Huurwoningen Doetinchem

Informatie over huurwoningen Doetinchem

Wil je meer weten over huurwoningen Doetinchem? In dat geval ben je hier helemaal op de goede plek! Je kan in het artikel dat op deze pagina is te vinden namelijk alles lezen over huurwoningen in Doetinchem. Zo staat in dit artikel onder andere waar en hoe je het beste de ideale huurwoning in Doetinchem kan bemachtigen. Ik wil je daarom ook aanraden om snel verder te lezen wanneer je meer te weten wil komen over dit onderwerp! Je kan in dit artikel namelijk dus onder andere van alles lezen over het bemachtigen van een huurwoning in Doetinchem.

 

Algemene informatie over Doetinchem

Doetinchem is een stad die in het oosten van Nederland ligt. Deze stad ligt overigens in de provincie Gelderland. Doetinchem is verder onderdeel van het gedeelte van Nederland dat de Achterhoek wordt genoemd. Sterker nog, deze stad is qua inwonersaantal zelfs de aller grootste plek in de hele Achterhoek.

Doetinchem ligt trouwens aan een rivier genaamd de Oude IJssel. Er is dan ook (redelijk) veel water te vinden in de directe omgeving van Doetinchem. Er is daarom ook een jachthaven te vinden in de stad Doetinchem. Het netnummer van Doetinchem is trouwens 0314. Doetinchem is trouwens een stad die voor Nederlandse begrippen relatief hoog ligt. Deze stad ligt namelijk voor het grootste gedeelte op een hoogte van iets van 15 meter.

Er wonen trouwens in totaal iets van 60.000 mensen in Doetinchem. In deze plek wonen (voor Nederlandse begrippen) dus redelijk veel inwoners. Deze inwoners van Doetinchem staan overigens ook wel bekend als Doetinchemmer. Er zijn in totaal dus iets van 60.000 Doetinchemmers.

 

De geschiedenis van Doetinchem

Doetinchem heeft door de jaren heen een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Het is overigens niet helemaal zeker hoelang Doetinchem al bestaat. Er zijn namelijk archeologische vondsten gedaan in het gebied waar Doetinchem ligt die er op duiden dat er ruim 10.000 jaar geleden al mensen waren die in dit gebied woonde. De eerste keer (voor zo ver bekend) dat er naar de plek die we op de dag van vandaag als Doetinchem kennen werd verwezen was echter pas in de 9e eeuw. Doetinchem is overigens inmiddels dus al wel een zeer historische stad! Ondanks dat het dus niet helemaal zeker is hoelang Doetinchem al bewoond wordt is het trouwens dus wel zeker dat het gebied waar deze plek ligt al enorm lang door mensen bewoond wordt! Dit gebied wordt namelijk dus naar alle waarschijnlijkheid al duizenden jaren bewoond. De nederzetting die uiteindelijk tot het huidige Doetinchem is uitgegroeid ontstond echter waarschijnlijk naar aanleiding van de huidige kennis / informatie (pas) rond het jaar 800 na Christus op deze plek.

Vervolgens begon Doetinchem ongeveer 200 jaar later uit te groeien tot een echte stad. In deze periode werden er dan ook al stadsmuren rondom Doetinchem gebouwd. Uiteindelijk kreeg Doetinchem trouwens officieel stadsrechten in het jaar 1236. Deze stadsrechten werden destijds toegekend door graaf Otto II van Gelre. In deze periode was Doetinchem trouwens dus (al) een zeer belangrijke plaats. Zo was deze stad in deze periode bijvoorbeeld al een bruisend handelscentrum. Vandaar dat deze stad steeds verder groeide en werd uitgebreid. In deze periode werden er dan ook bijvoorbeeld een aantal stadspoorten gebouwd in Doetinchem. De stadsmuur die om de stad heen stond werd ook verstevigd. Rond het jaar 1236 was Doetinchem dan ook al een erg belangrijke en invloedrijke stad in de regio waarin deze stad zich bevindt.

Doetinchem kende in de Middeleeuwen echter ook moeilijke periodes. Zo werd bijvoorbeeld een groot deel het middeleeuwse Doetinchem verwoest tijdens een stadsbrand die in het jaar 1527 plaatsvond. Door deze brand werd dus een groot deel van het oorspronkelijke Doetinchem verwoest. Tijdens de 80 jarige oorlog die in Nederland plaats vond was Doetinchem trouwens ook onderdeel van het strijdtoneel. Dit had ook negatieve effecten op deze stad aangezien delen hiervan beschadigd raakte tijdens deze oorlog. Aan het einde van de 16e eeuw kreeg Doetinchem trouwens ook te maken met een pestepidemie. Hierdoor stierf destijds een groot deel van de bevolking van deze stad. Dit waren dus allemaal (grote) tegenslagen die de stad Doetinchem tijdens de Middeleeuwen moest doorstaan. Uiteindelijk lukte dit deze stad prima.

