Baarlo

Ben je opzoek naar informatie die met Baarlo te maken heeft? Lees dan snel verder!

Het is zo dat dit artikel die je nu aan het lezen bent over Baarlo gaat. Wanneer dit een onderwerp is dat je wel interessant vindt is het dus zeker geen slecht idee om door te blijven lezen. Op deze manier kan je immers dus allerlei informatie die met Baarlo te maken heeft te zien krijgen. Je zou dan ook in principe goed over Baarlo geïnformeerd moeten zijn na dit artikel door te hebben genomen.

 

Algemene informatie over Baarlo

Ik vind het verstandig om je nog enigszins aan het begin van dit artikel algemene dingen over Baarlo te gaan vertellen. Het kan immers bijvoorbeeld prettig zijn om algemene dingen over Baarlo te weten te komen wanneer je nog niet al te best over Baarlo geïnformeerd bent.

Het is zo dat Baarlo een dorp is dat in Nederland ligt. Dit desbetreffende dorp is namelijk terug te vinden in de Nederlandse provincie genaamd Limburg. In het Limburgs staat dit dorp verder overigens bekend als Baolder. Onder deze naam wordt er dus ook wel eens verwezen naar het dorp in kwestie. Op het moment dat dit artikel geschreven wordt wonen er trouwens zo’n zes en een half duizend mensen in Baarlo. Een inwoner van Baarlo wordt trouwens een Baarlonaar genoemd. In totaal zijn er dus zo’n 6.500 Baarlonaren.

Baarlo ligt overigens erg dicht bij de Nederlandse rivier genaamd de Maas. Dit dorp ligt immers praktisch gezien aan deze rivier. Verder is het zo dat Baarlo relatief hoog ligt voor een plek in Nederland. Dit dorp ligt namelijk in ieder geval voor een groot gedeelte zo’n 20 meter boven de zeespiegel.

 

De geschiedenis van Baarlo

Op dit punt van dit artikel wil ik je verder tevens graag nog meer gaan vertellen over de geschiedenis van Baarlo. Wanneer Baarlo een plek is die je wel interesseert kan het immers leuk zijn om nog meer over de geschiedenis hiervan te weten te komen. Je leert deze desbetreffende plek op deze manier immers in principe beter kennen. Het is verder overigens ook zo dat Baarlo door de jaren heen een rijke geschiedenis voor zichzelf heeft weten te verwerven. Er valt dus meer dan genoeg interessants over deze geschiedenis te vertellen.

Dat Baarlo inderdaad een interessante geschiedenis heeft opgebouwd heeft trouwens onder andere te maken met het feit dat de geschiedenis van deze desbetreffende plek ver terug gaat. Zo is het namelijk bijvoorbeeld zo dat er vondsten in en rondom Baarlo zijn gedaan die er op duiden dat er al vele eeuwen voor Christus mensen voorkwamen in dit gebied. Er zijn hier ook tal van vondsten gedaan die er op lijken te duiden dat de Romeinen nederzettingen hadden in dit gebied. Kortom, er wonen al zeer lang mensen op de plek waar op de dag van vandaag Baarlo te vinden is.

Verder wordt er overigens vanuit gegaan dat Baarlo in zijn huidige vorm ontstaan is rond de 3e of 4e eeuw na Christus. Dit was destijds echter waarschijnlijk wel echt nog maar een zeer kleine nederzetting. Vervolgens begon Baarlo tijdens de middeleeuwen steeds meer statuur te krijgen. Zo werden er in deze periode bijvoorbeeld meerdere kastelen gebouwd in dit gebied. Deze kastelen staan op de dag van vandaag trouwens nog steeds overeind, en je kan meer over deze bouwwerken lezen wanneer ik op een later punt van dit artikel de bezienswaardigheden van Baarlo ga bespreken. De kastelen die inderdaad bij Baarlo zijn terug te vinden zijn immers zeker weten bezienswaardigheden van deze plek.

