Ben je opzoek naar huurwoningen Den Helder? Lees dan snel verder!
Wil je meer weten over huurwoningen Den Helder? In dat geval ben je hier op precies de goede plek. In het artikel dat op deze pagina te vinden is kan je namelijk werkelijk alles lezen over het een huurwoningen in Den Helder. Zo kan je in dit artikel onder andere lezen wat de beste plek / manier is om een leuk en betaalbare huurwoning in Den Helder te bemachtigen. Wanneer je hier meer over te weten wil komen zou ik daarom ook snel verder lezen als ik jou was!
Algemene informatie over Den Helder
Den Helder is een stad die in de provincie Noord-Holland ligt. Er is overigens ontzettend veel water rondom deze stad. Den Helder ligt namelijk precies in het noordelijke puntje van de provincie Noord-Holland. Hierdoor is deze stad vrijwel volledig omringd met water. Den Helder is / was dan ook een zeer belangrijke havenstad. Er bevindt zich trouwens daarom ook een zeer belangrijke marinebasis van het Nederlandse leger in de directe omgeving van Den Helder. Omdat Den Helder aan de Noordzee ligt zijn er ook verschillende zandstranden te vinden in de buurt van Den Helder. Het netnummer van Den Helder is overigens 0223.
In de stad Den Helder wonen trouwens ongeveer rond de 60.000 mensen. Hierdoor is Den Helder voor Nederlandse begrippen een redelijk grote stad. Mensen die in Den Helder wonen worden overigens vaak een Heldenaar genoemd.
Zoals je eerder hebt kunnen lezen ligt Den Helder in het noordelijkste puntje van N00rd-Holland. Hierdoor ligt Den Helder ook zeer dichtbij het schiereiland Texel. Is vertrekt daarom een pont vanuit Den Helder die naar Texel gaat. Wanneer je naar Texel wil afreizen moet je daarom eigelijk wel via Den Helder gaan. Den Helder is dan ook een belangrijk verbindingspunt voor de Nederlandse waddeneilanden.
Geschiedenis van Den Helder
Den Helder is een redelijk oude stad. Daarom heeft Den Helder inmiddels ook al een interessante en indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Het is overigens niet precies zeker wanneer Den Helder precies is ontstaan dit was echter waarschijnlijk ergens aan het begin of net voor de middeleeuwen. Aangezien Den Helder een redelijk gunstige ligging heeft groeide Den Helder tijdens de middeleeuwen al uit tot een redelijk grote en belangrijke stad. Den Helder ontwikkelde zich tijdens de Middeleeuwen dan ook voortdurend. Hierdoor werd Den Helder een solide nederzetting in de Middeleeuwen. Tijdens de Middeleeuwen was Den Helder namelijk (al) een redelijk belangrijke stad hier in Nederland.
Vervolgens groeide Den Helder door de jaren heen steeds verder. Zo groeide Den Helder bijvoorbeeld ook redelijk snel tijdens de 19e eeuw. Dit kwam onder andere omdat er in 1865 een spoorwegverbinding met Amsterdam kwam in Den Helder. Hierdoor was Den Helder direct een stuk beter bereikbaar vanuit het binnenland. Mede door deze spoorwegverbinding groeide Den Helder nog groter. Het ging destijds dus ook zeer goed met Den Helder. Den Helder was dan ook een redelijk welvarende stad. Den Helder had al deze jaren namelijk ook een bloeiende haven.
De marine zit overigens ook al erg lang in (de buurt van) Den Helder gevestigd. Dit gaf Den Helder destijds ook al enige zekerheid en houvast. De marine is namelijk een zeer betrouwbare werkgever die voor veel mensen werk bieden. Veel van deze mensen wonen in Den Helder. Rond 1800 werd overigens al voor het eerst een vestiging marine in de buurt van Den Helder geopend. De Nederlandse marine heeft dus een geschiedenis met de plek Den Helder die ver terug gaat.
Aan het begin van de 20ste eeuw woonden er trouwens al rond de 35.000 inwoners in Den Helder. Hier kwam echter al snel verandering in. In 1940 brak de Tweede Wereldoorlog namelijk uit in Nederland. Dit had zeer grote gevolgen voor Den Helder! Zo werd een groot deel van Den Helder bijvoorbeeld gebombardeerd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. Dit was een van de redenen dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog ontzettend veel mensen uit Den Helder evacueerde. Hierdoor trokken vrijwel alle inwoners van Den Helder namelijk weg naar andere gebieden. Er bleef daarom ook bijna niemand meer over in Den Helder. Hierdoor veranderde Den Helder in een soort spookstad. Toen de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd duurde het verder wel weer een tijdje voordat Den Helder zijn aanvankelijke populatie van voor de oorlog terug had. Er waren namelijk veel oorspronkelijke inwoners van Den Helder overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er waren ook Heldenaren die de oorlog wel hadden overleefd, maar die toch niet terugtrokken naar Den Helder. Het oude (historische) centrum van Den Helder was door de Tweede Wereldoorlog overigens ook voor een groot deel verwoest. Het duurde daarom ook redelijk lang na het einde van de oorlog totdat Den Helder herbouwd was, en er weer even veel mensen in Den Helder woonde als voor de Tweede Wereldoorlog het geval was. Uiteindelijk herstelde Den Helder zich dus wel!
