Appartement huren Heerlen

Informatie over appartement huren Heerlen

Wanneer je meer wil weten over een appartement huren Heerlen ben je hier op precies de goede plek! Je kan in dit artikel namelijk alles lezen over hoe je het beste een appartement kan huren in Heerlen. Ik raad je daarom ook aan om snel verder te lezen wanneer je meer wil weten over het huren van een woning in de Nederlandse plaats Heerlen!

 

Algemene informatie over Heerlen

Heerlen is een plek die hier in Nederland ligt. Deze plaats ligt overigens erg in het zuiden van Nederland. Heerlen ligt namelijk in het zuiden van de provincie Limburg. In Heerlen wonen trouwens ongeveer 90.000 inwoners. Hierdoor is Heerlen een van de aller grootste plekken (qua inwonersaantal) in geheel Limburg. Dit is iets dat veel mensen aantrekt aan Heerlen.

Heerlen heeft overigens een oppervlakte van iets van 45 vierkante kilometer. Hiervan is slechts iets van 0,2 kilometer water. Er is dus weinig water in en rondom Heerlen te vinden. Dit is in principe ook niet heel vreemd, aangezien Heerlen dus in het zuiden van Limburg ligt. Het netnummer van Heerlen is trouwens 045.

 

De geschiedenis van Heerlen

Door de jaren heen heeft Heerlen een interessante geschiedenis opgebouwd. Heerlen was namelijk een zeer lange periode slechts een erg klein plaatsje, die niet echt bepaald een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis speelde. Heerlen bestaat echter toch al erg lang. Er werd namelijk al een keer over een toenmalige versie van Heerlen geschreven in het jaar 1065. Ondanks dat Heerlen al in de Middeleeuwen bestond was deze plek destijds nog niet erg heel erg groot en bekend. Destijds was Heerlen namelijk nog een zeer nederige nederzetting.

Er zijn overigens zelfs archeologische vondsten gedaan die er sterk op duiden dat het gebied waar Heerlen nu ligt al 2000 jaar geleden (in de tijd dat de Romeinen over dit gebied heersten) al bewoond werd! Destijds was deze plek dus echter nog zeer klein, en speelde Heerlen nog niet echt een rol van betekenis.

Heerlen begon echter in de 20ste eeuw opeens ontzettend snel te groeien. Deze plaats groeide namelijk zelfs zeer snel uit tot een van de grotere plaatsen in heel Limburg. Deze snelle groei was voornamelijk de oorzaak van de mijnindustrie die rond deze periode in dit gebied in Heerlen ontstond. In deze periode kwamen er namelijk in snelle tijd drie verschillende mijnen in de omgeving van Heerlen. Hierdoor groeide het inwonersaantal van Heerlen enorm snel. Zo woonde er in het jaar 1900 precies 6.646 inwoners in Heerlen, terwijl deze plek in 1930 al 32.263 inwoners had. Binnen 30 jaar groeide het inwonersaantal van Heerlen dus met meer dan 400%! De groei van Heerlen was destijds dus enorm explosief. Deze groei was overigens wel (vrijwel volledig) te danken aan de nieuwe mijnindustrie die in en rondom Heerlen was ontstaan in deze periode. De mijnbouw is daarom ook zeer belangrijk geweest voor Heerlen. Zonder deze mijnbouw zou Heerlen namelijk waarschijnlijk nooit zijn uitgegroeid tot te stad zoals we die op de dag van vandaag kennen!

Omdat het inwonersaantal van Heerlen zo snel groeide aan het begin van de 20ste eeuw moest de infrastructuur van deze plek ook even bijbenen. Er moesten namelijk veel nieuwe gebouwen en faciliteiten worden gebouwd in Heerlen voor al deze nieuwe inwoners. Hierdoor groeide dus ook de omvang van Heerlen zeer snel in deze periode.