Deze desbetreffende kastelen hebben verder trouwens zonder twijfel belangrijke rollen in de geschiedenis van Baarlo en het gebied waarin dit dorp zich bevindt. Zeker in de middeleeuwen waren kastelen immers belangrijke bouwwerken. Zo speelde dit soort bouwwerken namelijk bijvoorbeeld vaak belangrijke rollen bij oorlogen. Het gebied waarin Baarlo ligt is dan ook meerdere malen bij oorlogen betrokken geweest. Het dorp Baarlo heeft dan ook onder het gezag van tal van verschillende partijen gestaan in zijn geschiedenis. Deze plaats heeft dan ook een bewogen geschiedenis gehad.

De meest recentelijke oorlogssituatie waar Baarlo bij betrokken was is trouwens de Tweede Wereldoorlog geweest. Tijdens deze oorlog speelde dit dorp verder een belangrijke rol. Zo werd het gebied waarin Baarlo lag als eerste betreden door Duitse soldaten die Nederland wilden veroveren. Verder speelde Baarlo tijdens de Duitse bezetting een belangrijke rol in het verzet. Zo was er bijvoorbeeld een groot netwerk in deze plek om onderduikers te helpen.

Na de Tweede Wereldoorlog is er verder overigens nog zeker wel het een en ander veranderd in Baarlo. Zo is er in deze periode bijvoorbeeld veel nieuwbouw in dit dorp neergezet. Op deze manier Baarlo in de meest recente jaren van de geschiedenis van dit dorp dan ook uitgegroeid tot het dorp zoals we dit op de dag van vandaag kennen. Tegenwoordig is er in het dorp Baarlo namelijk een mooie mix van historische panden en nieuwbouw panden te vinden.

 

In Baarlo gaan wonen

Verder wil ik je door middel van dit artikel ook graag nog meer gaan vertellen over hoe je eventueel in Baarlo kan gaan wonen. Het is immers zo dat dit ontzettend leuk en fijn kan zijn. Verder is het tevens zo dat het goed mogelijk is dat je wel geïnteresseerd bent in het gaan wonen in Baarlo wanneer je tot op dit punt van dit artikel die over dit dorp gaat terecht bent gekomen.

Er zijn overigens meerdere verschillende manieren waarop je in Baarlo kan gaan wonen. Het huren en het kopen van een woning in Baarlo zijn echter zonder twijfel in de meeste gevallen de aller beste opties om dit inderdaad te kunnen gaan realiseren. Vandaar dat dit ook de manieren zijn om in Baarlo te kunnen gaan wonen waar ik je door middel van dit artikel met name over ga vertellen.

Je zou echter verder tevens nog in ieder geval in theorie in Baarlo moeten kunnen gaan wonen door een woning te erven dat zich in dit dorp bevindt. Op deze manier kan je immers de eigenaar worden van een woning dat in Baarlo ligt, waardoor je hier dan dus ook kan gaan wonen. Hierbij ben je echter wel geheel afhankelijk van of je van iemand de erfgenaam bent die een woning in Baarlo bezit. Het is verder zo dat de kans dat dit daadwerkelijk zo is miniem is. Vandaar dat het gaan wonen in Baarlo door hier een woning te erven dus geen manier is om in dit dorp te gaan wonen waar je vanuit kan gaan. Ook is het zo dat je in theorie in Baarlo kan gaan wonen door hier een woning te kraken. Dit is echter illegaal, dus dit kan je maar beter achterwegen laten.

 

Een woning in Baarlo huren

Je hebt zoals je als het goed is hebt kunnen zien al eerder in dit artikel het een en ander kunnen lezen over het huren van een woning in Baarlo. Zoals je waarschijnlijk door hebt is het echter zo dat ik je nu toch graag nog meer wil gaan vertellen over deze manier van het gaan wonen in Baarlo. Het is namelijk zo dat het huren van een woning in Baarlo voor de meeste mensen de aller realistische optie gaat zijn om inderdaad in deze desbetreffende plek te kunnen gaan wonen. Vandaar dat ik het dus een goed idee vind om deze manier van het wonen in Baarlo het aller uitgebreidste te gaan bespreken.

