische vondsten gedaan in de buurt van Roermond die er op duiden dat dit gebied al rond de 3e eeuw na Christus werd bewoond. De eerste keer dat er over Roermond werd geschreven was waarschijnlijk ergens tussen de 12e eeuw.

In het jaar 1232 werd Roermond trouwens officieel een stad. In dit jaar kreeg Roermond namelijk stadsrechten. Deze stadsrechten werden toegekend door graaf Otto II van Gelre. In de jaren die volgenden groeide Roermond steeds verder. Deze stad werd daardoor ook steeds belangrijker. Zo kreeg Roermond in het jaar 1471 ook het muntrecht.

Roermond werd trouwens op 1 maart van 1945 bevrijd van de Duitse bezetting. Vervolgens groeide Roermond uit tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Beste manier om een woning te huren in Roermond

Het kan soms nog best wel lastig zijn om een geschikte huurwoning in Roermond te vinden die aan al je eisen voldoet. Dit komt omdat er relatief veel mensen zijn die in Roermond zouden willen wonen. Hierdoor is het vaak moeilijk om (snel) een huurwoning te vinden in Roermond. Het is echter zeker wel mogelijk om snel een leuke en geschikte huurwoning in Roermond te vinden. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Daarom wil ik je hier ook bij helpen! Het is namelijk verstandig om even een kijkje te nemen op www.kamernet.nl.

Www.kamernet.nl is namelijk een van de aller beste websites van heel Nederland om een woning te huren. Via Kamernet worden namelijk in geheel Nederland huurwoningen aangeboden tegen voordelige prijzen! Je vindt dan ook allerlei leuke en betaalbarde huurwoningen in Roermond op www.kamernet.nl.

Wanneer je een woning in Roermond of ergens anders in Nederland wil huren raad ik je dus zeker aan om eens een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Het is namelijk zeer eenvoudig en voordelig om via deze website een woning in Nederland en dus ook in Roermond te huren.

 

Tot slot

In dit artikel heb je allemaal informatie over de stad Roermond kunnen vinden. Je hebt in dit artikel ook kunnen lezen hoe je het beste een huurwoning in Roermond kan vinden. Hopelijk heb je wat gehad aan al deze informatie. Roermond is namelijk een ontzettend gezellige en leuke stad om in te wonen. Daarom hoop ik ook dat je door dit artikel alles te weten bent gekomen wat je te weten wilden komen over Roermond, en hoe je een huurwoning in deze stad kan bemachtigen!

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over huurwoningen in Zutphen, en Venlo!

 

 

Huurwoningen Roermond afbeelding

Op deze afbeelding is de Sint-Dionysiuskerk te zien. Deze kerk staat in de omgeving van de stad Roermond.

Huren in Goes

Wil je meer weten over huren in Goes? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover!

In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je alles lezen over huren in Goes. Ik raad je daarom ook aan om snel verder te lezen wanneer je een woning wil huren in de Nederlandse plaats genaamd Goes! Je kan in dit artikel namelijk onder andere lezen wat de beste manier is om een huurwoning te bemachtigen in Goes.

 

Algemene informatie over Goes

Goes is een stad die in Nederland ligt. Deze stad ligt in de Nederlandse provincie Zeeland. Goes ligt overigens op het schiereiland Zuid-Beveland om precies te zijn. Er is dan ook veel (zee)water rondom Goes te vinden. Goes heeft daarom ook een eigen stadshaven. In en rondom de stad Goes wonen trouwens ongeveer 40.000 inwoners. Goes is dus niet zo’n ontzettend grote stad (qua inwonersaantal). Er is toch meer dan genoeg te doen in Goes. Goes is dan ook een zeer gezellige stad. Het netnummer van Goes is overigens 0113.

 

De geschiedenis van Goes

Goes heeft door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. De stad Goes bestaat dan ook al redelijk lang. De nederzetting die uiteindelijk uitgroeide tot de stad Goes ontstond namelijk waarschijnlijk al rond de 10e eeuw. Deze nederzetting groeide overigens redelijk snel uit tot een redelijk belangrijke nederzetting voor die tijd. In het jaar 1405 kreeg Goes zelfs stadsrechten toegekend. Deze stadsrechten werden destijds toegekend door de graaf van Zeeland. De graaf van Zeeland was in deze periode een meneer genaamd Willem VI van Holland.

Uiteindelijk bleef de stad Goes zichzelf versterken, waardoor deze stad verder bleef groeien. Er braken vervolgens echter ook wat zwaardere tijden aan voor Goes. Zo werd een groot deel van de (oorspronkelijke) stad bijvoorbeeld verwoest tijdens een stadsbrand die plaats vond in het jaar 1554. Deze stad raakte overigens ook in een aantal oorlogen verwikkeld. Tijdens de meest recente oorlogen die in Nederland plaatsvonden bleef Goes echter voor het grootste gedeelte gespaard. Goes bleef namelijk tijdens de 1e en de 2e wereldoorlog voor het grootste gedeelte intact. Daarom zijn er op de dag van vandaag ook nog aardig veel historische bouwwerken terug te vinden in Goes. Deze werden namelijk niet verwoest tijdens de twee wereldoorlogen.

Vervolgens groeide Goes na deze twee wereldoorlogen trouwens uit tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen. Na de 2e wereldoorlog werden er namelijk bijvoorbeeld een aantal nieuwbouwwijken toegevoegd aan de stad Goes. Deze wijken werden een beetje rondom het historische centrum van de stad gebouwd.

 

Bezienswaardigheden in Goes

In de stad Goes zijn een aantal zeer indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen. Hieronder kan je meer informatie over een aantal van deze bezienswaardigheden vinden.