In 1965 werden trouwens alle kolenmijnen in heel Nederland gesloten. Hierdoor viel de mijnindustrie die erg belangrijk was voor Heerlen dus vrijwel weg. Het was namelijk niet meer rendabel om deze mijnen te gebruiken om steenkolen te winnen. Ondanks te sluiting van deze mijnen bleef Heerlen toch nog bestaan. Deze plek groeide zelfs nog verder. De sluiting van de Nederlandse mijnen werd Heerlen dus niet fataal.

In de jaren die na 1965 volgden groeide Heerlen trouwens vervolgens uit tot de plek zoals we die op de dag van vandaag kennen.

 

Bezienswaardigheden in Heerlen

Er zijn in en rondom Heerlen een aantal zeer erg bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Hieronder kan je meer informatie vinden over een aantal van deze bezienswaardigheden. Lees dus snel verder wanneer je meer wil weten over een aantal van de bezienswaardigheden die in en rondom Heerlen te vinden zijn!

 

Kasteel Hoensbroek

Een van de bekendste een meest indrukwekkende bouwwerken die Heerlen te vinden is is het kasteel Hoensbroek. Dit is namelijk een van de aller grootste kastelen van heel Nederland die nog overeind staan. Het kasteel Hoensbroek is trouwens ook een zeer oud bouwwerk. De bouw van dit kasteel begon namelijk al in de 14e eeuw. Dit kasteel is door de jaren heen echter meerdere keren flink verbouwd en aangepast. Sommige delen van het kasteel Hoensbroek stammen dus ook uit andere periodes dan de 14e eeuw. Dit kasteel is overigens ook een paar keer gerenoveerd. Daardoor is het kasteel Hoensbroek op de dag van vandaag nog steeds in zeer goede staat, ondanks dat dit bouwwerk toch al honderden jaren oud is.

Sint-Pancratiuskerk

Een ander indrukwekkend en historisch bouwwerk dat in Heerlen is te vinden is de Sint-Pancratiuskerk. Deze kerk is toegewijd aan de heilige Pancratius. De Sint-Pancratiuskerk bestaat overigens ook al zeer lang. Het is echter niet zeker wanneer deze kerk precies is gebouwd. Uit onderzoek is gebleken dat dit echter hoogstwaarschijnlijk ergens tussen de 10e en de 12e eeuw is gebeurd.

Door de jaren heen is de Sint-Pancratiuskerk overigens meerdere malen hersteld, gerestaureerd en verbouwd. Zo raakte deze kerk bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog deels beschadigd. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Sint-Pancratiuskerk daarom hersteld.

De Sint-Pancratiuskerk is overigens een rijksmonument. Dit toont dus wel aan dat dit bouwwerk een belangrijk onderdeel vormt van de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

 

Johannes Evangelistkerk

Je hebt in Heerlen ook de Johannes Evangelistkerk. Dit is ook een bijzonder bouwwerk. Deze kerk is overigens niet zo heel erg oud. De Johannes Evangelistkerk is namelijk net iets ouder dan 100 jaar. Deze kerk werd gebouwd tussen het jaar 1905 en 1906. Destijds was de architect Caspar Franssen betrokken bij de bouw van deze kerk. Deze kerk is trouwens voor het grootste deel gebouwd van rode bakstenen.

De Johannes Evangelistkerk is overigens toegewijd aan Johannes de Evangelist. Bij de Johannes Evangelistkerk bevindt zich trouwens ook een redelijk grote begraafplaats.

 

Glaspaleis

Een ander bijzonder bouwwerk dat in Heerlen staat is het glaspaleis. Dit is overigens niet daadwerkelijk een paleis. Het glaspaleis werd namelijk oorspronkelijk gebouwd als een warenhuis. Dit gebeurde in het jaar 1934. Deze bouw startte op 14 mei in 1934 om precies te zijn. Uiteindelijk was dit bouwwerk af op 31 mei in 1945. De bouw van het glaspaleis duurde dus iets langer dan een jaar.