Het is verder overigens zo dat er meerdere verschillende dingen mogelijk zijn wanneer het aankomt op het huren van een woning in Baarlo. Zo zijn er namelijk bijvoorbeeld meerdere verschillende partijen die woningen verhuren die hier in dit desbetreffende dorp zijn terug te vinden.

Een voorbeeld van zo’n partij waarbij je woningen in Baarlo kan huren is trouwens www.kamernet.nl. Dit is verder in ieder geval wat mij betreft een uitstekende aanbieder van huurruimte in deze plek. Het is namelijk bijvoorbeeld zo dat het mogelijk is om direct in contact te komen te staan met mensen die woonruimte door middel van www.kamernet.nl verhuren. Hierdoor kan je dus doorgaans zonder al te veel poespas tot een huurovereenkomst komen door middel van deze website.

Ook is het zo dat he nog in meerdere andere opzichten voordelig kan zijn om een woning in Baarlo door middel van www.kamernet.nl te huren. Vandaar dat ik je ook zou willen aanraden om eens een kijkje te gaan nemen op deze desbetreffende website wanneer je inderdaad wel een woning in Baarlo zou willen gaan huren! Wie weet kan je op deze manier namelijk wel je droomwoning in Baarlo of omstreken gaan huren.

 

De bezienswaardigheden van Baarlo

Nog iets anders waar ik je door middel van dit artikel graag meer over wil gaan vertellen zijn de bezienswaardigheden die bij Baarlo zijn terug te vinden. Het is immers zo dat deze desbetreffende bezienswaardigheden er voor zorgen dat Baarlo de plek is die het is. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende bezienswaardigheden te weten te komen wanneer Baarlo een plek is die je wel interesseert!

 

Kasteel de Berckt

De eerste bezienswaardigheid van Baarlo waar ik je meer over wil gaan vertellen is Kasteel de Berckt. Dit is overigens één van de kastelen die bij Baarlo zijn terug te vinden en waar je ook al eerder in dit artikel het een en ander over hebt kunnen lezen. Dat Kasteel de Berckt een bezienswaardigheid van Baarlo is komt trouwens onder andere door dat dit een zeer historische plek is.

Hoelang de geschiedenis van Kasteel de Berckt precies terug gaat is echter niet helemaal duidelijk. Het is echter alleen wel bekend dat er al in de 12e eeuw naar deze plek verwezen wordt. Op de plek waar Kasteel de Berckt staat is dus al heel lang iets. Het bouwwerk dat destijds op deze plek te vinden was verschilde echter (naar alle waarschijnlijkheid) wel heel erg met het huidige Kasteel de Berckt. Door de jaren heen heeft dit kasteel namelijk tal van verschillende fases door gemaakt. Zo is dit kasteel door de jaren heen namelijk bijvoorbeeld meerdere keren aangepast. Vandaar dat de versie van Kasteel de Berckt die op de dag van vandaag nog overeind staat ook grotendeels afkomstig is uit het jaar 1830. Ook deze huidige versie van Kasteel de Berckt is inmiddels dus al vrij oud.

Net zoals bij de meeste kastelen het geval is hebben er door de jaren heen trouwens een hele hoop verschillende invloedrijke mensen in Kasteel de Berckt gewoond. Dit kasteel is verder tussen de jaren 1901 en 1922 tevens als klooster gebruikt. Tegenwoordig wordt dit desbetreffende kasteel verder gebruikt als evenementen / congrescentrum. Je kan hier verder uitstekend congressen / evenementen organiseren die meerdere dagen duren, aangezien het mogelijk is om op Kasteel de Berckt met een grote groep mensen te overnachten.