De stad Doetinchem kende trouwens ook na de Middeleeuwen nog moeilijke periodes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bijvoorbeeld ook een groot deel van Doetinchem vernield. Deze stad was de Tweede Wereldoorlog overigens in eerste instantie heel goed doorgekomen. Een aantal dagen voordat Doetinchem werd bevrijd was deze stad echter het doelwit van een hevig bombardement. Tijdens dit bombardement raakte een groot deel van Doetinchem beschadigd. Toen Doetinchem werd bevrijd moest deze stad dus eerst worden herbouwd. Hierbij raakte ook meerdere mensen gewond, en deze bombardementen kosten zelfs naar schatting iets van 170 mensen het leven. Deze bombardementen hadden dus een zeer negatieve invloed op Doetinchem en deze stad kreeg hierdoor een flinke tegenvaller te verwerken. Toen de Tweede Wereldoorlog niet veel later werd beëindigd werd Doetinchem echter herbouwd waardoor deze stad deze moeilijke periode uiteindelijk dus toch gewoon prima doorstond.

Uiteindelijk is Doetinchem trouwens na de Tweede Wereldoorlog uitgegroeid tot de stad zoals we die op de dag van vandaag kennen. In deze periode is Doetinchem ook uitgegroeid tot de aller grootste stad van de Achterhoek (qua inwonersaantal althans). Op de dag van vandaag is Doetinchem namelijk op het gebied van inwonersaantal de aller grootste stad van heel de Achterhoek!

 

Bezienswaardigheden in Doetinchem

Er zijn in en rondom Doetinchem een hele hoop mooie en bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Je kan hieronder meer informatie over een aantal van deze (historische) bezienswaardigheden.

 

Kasteel Slangenburg

Een van de aller bekendste bezienswaardigheden van Doetinchem is het kastel Slangenburg. Dit is een zeer groot kasteel dat net buiten de stad Doetinchem ligt. Dit kasteel is trouwens ook al redelijk oud. Dit kasteel werd namelijk oorspronkelijk al gebouwd in het jaar 1354. Door de jaren heen werd dit kasteel echter nog wel meerdere malen (grotendeels) verbouwd. Het kasteel is op de dag van vandaag dus niet meer in dezelfde staat als in het jaar 1354 het geval was. De uitvoering van het kasteel Slangenburg dat op de dag van vandaag nog bestaat is trouwens voor het grootste gedeelte gebouwd met bakstenen.

Omdat het kasteel Slangenburg al zo lang bestaat is dit gebouw trouwens door ontzettend veel verschillende mensen bewoond. Tegenwoordig woont er echter niemand meer in dit kasteel.

Dit kasteel staat trouwens op een enorm groot landgoed. Het landgoed waarop het kasteel Slangenbrug staat is zelfs een van de aller grootste landgoeden van heel Doetinchem en omstreken. Dit landgoed wordt overigens beheerd door Staatsbosbeheer.

 

Sint Catharinakerk

Een ander bijzonder bouwwerk dat in Doetinchem staat is de Sint Catharinakerk. Dit bouwwerk is namelijk zeer historisch. De Sint Catharinakerk werd namelijk al in het jaar 1200 gebouwd. Deze kerk is dus al zeer oud! De Sint Catharinakerk verkeert op de dag van vandaag echter niet meer in de originele staat uit het jaar 1200. Door de jaren heen heeft deze kerk namelijk meerdere tegenslagen gehad. Zo werd deze kerk in de middeleeuwen bijvoorbeeld meerdere malen deels verwoest door branden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er ook een groot deel van de binnenstad van Doetinchem (waar de Sint Catharinakerk ook staat) verwoest door een bombardement. Na de Tweede Wereldoorlog moest deze kerk daarom ook herbouwd worden. Dit herstel duurde van 1948 tot in 1963. Ondanks dat dit gebouw meerdere tegenslagen heeft gehad staat het op de dag van vandaag dus nog steeds overeind. De Sint Catharinakerk is tegenwoordig trouwens een rijksmonument. Dit is eigenlijk natuurlijk ook helemaal niet zo gek aangezien de Sint Catharinakerk zoals je net al hebt kunnen lezen een zeer historisch bouwwerk is.