Destijds werd dit bouwwerk ontworpen door een architect die afkomstig was uit Heerlen met de naam Frits Peutz (1896 – 1974). Zoals je misschien al aan de naam van het glaspaleis kan zien is dit bouwwerk voor een groot deel gemaakt van glas. Hierdoor heeft dit bouwwerk in ontzettend uniek uiterlijk. Glas kan echter jammer genoeg ook redelijk makkelijk beschadigen. Dit gebeurde onder andere tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen deze oorlog werd beëindigd moest dit bouwwerk dus (grotendeels) weer worden hersteld.

Zoals je al eerder kon lezen werd het glaspaleis trouwens oorspronkelijk gebruikt als warenhuis. Door de jaren heen heeft dit gebouw echter meerdere doeleinden gehad. Tegenwoordig zit er bijvoorbeeld een culturele instelling gehuisvest in dit pand.

Op 4 december in 1995 werd het glaspaleis overigens officieel uitgeroepen tot een rijksmonument.

 

Sint-Janskerk

Je hebt in Heerlen ook de Sint-Janskerk. Het is niet precies zeker wanneer deze kerk oorspronkelijk is gebouwd. Dit was waarschijnlijk echter ergens in de 12e eeuw. Vervolgens werden er door de jaren heen echter nog vele uitbreidingen aan deze kerk gebouwd. Hierdoor werd deze kerk dus groter en anders. Zo werd deze kerk bijvoorbeeld in de 17e en de 18e eeuw veelvoudig verbouwd. De Sint-Janskerk werd ook nog een aantal keer gerestaureerd. Uiteindelijk is deze kerk er dus uitkomen te zien zoals de Sint-Janskerk er op de dag van vandaag bijligt.

 

Beste manier om een appartement te huren in Heerlen

Er zijn een aantal manieren om een appartement te huren in Heerlen. Toch kan het soms best lastig zijn om een leuke én betaalbare huurwoning in Heerlen te bemachtigen. Het is echter wel zeker mogelijk om een leuk en een betaalbaar appartement te vinden Heerlen. Je moet alleen weten waar je dit het appartement het beste kan zorgen. Daarom wil ik je ook helpen met het vinden van de beste plek om een appartement te huren in Heerlen.

Ik zou daarom ook als ik jou was snel een kijkje nemen op www.kamernet.nl! Kamernet is namelijk naar mijn ervaring de aller beste manier om een leuk en betaalbaar appartement in Heerlen te vinden. Op www.kamernet.nl wordt namelijk door heel Nederland betaalbare en leuke woonruimte aangeboden. Daarom vind je op deze website ook een paar paar leuke en betaalbare appartementen in Heerlen en omstreken!

Ga dus snel naar www.kamernet.nl! De kans is namelijk heel groot dat jouw ideale appartement in Heerlen via Kamernet wordt aangeboden voor een zeer voordelig tarief. Het is overigens ook zeer eenvoudig om een appartement te huren via Kamernet. Wanneer je via Kamernet een appartement wil huren kan je namelijk direct in contact komen met de verhuurder. Hierdoor kan je vaak snel tot een overeenkomst komen over een huur van een desbetreffend appartement in Heerlen. Er is dus geen tussenpartij wanneer je via www.kamernet.nl een appartement huurt.

Wacht dus niet langer en ga nu nog naar www.kamernet.nl zodat je vandaag nog een leuke en betaalbare huurwoning in Heerlen kan bemachtigen!

 

Tot slot

In dit artikel heb je allerlei informatie over de Nederlandse plaats Heerlen kunnen vinden. Zo heb je in dit artikel onder andere kunnen lezen hoe je het beste een appartement in Heerlen kan bemachtigen. Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad! Heerlen is namelijk een zeer leuke plek om te leven. Ik hoop daarom ook dat je door dit artikel bent geholpen bij het vinden van een leuke en betaalbare huurwoning in Heerlen.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikelen over Maastricht en Eindhoven!

 

Appartement huren Heerlen Kasteel Hoensbeek afbeelding

Op deze afbeelding kan je het Kasteel Hoensbeek dat in Heerlen staat bewonderen. Dit is ongetwijfeld in van de meest bijzondere bouwwerken die in Heerlen te vinden is!