Verder is het overigens zo dat Kasteel de Berckt sinds 11 februari van het jaar 1969 een rijksmonument is. Dit is veelzeggend, aangezien alleen bouwwerken die bijzonder zijn en daarom extra bescherming nodig hebben deze status krijgen.

 

Sint-Petruskerk

Ook de Sint-Petruskerk is nog een ander bijzonder bouwwerk dat in Baarlo is terug te vinden. Vandaar dat ik je nu dus het een en ander over dit bouwwerk wil gaan vertellen. Zo wil ik je namelijk bijvoorbeeld vertellen over dat de Sint-Petruskerk van Baarlo een historisch bouwwerk is. Het is immers bekend dat er in het jaar 1498 al naar deze kerk werd verwezen in een geschrift. De huidige Sint-Petruskerk is echter wel een stuk minder oud. Het is namelijk zo dat de Sint-Petruskerk tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, waarna men in het jaar 1951 begon aan de herbouw van deze kerk. De huidige Sint-Petruskerk was vervolgens in het jaar 1955 helemaal af.

 

Kasteel De Raay

Kasteel De Raay is nog een van de andere kastelen die bij Baarlo is terug te vinden. De eerste vermelding van dat er een bouwwerk op deze plek stond is trouwens afkomstig uit de 12e eeuw. Het huidige Kasteel De Raay is echter grotendeels afkomstig uit een veel latere periode. Er zijn echter wel nog restanten van dit huidige kasteel die honderden jaren oud zijn. Zo zijn de kelders die onderdeel zijn van het huidige Kasteel De Raay namelijk bijvoorbeeld afkomstig uit de middeleeuwen. Er zijn echter ook onderdelen van dit kasteel die afkomstig zijn uit de 19e en zelfs 21ste eeuw.

Door de jaren heen is Kasteel De Raay trouwens in handen geweest van veel invloedrijke mensen. Dit bouwwerk is verder in de 20ste eeuw ook nog ruim 60 jaar als vrouwenklooster gebruikt. Op de dag van vandaag is het echter zo dat er in Kasteel De Raay een hotel-restaurant en een art center gevestigd zitten. Dit kasteel is tegenwoordig dan ook zeer toegankelijk en kan goed bezocht worden. Je kan hier immers dus zelfs overnachten!

 

Kasteel Scheres

Nog een ander kasteel dat bij Baarlo is terug te vinden is Kasteel Scheres. Vandaar dat ik je nu dus graag nog meer over dit desbetreffende kasteel wil gaan vertellen! Kasteel Scheres is immers zonder twijfel een bezienswaardigheid die bij Baarlo hoort. Kasteel Scheres is overigens wel een kasteel dat verschilt met veel andere kastelen. Dit kasteel stamt namelijk uit een andere tijdsperiode dan vele andere kastelen. Het is namelijk zo dat Kasteel Scheres in het jaar 1860 gebouwd werd. Inmiddels is dit kasteel dus toch al wel vrij oud. Verder is het trouwens zo dat Kasteel Scheres destijds gebouwd is in opdracht van een adellijke familie genaamd d’Olne. Vandaar dat het kasteel in kwestie ook wel bekend staat als Kasteel d’Olne. Vervolgens zijn er door de jaren heen overigens tal van invloedrijke mensen geweest die in dit desbetreffende kasteel gewoond hebben.

 

Huis Roffaert

Huis Roffaert is nog een andere bezienswaardigheid die bij het dorp Baarlo te vinden is. Zo heeft dit bouwwerk namelijk bijvoorbeeld de status van een rijksmonument. Dit is verder sinds het jaar 1969 het geval. Verder is het niet verwonderlijk dat Huis Roffaert inderdaad een rijksmonument is. Het is immers zo dat dit pand uit de 14e eeuw stamt. Huis Roffaert heeft dus een hoop historische waarde! Vervolgens is er door de jaren heen overigens wel nog het een en ander aangepast aan dit bouwwerk. Het huidige Huis Roffaert is dus niet meer volledig afkomstig uit de 14e eeuw.