Vervolgens is Den Helder in de afgelopen jaren trouwens uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen. Zo groeide de bevolking van deze stad bijvoorbeeld door de jaren heen tot 60.000 mensen zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen.
Bezienswaardigheden in Den Helder
In en rondom Den Helder zijn een hele hoop verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden. Lees dus snel verder wanneer je meer over deze bezienswaardigheden te weten wil komen!
Nieuwe kerk
Een van de bekendste bezienswaardigheden die in Den Helder te vinden zijn is de Nieuwe kerk. Ondanks dat deze kerk de Nieuwe kerk heet is deze kerk toch al redelijk oud! Deze kerk werd namelijk in het jaar 1839 al gebouwd. Deze kerk staat overigens in het centrum van Den Helder. Op dit moment is de Nieuwe kerk trouwens de aller oudste kerk die nog in Den Helder te vinden is. Door de jaren heen zijn er namelijk veel kerkgebouwen verloren gegaan. Het is dus vrij ironisch dat deze kerk de Nieuwe kerk heet. Zo werden bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog veel oude kerkgebouwen in Den Helder verwoest. De Nieuwe kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog overigens ook zwaar beschadigd. Deze kerk kon echter nog wel herstelt worden. Op de dag van vandaag verkeert de Nieuwe kerke echter dus niet meer in de originele staat.
Toen de Nieuwe kerk in het jaar 1839 werd gebouwd was trouwens een architect genaamd H.H. Dansdorp verantwoordelijk voor de bouw van dit gebouw. Tegenwoordig heeft de Nieuwe kerk overigens de status van een rijksmonument.
De vuurtoren van Den Helder
Een ander bijzonder bouwwerk dat in (de buurt van) Den Helder te vinden is heet de vuurtoren van Den Helder. Dit is een vuurtoren die volledig een fel rode kleur heeft. Vandaar dat deze vuurtoren ook erg opvalt wanneer je in de buurt van deze vuurtoren bent. Deze vuurtoren is overigens ook nog eens vrij hoog. In totaal is deze vuurtoren namelijk 63,45 meter hoog. Hierdoor is dit zelfs de hoogste vuurtoren van heel Nederland.
De vuurtoren van Den Helder wordt trouwens in de volksmond voornamelijk “Lange Jan” genoemd. Dit is dus ook een redelijk toepasselijke naam, aangezien deze vuurtoren daadwerkelijk heel erg lang is. Mensen uit de regio spreken daarom ook vaak over Lange Jan in plaats van de vuurtoren van Den Helder.
Deze vuurtoren is overigens al volledig in gebruik sinds het jaar 1878. De bouw van Lange Jan werd namelijk in het jaar 1877 gestart. Vervolgens was deze vuurtoren in 1878 af. Officieel werd deze vuurtoren trouwens geopend op 1 april in het jaar 1878. Toen Lange Jan in deze periode werd gebouwd was de architect van deze vuurtoren overigens een architect genaamd Quirinus Harder. Bij de bouw van deze vuurtoren is trouwens voornamelijk gebruik gemaakt van gietijzer.
Sinds het jaar 1988 wordt deze vuurtoren overigens beschouwd als een monument. Op de dag van vandaag wordt Lange Jan echter gewoon wel nog steeds gebruikt als vuurtoren. Deze vuurtoren is dus nog steeds actief!
Nieuwe watertoren
Je hebt in Den Helder ook het bouwwerk genaamd de Nieuwe watertoren die er vrij indrukwekkend uitziet. Deze watertoren heeft namelijk een zeer uniek uiterlijk. Deze watertoren is dan ook al meer dan 100 jaar oud. De Nieuwe watertoren werd namelijk al in het jaar 1908 gebouwd. Destijds werd de Nieuwe watertoren ontworpen door een architect die Jan Schotel heette. Jan Schotel was trouwens een architect die meerdere (mooie) watertorens heeft ontworpen die door heel Nederland verspreid zijn.
Toen de Nieuwe watertoren in 1908 gebouwd werd stond deze bouwtekening overigens precies op de grens van Den Helder. De bebouwing van Den Helder eindigde namelijk precies op de plek waar deze watertoren stond. Door de jaren heen is Den Helder echter nog gegroeid. Vandaar dat er tegenwoordig wel gewoon bebouwing rondom deze watertoren kan vinden.