 

Villa Ruimzicht

In Doetinchem staat ook een bouwwerk dat villa Ruimzicht wordt genoemd. Dit is een enorme villa in Doetinchem waarvan de bouw al ergens halverwege de 19e eeuw begon. Uiteindelijk was dit bouwwerk af in het jaar 1885. Dit gebouw is trouwens door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is villa Ruimzicht onder andere als woning gebruikt. Er zijn echter ook verschillende scholen geweest die in dit gebouw gevestigd waren. Zo werd dit gebouw bijvoorbeeld ook gewoon nog gebruikt door (moderne) middelbare scholen. Dit gebouw werd namelijk tot in 2004 nog gebruikt door het Rietveld Lyceum. Vervolgens is er een hotel gekomen in villa Ruimzicht. Het is tegenwoordig dus mogelijk om in villa Ruimzicht te overnachten! Neem als je hier meer over te weten wil komen even een kijkje op www.hotelvillaruimzicht.nl. Op deze website kan je namelijk van alles lezen over het overnachten in het hotel Villa Ruimzicht.

 

De Walmolen

Je hebt in Doetinchem ook de Walmolen. Dit is een molen die al in het jaar 1851 werd gebouwd. Deze molen is dus al erg oud! De Walmolen is tegenwoordig overigens niet meer helemaal in de originele staat. Door de jaren heen zijn er namelijk nog een aantal dingen aan deze molen aangepast. De Walmolen is door de jaren heen trouwens ook in eigendom van veel verschillende personen geweest. Sinds het jaar 1899 is de Walmolen echter al in het bezit van de Gemeente van Doetinchem. Omdat de Walmolen al zo’n ontzettend oude molen is heeft deze molen zowel cultureel als historisch gezien een grote waarde. Vandaar dat de Walmolen ook een bijzonder bouwwerk is dat in Doetinchem te vinden is.

 

Beste manier om een huurwoning in Doetinchem te huren

Wanneer je een huurwoning in Doetinchem wil bemachtigen zijn er een aantal verschillende opties om dit te doen. Ik wil je echter van harte aanraden om dit via www.kamernet.nl te doen! Via deze website is het namelijk zeer eenvoudig om een leuke en betaalbare huurwoning in Doetinchem te bemachtigen. Het is via Kamernet namelijk mogelijk om direct in contact te komen met eventuele verhuurders van huurwoningen in Doetinchem. Er is bij dit proces dus geen tussenpersoon betrokken. Hierdoor kan je vaak zeer snel tot een huurovereenkomst komen met eventuele verhuurders van huurwoningen in Doetinchem. Dit is dus een groot voordeel van het huren van een woning in Doetinchem via www.kamernet.nl! Via deze website kan je namelijk over het algemeen zeer snel, en volledig zelfstandig een huurwoning huren in Doetinchem. Je hebt hier dus bijvoorbeeld niet per se een (dure) makelaar voor nodig. Vandaar dat het ook zeer voordelig is om een huurwoning in Doetinchem via Kamernet te bemachtigen. Dit is dan ook waarom ik je het zeker kan aanraden om een woning in Doetinchem doormiddel van Kamernet te huren wanneer je opzoek bent naar een huurwoning in Doetinchem!

Daarom wil ik je ook nogmaals aanraden om een kijkje te nemen op www.kamernet.nl! Het is namelijk dus zeer prettig en voordelig om doormiddel van Kamernet een woning in Doetinchem te huren.

 

Tot slot

Dit artikel is inmiddels tot een einde gekomen. Ik hoop overigens heel erg dat je wat aan dit artikel hebt gehad! Doetinchem is namelijk een ontzettend fijne plek om in te wonen. Ik hoop daarom ook dat je door het lezen van dit artikel weet hoe je het beste een (leuke en betaalbare) huurwoning in Doetinchem kan bemachtigen.

Vond je dit artikel trouwens interessant en wil je meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel over Arnhem, en / of mijn artikel over Ede! Deze artikel zijn namelijk zeer relevant wanneer je meer wil weten over het huren van een woning in Doetinchem.

 

Huurwoningen Doetinchem afbeelding

Op deze afbeelding kan een deel zien van kasteel Slangenbrug dat in Doetinchem staat. Zoals je op deze afbeelding ook kan zien ligt er een redelijke brede slotgracht rondom dit kasteel.