Verder is het overigens zo dat Huis Roffaert eigenlijk altijd als woonruimte gebruikt is, en dit is op de dag van vandaag ook nog het geval. Je kan deze bezienswaardigheid dus jammer genoeg niet al te best bezoeken. Huis Roffaert staat immers niet open voor publiek.

 

Kasteel d’Erp

De laatste bezienswaardigheid van Baarlo waar ik je door middel van dit artikel meer over wil gaan vertellen is nog een ander kasteel dat bij dit dorp te vinden is. Ik wil je nu namelijk nog meer gaan vertellen over Kasteel d’Erp. De aanvankelijke nederzetting die op deze plek gebouwd werd kwam overigens uit de 12e eeuw. Het huidige bouwwerk dat op deze plek is terug te vinden is echter later gebouwd. Deze huidige versie van dit kasteel stamt namelijk uit de 17e eeuw. Dat Kasteel d’Erp inderdaad een aantal keer herbouw is komt trouwens onder andere doordat dit kasteel een aantal keer belegerd is tijdens zijn geschiedenis. In dit opzicht heeft dit kasteel dan ook een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. Mede hierdoor is het zo dat het leuk kan zijn om Kasteel d’Erp eens in het echt te kunnen zien. Aan de onderkant van dit artikel is verder trouwens een afbeelding terug te vinden waarop dit desbetreffende kasteel staat.

 

Tot slot

Dit artikel die over Baarlo gaat is inmiddels richting zijn einde aan het gaan. Op dit punt van dit artikel is er namelijk al een hele hoop informatie verstrekt die betrekking heeft tot dit desbetreffende dorp. Het is dus zo dat er op dit punt niet echt meer iets over Baarlo valt te vertellen dat echt nog dingen aan dit artikel zou kunnen toevoegen.

Ik wil je echter alleen wel graag nog meer gaan vertellen over de andere artikelen die hier op www.huis-te-huur.com zijn terug te vinden voordat ik dit huidige artikel echt helemaal tot zijn einde ga laten komen! Het is immers zeer goed mogelijk dat er hier op deze website tal van andere artikelen staan die je wel blijkt te kunnen waarderen. Vandaar dat het dus leuk kan zijn om nog meer over deze desbetreffende artikelen te weten te komen.

Zo is het namelijk bijvoorbeeld goed mogelijk dat je het artikel die onderdeel is van deze website en over Venlo gaat wel op prijs kan stellen. Venlo is immers net zoals Baarlo een plaats die is terug te vinden in de provincie genaamd Limburg. Sterker nog, deze beide plaatsen liggen zo goed als naast elkaar. De afstand tussen Baarlo en Venlo bedraagt immers slechts iets van 10 kilometer. Vandaar dat het dus goed mogelijk is dat je Venlo wel een interessante plek vindt wanneer je tevens interesse in Baarlo hebt.

Ook Valkenburg is overigens nog een stad die in Limburg ligt. Vandaar dat ik je nu dus ook nog even wilde wijzen op dat er hier op deze website een artikel staat die over deze desbetreffende stad gaat. Het is immers zeker niet ondenkbaar dat je Valkenburg wel een interessante plek vindt wanneer je tot op dit punt van dit huidige artikel terecht bent gekomen!

 

Baarlo Kasteel d'Erp

Op de bovenstaande afbeelding kan je een stukje van de plek Baarlo terug zien. Op deze afbeelding staat namelijk Kasteel d’Erp dat bij dit dorp staat. Vandaar dat ik het dus wel toepasselijk vond om deze afbeelding toe te gaan voegen aan dit artikel die over Baarlo gaat.