De Nieuwe watertoren is overigens een watertoren die ook nog eens redelijk hoog is. In totaal is de Nieuwe watertoren namelijk maar liefst 40,15 meter hoog. Toen deze watertoren oorspronkelijk werd gebouwd had deze watertoren trouwens een inhoud van 400 m³ (400 kubieke meter). In 1961 werd deze inhoud echter uitgebreid naar maar liefst 500 m³. Op de dag van vandaag verkeert de Nieuwe watertoren sowieso trouwens niet meer volledig in de originele staat. Deze watertoren werd namelijk onder andere tussen de jaren 1959 en 1961 verbouwd. In 2005 werd deze toren ook nog een keertje gerenoveerd.
Het zou overigens zomaar kunnen dat deze watertoren in de (nabije) toekomst nogmaals gerenoveerd / verbouwd dient te worden. Door de jaren heen is de Nieuwe watertoren namelijk vele verschillende doeleinden gebruikt. Tegenwoordig zijn er echter plannen om woonruimte van deze watertoren te maken. Het zou goed kunnen dat deze watertoren hier speciaal voor gerenoveerd dient te worden.
Aan de onderkant van dit artikel kan je trouwens een afbeelding vinden waar de Nieuwe watertoren van Den Helder op staat afgebeeld. Deze foto is overdag genomen. De Nieuwe watertoren ziet er echter ook in het donker indrukwekkend uit. Een deel van deze watertoren wordt namelijk s’avonds verlicht. Hierdoor heeft deze watertoren (ook) s’avonds een bijzonder uiterlijk.
Petrus en Pauluskerk
In Den Helder staat ook de Petrus en Pauluskerk. Dit is ook een imposant bouwwerk. Deze kerk is trouwens net ietsje ouder dan de Nieuwe kerk. De Petrus en Pauluskerk werd namelijk in het jaar 1840 gebouwd. Hierdoor behoort deze kerk tot de aller oudste kerken die in Den Helder te vinden zijn. Vandaar dat de Petrus en Pauluskerk ook een zeer belangrijke kerk in Den Helder is. De Petrus en Pauluskerk is overigens een rooms-katholieke kerk.
Zoals je misschien al aan de naam van deze kerk kan zien is deze kerk toegewijd aan Petrus en Paulus. Toen de Petrus en Pauluskerk in 1840 werd gebouwd was H.H. Dansdorp trouwens de architect die betrokken was bij de bouw van deze kerk.
De Petrus en Pauluskerk is trouwens sinds het jaar 1975 officieel een rijksmonument. In dit jaar werd deze kerk namelijk ingeschreven in het monumenten register.
Kantongerecht Den Helder
Een ander apart en bijzonder gebouw dat in Den Helder staat is het kantongerecht Den Helder. Dit is dan ook al een redelijk historisch gebouw. De bouw van het kantongerecht Den Helder begon namelijk al in het jaar 1863. Vervolgens was dit gebouw klaar in 1864. De bouw van dit bouwwerk duurde dus iets van een jaar.
Het kantongerecht Den Helder is trouwens een rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat het kantongerecht Den Helder een gebouw is dat onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis en cultuur.
De beste manier om een huis in Den Helder te huren
Er zijn een aantal verschillende manieren en methodes om een huis in Den Helder te huren. Naar mijn mening is er echter één manier die veel beter is dan alle andere manieren! Deze manier is namelijk door een huis in Den Helder te huren via Kamernet. Kamernet is namelijk een zeer goed platform om een leuke en een betaalbare huurwoning in Den Helder te bemachtigen. Het is verder ook zeer eenvoudig om een via www.kamernet.nl een woning in Den Helder te huren! Wanneer je via Kamernet een woning wil huren is het namelijk mogelijk om direct in contact met de verhuurder van deze woning te komen. Hierdoor kan je (over het algemeen) zeer snel tot een huurovereenkomst komen. Er is namelijk geen tussenpartij die dit proces vertraagt. Dit is dan ook erg prettig van het huren van een woning via Kamernet.
Ik wil je daarom ook zeker aanraden om een kijkje te nemen op www.kamernet.nl. De kans is namelijk zeer groot dat je via deze website een mooi en een betaalbare woning in Den Helder kan huren. Wanneer je in Den Helder (en omstreken) wil gaan wonen is het daarom ook erg verstandig om Kamernet te gebruiken.
Tot slot
Dit artikel begint inmiddels tot een einde te komen. Je hebt in dit artikel trouwens allerlei informatie kunnen vinden over de beste manier voor het bemachtigen van een leuke én betaalbare huurwoning in Den Helder. Hopelijk vond je deze informatie een beetje nuttig! Den Helder is namelijk een ontzettend leuke plek om in te wonen. Er zijn dan ook veel mensen die graag een huis zouden willen huren in Den Helder. Als het goed is weet je door dit artikel hoe / waar je dit het beste kan doen.
Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over Amsterdam of mijn artikel over Utrecht!