Huurwoningen Roermond

Ben je opzoek naar huurwoningen Roermond? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover!

Ben je toevallig opzoek naar huurwoningen Roermond? In dat geval ben je hier precies op de goede plek! Je kan in het artikel dat op deze pagina te vinden is namelijk werkelijk alles vinden over huurwoningen in Roermond. Lees dus snel verder wanneer je meer te weten wil komen over huurwoningen Roermond!

 

Algemene informatie over Roermond

Roermond is een stad die in Nederland ligt. Specifieker gezegd, Roermond is een stad die in de zuidelijke Nederlandse provincie Limburg ligt. In deze stad en omstreken wonen ongeveer rond de 60.000 inwoners. Roermond is dus (qua inwonersaantal) niet zo’n hele grote stad.

In Roermond is trouwens veel te doen. Zo kan je bijvoorbeeld goed winkelen in deze stad. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel winkels op Zondag geopend in de stad Roermond. Er zijn trouwens ook een aantal winkelcentra’s in en rondom Roermond. Zo is er bijvoorbeeld een designeroutlet in Roermond. Hier worden allerlei designermerken van over de gehele wereld verkocht!

Je kan ook leuk uitgaan in Roermond. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere (dans)cafés en barretjes in Roermond waar je eventueel lekker op het terras kan zitten wanneer het lekker weer is. In Roermond zijn ook tientallen goede restaurants waar je een lekker hapje kan eten. In en rondom Roermond zijn overigens ook een theater en bioscopen te vinden. Het is dus ook mogelijk om een voorstelling te bezoeken in Roermond.

Tijdens carnaval veranderd trouwens vrijwel de gehele stad Roermond in één groot feest! Buiten carnaval om zijn er overigens nog tal van andere evenementen die in en rondom Roermond worden georganiseerd.

Er is overigens veel water in en rondom Roermond te vinden. Zo ligt deze stad bijvoorbeeld in de directe omgeving van de rivier de Roer, en de rivier de Maas. Deze stad ligt daarom ook in de buurt van de Maasplassen. De Maasplassen zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister van de stad Roermond.

 

 

Bezienswaardigheden in Roermond

In de stad Roermond zijn vele indrukwekkende en interessante bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder een overzicht vinden van een aantal van deze bezienswaardigheden.

 

Munsterkerk

De Munsterkerk is een oude kerk die terug te vinden is in de stad Roermond. Het is overigens niet helemaal zeker wanneer de bouw van de Munsterkerk is gestart. Dit gebeurde echter hoogstwaarschijnlijk ergens aan het begin van de 13e eeuw. De Munsterkerk is dus een bouwwerk dat al zeer oud is! Tegenwoordig is de Munsterkerk echter nog steeds wel in goede staat. Dit komt onder andere omdat deze kerk door de jaren heen meerdere malen is gerestaureerd.

Het hoogste punt van deze kerk is overigens maar liefst 55 meter hoog. De westelijke torens van de Munsterkerk zijn namelijk 55 meter hoog. Deze kerk is dus een redelijk hoog gebouw.

De officiële naam van de Munsterkerk is trouwens “Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk”. Er wordt echter meestal naar deze kerk verwezen als gewoon de Munsterkerk.

 

Sint-Christoffelkathedraal

Een ander indrukwekkend (historisch) bouwwerk dat in Roermond staat is de Sint-Christoffelkathedraal. De bouw van de Sint-Christoffelkathedraal begon overigens al in het jaar 1410.

Door de jaren heen heeft de Sint-Christoffelkathedraal het trouwens zwaar te verduren gehad. Deze kerk is namelijk meerdere malen (deels) vernietigd. Zo raakte de Sint-Christoffelkathedraal onder andere zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Sint-Christoffelkathedraal echter wel weer hersteld. De Sint-Christoffelkathedraal verkeerd tegenwoordig dus niet meer helemaal in originele staat. Deze kerk is echter nog steeds zeer indrukwekkend.

Het hoogste punt van de Sint-Christoffelkathedraal is trouwens de toren van deze kerk. Deze toren is maar liefst 85 meter hoog. Hierdoor kan je deze toren dan ook al van een verre afstand zien. Vandaar dat de toren van de Sint-Christoffelkathedraal een herkenbaar punt is in en rondom Roermond.

 

Kasteel Hattem

In Roermond staat ook het Kasteel Hattem. Dit is ook een bijzonder en een oud bouwwerk. Het Kasteel Hattem is dan ook een officieel rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat dit een indrukwekkend bouwwerk is! Het is overigens op de dag van vandaag mogelijk om in het Kasteel Hattem te overnachten. In dit pand zit tegenwoordig namelijk een hotel / restaurant. Het is dus ook mogelijk om gezellig een hapje te eten in dit restaurant.