 

De Maria Magdalenakerk

De Maria Magdalenakerk is zonder twijfel een van de meest bijzondere en indrukwekkende bouwwerken die in Goes staat. Het is trouwens niet helemaal zeker wanneer de Maria Magdalenakerk oorspronkelijk werd gebouwd. Dit gebeurde echter naar alle waarschijnlijkheid ergens (aan het begin) in de 15e eeuw. Door de jaren heen is er vervolgens overigens nog het een en ander veranderd aan deze kerk. Zo werd deze kerk een aantal keren verbouwd. Uiteindelijk is de Maria Magdalenakerk eruit komen te zien zoals deze kerk er op de dag van vandaag bijligt.

De Maria Magdalenakerk wordt trouwens ook wel de Grote kerk genoemd. Er wordt dus ook wel eens verwezen naar de Maria Magdalenakerk als de Grote kerk. De Maria Magdalenakerk is trouwens een rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat dit bouwwerk een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse historie en cultuur. De Maria Magdalenakerk is overigens een protestantse kerk.

 

De watertoren van Goes 

Een ander bijzonder en indrukwekkend bouwwerk dat in Goes staat is de watertoren van Goes. Deze watertoren werd hier al gebouwd in het jaar 1912. Deze watertoren is dus al meer dan 100 jaar oud! De watertoren van Goes is overigens ontworpen door een architect genaamd Carl Francke. De hoogte van deze watertoren bedraagt trouwens maar liefst 63 meter hoog. Deze watertoren is dus ook nog eens vrij hoog. Deze watertoren heeft verder een maximale inhoud van maar liefst 1250 kubieke liter!

Op de dag van vandaag wordt deze watertoren overigens niet meer gebruikt als watertoren. Tegenwoordig dient deze watertoren namelijk als kantoorruimte. Je kan deze watertoren trouwens vinden op de’s Gravenpolderseweg in Goes.

 

Het stadhuis van Goes

In Goes staat ook een stadhuis. Dit stadhuis wordt toepasselijk genoeg het stadhuis van Goes genoemd. Het stadhuis van Goes is ook een zeer indrukwekkend en opvallend gebouw. Dit komt onder andere omdat het stadhuis van Goes in verschillende periodes werd gebouwd. Het eerste gedeelte van het stadhuis van Goes werd namelijk al in het jaar 1410 gebouwd. Vervolgens werd dit gebouw meerdere keren uitgebreid. Het laatste gedeelte van het stadhuis van Goes werd dan ook pas in het jaar 1779 gebouwd. Het stadhuis van Goes is trouwens een rijksmonument.

Tegenwoordig zit er trouwens een horecagelegenheid in (een deel van) het stadhuis van Goes. Het is dus mogelijk om iets te gaan eten en / of drinken in dit bijzondere gebouw.

 

De Televisietoren van Goes

In (de buurt van) Goes staat ook een televisietoren. Deze televisietoren is maar liefst 137 meter hoog. De televisietoren van Goes werd trouwens al in het jaar 1955 gebouwd. Deze televisietoren werd echter pas officieel geopend op 10 december van het jaar 1957. Omdat de televisietoren van Goes al in het jaar 1955 werd gebouwd behoord deze televisietoren trouwens tot de aller oudste televisietorens van heel Nederland. Op de dag van vandaag is de televisietoren van Goes trouwens 137 meter hoog. De hoogte van deze toren is door de jaren heen een aantal keer aangepast. Zo werd deze toren bijvoorbeeld een keer verhoogd om ervoor te zorgen dat deze toren instaat was om bepaalde tv zenders beter uit te zenden.

De Televisietoren van Goes ziet er trouwens voornamelijk in de nacht zeer indrukwekkend uit. Deze toren wordt s’nachts namelijk zeer mooi verlicht. Hierdoor ziet deze televisietoren er erg bijzonder uit wanneer het donker is. De televisietoren wordt overigens niet iedere nacht verlicht.

 

De beste manier om een woning te huren in Goes

Het kan best lastig zijn om in Nederland ideale huurwoning te vinden. Hierdoor is het ook vrij lastig om een leuk en betaalbaar huurhuis in Goes te vinden. Het is echter zeker wel mogelijk om een leuke en betaalbare huurwoning in Goes te bemachtigen. Je moet alleen weten waar je zo’n huurwoning in Goes moet zoeken. Ik wil je hier daarom graag bij helpen!

De beste manier om betaalbare en leuke huurwoningen in heel Nederland (en dus ook in Goes) te vinden is naar mijn mening door een bezoekje te brengen aan www.kamernet.nl! Via www.kamernet.nl worden namelijk goede en betaalbare huurwoningen in geheel Nederland aangeboden. Je kan op deze website daarom ook allerlei leuke en betaalbare huurwoningen vinden die in Goes staan.

Ga dus snel naar www.kamernet.nl wanneer je opzoek bent naar perfecte huurwoning in Goes! Kamernet biedt namelijk allerlei leuke huurwoningen aan in Goes.

 

Tot slot

In dit artikel heb je allerlei informatie kunnen vinden over Goes. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een huurwoning in Goes kan vinden. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad! Goes is namelijk een ontzettend leuke stad om in te wonen. Daarom hoop ik ook dat je door dit artikel bent geholpen met het vinden van je ideale huurwoningen in Goes!

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over het vinden van een huurwoning in Vlissingen en Eindhoven.

 

 

Huren in Goes afbeelding

Op deze afbeelding kan je (een deel) van de stadshaven van Goes zien.