Huis met de Stenen Trappen

Een ander bijzonder gebouw dat in Roermond staat is een gebouw genaamd het Huis met de Stenen Trappen. De bouw van het Huis met de Stenen Trappen begon trouwens al in 1666. Destijds werd dit gebouw gebouwd als woning voor een meneer genaamd Peter van Boshuijsen. Hierna werd dit gebouw echter ook even als klooster gebruikt. Tegenwoordig wordt het Huis met de Stenen Trappen trouwens als kantoorruimte gebruikt. Dit gebouw bevindt zich trouwens in de Neerstraat.

 Op de dag van vandaag wordt het Huis met de Stenen Trappen trouwens gezien als cultureel erfgoed.

Munsterplein

Een hoop van de bezienswaardigheden waarover je hierboven hebt kunnen lezen bevinden zich op of rondom het Munsterplein in Roermond. Hierdoor is eigenlijk het gehele Munsterplein één grote bezienswaardigheid!

Zo staat bijvoorbeeld de Munsterkerk op het Munsterplein. Het Munsterplein komt dan ook aan zijn naam door de Muntkerk. Er staan verder ook allerlei interessante standbeelden op het Munsterplein.

Verder zijn er nog allerlei leuke dingen in en rondom het Munsterplein te doen. Zo zitten hier een aantal horeacagelegenheden en winkels.

 

De geschiedenis van Roermond

De stad Roermond is een stad met een geschiedenis die erg ver terug gaat. Roermond heeft door de jaren heen dan ook al een imposante geschiedenis opgebouwd! Hieronder kan je meer informatie vinden over deze indrukwekkende geschiedenis van Roermond.

Het is niet helemaal zeker wanneer de stad Roermond precies is ontstaan. Dit is echter in ieder geval al zeer lang geleden gebeurd! Er zijn namelijk bijvoorbeeld archeologische vondsten gedaan in de buurt van Roermond die er op duiden dat dit gebied al rond de 3e eeuw na Christus werd bewoond. De eerste keer dat er over Roermond werd geschreven was waarschijnlijk ergens tussen de 12e eeuw.

In het jaar 1232 werd Roermond trouwens officieel een stad. In dit jaar kreeg Roermond namelijk stadsrechten. Deze stadsrechten werden toegekend door graaf Otto II van Gelre. In de jaren die volgenden groeide Roermond steeds verder. Deze stad werd daardoor ook steeds belangrijker. Zo kreeg Roermond in het jaar 1471 ook het muntrecht.

Roermond werd trouwens op 1 maart van 1945 bevrijd van de Duitse bezetting. Vervolgens groeide Roermond uit tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Beste manier om een woning te huren in Roermond

Het kan soms nog best wel lastig zijn om een geschikte huurwoning in Roermond te vinden die aan al je eisen voldoet. Dit komt omdat er relatief veel mensen zijn die in Roermond zouden willen wonen. Hierdoor is het vaak moeilijk om (snel) een huurwoning te vinden in Roermond. Het is echter zeker wel mogelijk om snel een leuke en geschikte huurwoning in Roermond te vinden. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Daarom wil ik je hier ook bij helpen! Het is namelijk verstandig om even een kijkje te nemen op www.kamernet.nl.

Www.kamernet.nl is namelijk een van de aller beste websites van heel Nederland om een woning te huren. Via Kamernet worden namelijk in geheel Nederland huurwoningen aangeboden tegen voordelige prijzen! Je vindt dan ook allerlei leuke en betaalbarde huurwoningen in Roermond op www.kamernet.nl.

Wanneer je een woning in Roermond of ergens anders in Nederland wil huren raad ik je dus zeker aan om eens een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Het is namelijk zeer eenvoudig en voordelig om via deze website een woning in Nederland en dus ook in Roermond te huren.

 

Tot slot

In dit artikel heb je allemaal informatie over de stad Roermond kunnen vinden. Je hebt in dit artikel ook kunnen lezen hoe je het beste een huurwoning in Roermond kan vinden. Hopelijk heb je wat gehad aan al deze informatie. Roermond is namelijk een ontzettend gezellige en leuke stad om in te wonen. Daarom hoop ik ook dat je door dit artikel alles te weten bent gekomen wat je te weten wilden komen over Roermond, en hoe je een huurwoning in deze stad kan bemachtigen!

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over huurwoningen in Zutphen, en Venlo!

 

 

Huurwoningen Roermond afbeelding

Op deze afbeelding is de Sint-Dionysiuskerk te zien. Deze kerk staat in de omgeving van de stad Roermond.